潮流時尚

跳至

首頁
12345...8

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

原帖由 carolycng 於 09-8-1 18:26 發表
請問現在既可保值又時款的女裝手錶可考濾什麽牌子和款色,但價錢約在$50,000以下?

一定是PANERAI.
烈火雄心,鄭XX,帶緊,胡杏X,余X曼,都係帶PANERAI
PANERAI好多款都要排架啦,

我要食牛柳

侯爵府

原帖由 NicoleTszChing 於 09-8-2 16:35 發表
i think so~
我老公超like!
我都覺得比rolex靚好多!!!

識貨,帶左PANERAI的人,好少再玩反ROLEX
玩得PANERAI的人99%一定有ROLEX
帶開ROLEX的人,就未必有PANERAI
今天去狗展,見到一女子,帶PANERAI型爆,再睇她老公,原來帶隻PP
我要食牛柳

侯爵府

原帖由 MrsKong 於 09-8-2 16:51 發表
How about "Rolex 綠玻璃"? I tried (put it on) it at the Rolex Shop in IFC and like it very much. But, it seems too big for me. It is much more fit for my husband.

好多女性,第一次帶,都會覺得大隻,我有好多女性朋友同妳一樣咁講,我都一樣咁講,信我,一星期內,妳唔會再帶40mm以下的錶,妳會愛上架啦.
我要食牛柳

侯爵府

原帖由 MrsKong 於 09-8-2 21:58 發表
我已經愛上o左啦! 不過, 個price對我o黎講真係幾貴!

你地講PANERAI, 邊款靚呀?

入門錶,唔太貴,但貨少,因為每年限量生產,入門model,000,005,111都是,(上錬),入門錶大約3萬.104,88,90,是(自動)都是入門架啦,自動錶入門大約4-5萬,大多數要排隊,未必有現貨,而且香港唔太多AD,多數是留名等CALL,
我見意妳買上錬啦,000,005,但貨比較少,每年全球發行千幾隻,111是三文治面透明低,但貨就多D,又貴D,

提供005的一幅相

我要食牛柳

侯爵府

原帖由 MrsKong 於 09-8-3 10:54 發表
嘩! Thank you 你呀咸濕大師, 你真係"名錶達人", 其實, 我對錶無o物研究, 通常我老公睇, 我又睇囉! 入門錶大約3萬的話, 可以喎?

唉! o甘"Rolex 綠玻璃"點算呢? 我未擁有它, 又對另一個有興趣, "名錶達人" 救命 ...

no啦,首先分清楚咩是金行,咩是錶行先,金行一定無,錶行得幾間有,歐洲X,景X(ONLY CWB,TST),英X,妳多數入去得幾隻係度架咋,要問呀,香港有專門店,係太子大廈,但唔好諗住專門店,就有貨,係一樣無貨,專門店無discount呀,去AD應該有10%到,唔好諗住入門錶,無人要,000,005個D係好多人要呀,買時盡量叫個SALE送D PANERAI禮品啦,有呀

我要食牛柳

侯爵府

原帖由 nataliesiu 於 09-8-3 11:57 發表
係呀, 我之前帶開rolex後來買左隻panerai, 勁終意, 我就係鍾意佢夠大隻夠型

ROLEX,已經好少帶啦 PANERAI,勁毒
我要食牛柳

侯爵府

原帖由 NicoleTszChing 於 09-8-3 14:03 發表
AD 係邊度??
我一直都好想買,但湊住亞囡真係無咩時間帶到....

www.panerai.com
我要食牛柳

侯爵府

放下毒
我要食牛柳

侯爵府

原帖由 c-wong 於 09-8-3 17:29 發表

hello, how much is this? this watch looks so cool!! I want to get smthn for my hubby this year as he said I always scold him.

I like Piaget (because their movement is thin and brand name is known ...

haha,識貨,這隻是292,是PVD物料,抄得好厲害,香港我諗幾難排到,試下外國啦,或者試下相熟SALE,自己WALKIN,都幾難.292是2006年出,當時未出我問過都排半年.

Franck Muller 的CARZY HOUR我就覺得幾特別,但勁貴羅,而且近幾年都興大錶面,伯爵我唔岩啦,可能女性喜歡多D啦,

292定價$58400,但我估計啦,妳無7-8萬應該買唔到喎

我要食牛柳

侯爵府

原帖由 c-wong 於 09-8-3 22:44 發表

i just checked with the shop which I bot some of my watches, 'fry price' 60,000 (used) -100,000 (brand new)!! i think this shop hasn't sold any of these so they gave me a wide price range.
is it li ...

據我所知啦,近排我有朋友買到,是外國寄來,$71000,當然啦香港抄價$過十萬唔出奇啦.
1000隻?????J292就係,K292有啦
J292......1000隻
K292......1500隻

AD=authorized dealer

我要食牛柳

侯爵府

原帖由 NicoleTszChing 於 09-8-4 00:01 發表
o耶,你好衰嫁,
咁樣引我!!!!

我有朋友係大陸做錶的,他同我羅到一隻,個款一樣,物料一樣,PVD,但無牌子的,明天我影一張相妳睇下羅,止下咳羅.我都係咁頂住架咋
都話左PANERAI勁毒架啦,唔係我呀

我要食牛柳

侯爵府

我要食牛柳

侯爵府

原帖由 carolycng 於 09-8-4 14:01 發表

大師請問在那一間比較齊款,可一次過試清楚?

講機會大,一係去中環太子大廈,專門店,應該有多d款齊,但無 discount
一係去尖東,歐洲x,他們會有比較多貨,會有discount啦
我要食牛柳

侯爵府

原帖由 zoecat 於 09-8-6 17:42 發表
想問下 呢個名點讀 "ANERAI", 聽聞旺角錶行都有得買, 隻錶會係真定假 ?

PANERAI PAN拿懷
旺角有,信和門口有間,但是水貨店來.
我要食牛柳

侯爵府

原帖由 ShatinMaMa 於 09-8-6 20:12 發表
How about 名人站? They also have discount.

名人站唔好制啦,個d地方,跟本唔識錶.
我要食牛柳

侯爵府

Vacheron Constantin我無啦,但樓主知唔知咩是COSC/CHRONOMETER呢?VC應該俾這儉測更強喎,而且玩得VC,修理少少野2千幾,一D都唔貴呀,(我個人覺得咋)所以小第有三不買,
1.不買抄錶
2.不買2手
3.不買冒牌
小第D錶有平有貴,唔一定全是幾萬,我POST多幾隻啦,睇下妳岩唔岩,因為有D一定要外國訂的.
我要食牛柳

侯爵府

德國錶,

陀飛輪

IWC

我的所有

我要食牛柳

侯爵府

原帖由 zoecat 於 09-8-7 11:59 發表
勁!

想問下你, 水貨店同行貨店有咩分別?
如果女仔帶PANERAI, 112 OR 005好的呢?

基本上無分別,最怕是換左d原裝野,自己要留意下啦,當然有d係好的水貨店啦.
005啦,
112好似是白面,岩嗎?我個人睇法啦,112不如111啦,
如果是水貨店,留意隻錶是咩年份,字頭代表年份
J=2006
K=2007
L=2008
隻錶應該有2條帶,一條是皮帶,一條是膠帶,有一枝羅絮批,另外有一枝換帶工具,有一個錶殼膠套,有一張天文台認証(ONLY有秒針)有一張保用卡,即是出世紙.

我要食牛柳

侯爵府

原帖由 woobear 於 09-8-7 13:37 發表
大師,

我想買隻Ball 錶比老公, 有咩好既選擇呀? (around HK$10,000)

如果Ball 唔好/唔興, 有咩錶可以選擇到呀?

Thanks!

BALL的買點,是H3氣燈,盡量選擇多氣燈,晚上妳會知咩事架啦,BALL我覺得係值一萬元到(折實左計),市面上應該羅到30%OFF,太貴的BALL唔太值啦,記住BALL都好多禮品,問個SALES羅,我自己有一隻,63枝氣燈,晚上有3種色.
妳可以去BALL的WEBSITE睇下
我要食牛柳

侯爵府

原帖由 woobear 於 09-8-7 14:46 發表
大師, 唔該你呀!

但我去到個web site, 睇到眼花撩亂, 都唔知邊隻打邊隻。請建議買邊隻!

如果唔買ball, 有咩其他好既選擇?

Thanks!

10000萬budget,妳老公是斯文/運動型呢?有咩特別要求?
我要食牛柳

首頁
12345...8

尾頁

跳至