自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

媽媽已有骨退化好幾年,一路有睇e生(政府+私家)!之前只係腳痛+頸痛(都已經好辛苦),最近一年,連行都成問題,剛剛照完磁力共振(腰部),政苦e生話結構無問題,無傷神經線,但有退化(附合媽媽年紀),但完全解釋唔倒我媽媽嘅情況,只係說:無理由,同一大堆似是而非嘅解釋!
媽媽同我講日日咁辛苦唔知謂嘜,成日講到咸哂,我知佢真係好辛苦,我知媽媽好灰心(同我一樣),因為我地真係睇左好多e生,都搵唔出原因,搵唔出正確醫治方法!
好希望大家比d意見同好嘅e生資料比我(最重要係有醫得有耐性-曾經睇過某個名e,好寸,好無耐性,講多句都好似浪費佢嘅時間!)
真係好希望大家幫忙,萬二分感謝........!

珊瑚宮

環保接龍勳章

lingobb,

妳想邊區,方便妳&妳mAMa,我盡量幫妳問下.

大宅

有無試過睇中醫呀~ 有時西醫未必搵到原因~

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

你媽媽什麼年紀?

大宅

媽媽近一年發覺腰背d骨時常頂住,不論坐或訓,而且範圍越來越大(后上移)之前睇過骨科e生,話未見過咁嘅情況,仲話可能係我媽媽心理作用!
除了以上,媽媽腰+腳會無力,好重,好痛,行唔倒路!我知道好可能係腰部有問題,但每次e生只會說:就是這樣,因為你退化,但不是很嚴重,你咁嘅年紀10個有8個照出來的x-ray同你都一様,腰背頂住?不會的,如果是這樣,你的腰"段"左喇!

想問一問,身邊有冇聽過有人有這樣嘅症狀或知道這是什麼症狀,十萬分感激..............

大宅

原帖由 galiegalie 於 09-8-1 00:58 發表
你媽媽什麼年紀?

大宅

原帖由 lingobb 於 09-8-1 00:31 發表
媽媽已有骨退化好幾年,一路有睇e生(政府+私家)!之前只係腳痛+頸痛(都已經好辛苦),最近一年,連行都成問題,剛剛照完磁力共振(腰部),政苦e生話結構無問題,無傷神經線,但有退化(附合媽媽年紀),但完全解釋唔倒我媽媽嘅情 ...

Have your mum see D朱增祥?
前港督老婆都找他
美,加d病人都找他,又被他医好左
New Case $600
希望可以幫倒你mummy
didima

複式洋房

早排有話用電擊尾龍骨中間的神經線(好似係咁講)
因果D位照唔到,你上網找下資料,因我未有需要 所以當時聽完便算

大宅

thank you,
location is not the problem, good doctor is ok!
thanks!!!

原帖由 cherryblossoms 於 09-8-1 00:45 發表
lingobb,

妳想邊區,方便妳&妳mAMa,我盡量幫妳問下.

大宅

both have seen
thank you!!!!
原帖由 JWCBB 於 09-8-1 00:49 發表
有無試過睇中醫呀~ 有時西醫未必搵到原因~

大宅

thanks you,i've just search it in internet, i will try this doctor....thanks...................!!!!!
原帖由 didima 於 09-8-1 01:09 發表

Have your mum see D朱增祥?
前港督老婆都找他
美,加d病人都找他,又被他医好左
New Case $600
希望可以幫倒你mummy
didima

大宅

thank you...i'll try to search in internet, thanks!!!!!!!!!
原帖由 芝士cake 於 09-8-1 01:10 發表
因果D位照唔到,你上網找下資料,因我未有需要 所以當時聽完便算

珊瑚宮

環保接龍勳章

< 朱增祥中醫 >

地址:香港北角英皇道330號美都大厦二字楼B室
電話:2578-8783
e-mail:[email protected]k

大宅

thanks!!!!!!!!
原帖由 cherryblossoms 於 09-8-1 01:28 發表
< 朱增祥中醫 >

地址:香港北角英皇道330號美都大厦二字楼B室
電話:2578-8783
e-mail:[email protected]

[email protected]

...

子爵府

醒目開學勳章

唉~~~年紀..機器壞mouth:

男爵府

有位醫生叫X拔萃(好似姓高),在金鐘美國銀行中心,報章訪問他關於電擊球。

原帖由 芝士cake 於 09-8-1 01:10 發表

大宅

有個叫高永文骨科醫生都幾好架, 佢好好人, 你都可以試下既

洋房

這位醫生好好.

http://www.hkdoctors.org/chinese/docsearch2.asp?id=12544

辦公室電話︰2388 0233

陳程達醫生

佢係一位好好骨科醫生.收費也合理.唔會好貴
都好多老人家去睇. 佢好有耐性.又有醫德
我一家人都睇左佢有10年多.
我老公整到腳.都幾嚴重. 佢都係睇左2次就好返.
希望幫到妳媽媽。

原帖由 lingobb 於 09-8-1 00:31 發表
媽媽已有骨退化好幾年,一路有睇e生(政府+私家)!之前只係腳痛+頸痛(都已經好辛苦),最近一年,連行都成問題,剛剛照完磁力共振(腰部),政苦e生話結構無問題,無傷神經線,但有退化(附合媽媽年紀),但完全解釋唔倒我媽媽嘅情 ...

男爵府

張民冠醫生 (數個診所, 電話預約)
Central District – Mon PM - Tel 25238166
Tsimshatshui – Mon AM , Tues &Fri PM - Tel 23673011
Shatin – Wed AM &M, Sat AM Tel - 26989378
Mongkok – Thus AM&M Tel - 23903398

係之前bk媽媽介紹, 醫骨刺好好, 雖然唔知道可唔可以幫到你, 但有多一個選擇都好ma.

大宅

thank you,多謝大家,十分感激!多謝!!!!!!!!!

首頁

尾頁

跳至