親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問塘夏三正的buffet ok 嗎? 現時酒店有出package, 包埋buffet抵d, 但係我住兩晚, 唔知兩晚都食buffet 唔知會唔會傻d, 同行有兩個小朋友又唔想晚上出去食, 酒店食他野ok嗎? 煩請俾d意見

大宅

我食過, 都算o.k., 我今個月都會去, 又係住兩晚, 計埋今次去, 我共去咗四次.

複式洋房

原帖由 littlecat 於 09-8-3 14:51 發表
我食過, 都算o.k., 我今個月都會去, 又係住兩晚, 計埋今次去, 我共去咗四次.

littlecat,

我一家今個月都會去住兩晚, 但冇book酒店buffet, 想出去食, 請問除了swimming,遊戲室及麻雀房外, 仲有乜野玩, 或酒店附近仲有乜玩???

你去咗四次, 咁有冇好介紹去醫肚呢? 因我哋有四家人一齊去,非常熱鬧!

另外, 有冇乜野要注要及帶去呢?? 我想問如果全房人落晒泳池,咁邊個lock 住露台的門呢??? 咁咪人人都入到間房???? 如果要key, 咁咪要着件泳衣要有zip袋???

請指教!!

大宅

因為我直接幫酒店book房, Package就包早餐+晚餐自助餐, 除咗Buffet外, 佢哋既中菜廰都唔錯, 價錢都唔貴, 但d食物水準很好. 仲有你可以坐酒店提供既Shuttle Bus去樟木頭火車站, 嗰度有好食肆和酒家, 我同事啱啱去完, 佢話有間叫'六千館', d食物很有特色, 又好食, 價錢又很平.

其實我每次去, 小朋友都係去游水, 而我哋大人就會去酒店內'浴足', 如無記錯, 露台門可以鎖住, 不過去游水時記得要帶鎖匙, 可以綁係手上.

大宅

原帖由 littlecat 於 09-8-3 17:25 發表
因為我直接幫酒店book房, Package就包早餐+晚餐自助餐, 除咗Buffet外, 佢哋既中菜廰都唔錯, 價錢都唔貴, 但d食物水準很好. 仲有你可以坐酒店提供既Shuttle Bus去樟木頭火車站, 嗰度有好食肆和酒家, 我同事啱啱去完, ...

咁請問你book Package幾多$呀.
一間房住幾多人呀.係咩野房黎架.
thanks

大宅

我問酒店池畔親水無package只包早餐, 請問若包dinner package幾$$
酒店shuttle bus密唔密呢? Dinner後是否仍有車?
原帖由 littlecat 於 09-8-3 17:25 發表
因為我直接幫酒店book房, Package就包早餐+晚餐自助餐, 除咗Buffet外, 佢哋既中菜廰都唔錯, 價錢都唔貴, 但d食物水準很好. 仲有你可以坐酒店提供既Shuttle Bus去樟木頭火車站, 嗰度有好食肆和酒家, 我同事啱啱去完, ...

大宅

我都book左住兩晚, 因為啱啱先book, 所以只有星期日晚可以住池畔親水房, 我好想試吓,所以轉房都要住, 因為池畔房無package, 所以果晚唔食buffet, 在中餐廳食算了, 而家反而係心大心細, 因為單是酒店錢和車費, 己要港幣4仟了, 食埋玩埋咪要成5-6千落樓, 有d肉赤

大宅

請問樟木頭火車站附近d人會唔會好像深圳東門或廣州咁多人及經常打刧搶野? 你指既食肆和酒家是否好近火車站呢? 請指點!!謝謝

水晶宮

畀面勳章

唔知今年係咪又加左價呢 ? 我舊年暑假一家三口
住過兩晚池畔親水房, 都洗左成4仟幾蚊.......
好似差唔多1400/晚包1早餐(好奇怪唔知點解
唔係包雙人早餐, 所以自已另外加1大1小),
佢中餐廳幾好, 日頭飲茶同夜晚食小菜都好ok

原帖由 Woon-Woon 於 09-8-4 01:10 發表
我都book左住兩晚, 因為啱啱先book, 所以只有星期日晚可以住池畔親水房, 我好想試吓,所以轉房都要住, 因為池畔房無package, 所以果晚唔食buffet, 在中餐廳食算了, 而家反而係心大心細, 因為單是酒店錢和車費, 己要港 ...

大宅

我book了兩晚高級湖景房, 我亦試過住池畔親水房. 池畔親水房酒店方面冇優惠, 反而客房就有做, 如住一晚高級湖景房+ 兩位早餐 + 兩位自助晚餐, 只係人民幣1160.-, 我覺得好抵, 可以上酒店網睇, 直接同酒店book.

民房

原帖由 HeiYanLeung 於 09-8-4 07:16 發表
請問樟木頭火車站附近d人會唔會好像深圳東門或廣州咁多人及經常打刧搶野? 你指既食肆和酒家是否好近火車站呢? 請指點!!謝謝

民房

好多香港人係樟木頭買樓, 每到假期都好多香港人過去住下, 食下野, 所以果道都幾多野食

原帖由 HeiYanLeung 於 09-8-4 07:16 發表

大宅

原帖由 CANDY/CHOW 於 09-8-3 19:11 發表

咁請問你book Package幾多$呀.
thanks

咁請問你地book Package幾多$呀.
想問d床大唔大張,如果4大1小去book一間房唔到.
因為我想去塘同橋頭兩個地方,去4日3夜.
如果每個地方book兩間好似好貴咁,都唔知點.
thanks

大宅

包一個早餐佢地好醒就真, 如果兩個人去, 另外果個無理由唔食, 咁咪要俾錢囉, 好似你個case 咁, 不過而家佢就包兩個, 同埋池畔房係1410 (fri & sat), 咁我唸都無咩加到, 但係係人仔, 我book 左一晚池畔, 一晚三人套票 (高級親水房 + 3 早餐 + 3晚餐) 1560, 計番港紙要三仟幾

原帖由 BonnieKam 於 09-8-4 11:02 發表
唔知今年係咪又加左價呢 ? 我舊年暑假一家三口
住過兩晚池畔親水房, 都洗左成4仟幾蚊.......
好似差唔多1400/晚包1早餐(好奇怪唔知點解
唔係包雙人早餐, 所以自已另外加1大1小),
佢中餐廳幾好, 日頭飲茶同夜晚食小菜 ...

大宅

係呀, 真係好抵, 但係點解我見唔到既, 我在酒店網見到最平都要1260喎, 你係咪因為早book所以平d 呢?

原帖由 littlecat 於 09-8-4 11:52 發表
我book了兩晚高級湖景房, 我亦試過住池畔親水房. 池畔親水房酒店方面冇優惠, 反而客房就有做, 如住一晚高級湖景房+ 兩位早餐 + 兩位自助晚餐, 只係人民幣1160.-, 我覺得好抵, 可以上酒店網睇, 直接同酒店book. ...

大宅

係呀! 我好早book, 約6月尾, 我book時係1,160.-, 而家book 要1,260.-. 加咗100.-

禁止訪問

大宅

謝謝常媽! 另想問有無地!介紹食野呢?
原帖由 常媽 於 09-8-4 12:34 發表
好多香港人係樟木頭買樓, 每到假期都好多香港人過去住下, 食下野, 所以果道都幾多野食

子爵府

原帖由 堯堯豬媽 於 09-8-4 21:45 發表
我想問個泳池有幾深??
係由淺至深定一落水就深???
小朋友得111cm,怕游5到

130cm.
要用水泡.....

侯爵府

littlecat
你咁醒既 一早book定,咁你食過自助晚餐,請問如果想到時畀錢去食,以每人要畀大約260元港紙來講,食物既種類同質素值唔值呢個價呀?thank you!
原帖由 littlecat 於 09-8-4 16:18 發表
係呀! 我好早book, 約6月尾, 我book時係1,160.-, 而家book 要1,260.-. 加咗100.-

首頁

尾頁

跳至