夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我老公唔記得我生日真係好嬲!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我c6, 幾乎年年既結婚週年、生日do 5 記得

原帖由 aset 於 09-8-2 04:07 發表
好唔開心, 我老公唔記得我生日, 結左婚十五年....上年同今年都唔記得, 但之前都未試過忘記......佢個心係咪已經無我呢, 佢知我一向好重視生日, 生日前一晚我已覺得他又忘記, 我已經偷偷喊左一晚, 生日既下午食LUNCH ...

男爵府

之前每年都過得很開心, 所以突然間忘記......我真係接受唔到!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

人年紀大左就冇咁好記性ga 喇,
你好似鑽左牛角尖
我c6, 未老先衰, 1早已冇記性lu
有d野, 5需要咁執著

原帖由 aset 於 09-8-2 04:27 發表
之前每年都過得很開心, 所以突然間忘記......我真係接受唔到.....我好想問下佢, 其實對我係咪已經無感情, 如果係的話就分開啦! 呢2年佢地我真係差左好多, 我其實唔開心左好耐! 可能有人會想佢出面有第二個, 但我留下 ...

大宅

巨生日時,比往年落多啲心思,等巨內疚

子爵府

好媽媽勳章

其實你唔好唔開心啦...佢可能呢一年壓力大...所以一時間唔記得你生日...係佢角度...佢都唔出去玩陪你...出到街你唔睬佢...佢咪以為你發佢脾氣...咁佢咪唔出聲囉...有陣時大執著無樣野...只會令你自己唔開心...

[url=http://lilypie.com][img]

瑪瑙宮

點解您一向好重視生日呢? 除左呀仔生日, 我就一向唔多重視生日, 節日, 紀念日的. 可能大家性格唔同啦.

點解您唔早 d 提下佢?

但佢都做左野補飛, 有 d 都唔會.

您唔好咁執著啦.

原帖由 aset 於 09-8-2 04:07 發表
好唔開心, 我老公唔記得我生日, 結左婚十五年....上年同今年都唔記得, 但之前都未試過忘記......佢個心係咪已經無我呢, 佢知我一向好重視生日, 生日前一晚我已覺得他又忘記, 我已經偷偷喊左一晚, 生日既下午食LUNCH ...

大宅

我果個今年都唔記得呀,,, 今年係我地婚後我的第一個生日.生日前一日, 佢仲要問我的生日係唔係在4月,,我以為佢唔記得啦, 話比佢聽我係聽日生日, 我生日在2月,佢以為我講笑, 咁我以為佢扮曬野啦,到左我生日,即第2日, 佢都冇咩反應, 跟住費事理佢,同 DFD 食飯慶祝,有個FD 同我同年同月同日生的, 雖然唔可以同老公慶祝,但我一樣咁開心. 番到屋企, 佢仲要問我做咩咁夜番,唔打比佢去接我, 我話同朋友食飯慶祝生日,佢仲問同邊個FD慶祝, 到果刻佢都唔知果日係我生日,佢都以為我係4月生日.我即時拎個身分證比佢睇,話同身分證果個人慶祝, 到果刻,佢先知我生日,
其實E D 野唔需要介意, 睇開D,可能佢真係忙, 記唔起, 男人記E D 野冇女人記得咁清楚的...

大宅

我都係最重視生日架,
但我老公就一定一定唔會唔記得,
因為佢早我一日生日, 我一定會同佢慶祝,
咁第二日就到我生日, 第三日就到結婚紀念日,
所以我地就會好似國慶咁, 連續慶祝三日.

如果佢夠膽唔記得, 佢果幾日一定好受罪囉.

洋房

男人係咁架..

我覺得兩個人一齊耐左,好多男人就開始唔著重甚麼節日,通常佢地既籍口就係話,咩周年呀...情人節呀...我都唔著重既...未又係咁過...做野咁多野要煩..仲記呢樣記果樣咩...妳記得未題下我囉!未又係食餐飯....想買咩呀?比錢妳自已買喇!

拿拿拿...比一萬蚊妳去買手袋啦! <<--咁妳仲嬲唔嬲呢?

其實,男人都係粗心大意果種架啦!不如,妳明知佢會唔記得既,未早一兩日比d提示佢囉!唔提佢一陣佢唔記得,咁妳未又自已搵黎唔開心…仲好似音佢咁!
點提示呢?例如:『老公,我想星期x去邊度食d咩野喎。』又或者『如果有人送花比我就好喇!』就係好簡單之嘛!
多d溝通先係情趣嘛^^

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我老公咪又係咁, 拍拖時就一早已同我慶祝,
正日就安排晒d節目, e+? 唔洗諗, 提左都冇
用架, 唔好話花, 禮物, 連草同一件旦糕仔都
可以冇架, 我都唔明點解e+會變成咁架, 因佢
又唔係唔緊我唔愛我架喎~ 鬧佢就死晒狗咁囉~
所以....我e+係自己幫佢買定禮物/ 後補囉~kaka~
至於會唔會喊晒咁, 唔會啦~ 激氣2日都唔記得咯~

男爵府

基本上我老公除佐第一年拍拖記得之外, 年年都吾記得, 就算昨日我地拍拖 13週年都吾記得, 仲要我問佢, 佢話咁由點, 而家佢最記得阿仔的任何野, 連阿仔出世幾點都記得, 不過算啦! 如果吾是咁, 可以點

大宅

我都係重視d特別節日, 其實我都已簡化過其他人, 我只要生日, 結婚日, 情人節呢d慶祝咁,
為免佢有藉口話唔記得, 令自己唔開心, 我通常早一個星期就會同佢講, 下星期幾係乜日子你記唔記得? 如果佢無咩表示, 直接同佢講我想要d乜, 以前我都想佢俾驚喜我, 但我隻6係一舊木咁, 唔太曉花心思做呢d野, 等佢既驚喜即係唔記得, 又無表示, 我會超唔開心! 所以索性直接d算了~ 哈哈

男爵府

多謝你地, 可能我太執著, 我都明時間耐左忘記都唔出奇, 佢o個日態度超差我先咁唔開心..........

男爵府

可能女人始於都比較執著, 而大多數男人剛好相反, 操心大意。佢態度超差可能佢都諗, 你為左小事嬲左一日, 已經推左朋友吾去玩, 你仲要嬲佢。大家有時都會為左某些事而嬲, 吾直得, 你地都結左婚15年, 正所謂老夫老妻。如果再有什麼日子你重視的話, 早d提佢喇。影響感情就吾好。

水晶宮

你應該學下D 99...一兩個月前就不停提個仔自己就黎生日...
少奶奶的身份,丫頭的命...

禁止訪問

複式洋房

We don't celebrate our birthdays and anniversary gar. These dates are not important. There are too many things to mind in a marriage.

大宅

我老公都唔記得架,仲要分分唔見左人TIM~
不過慣LU,生日咪自同DFD去慶祝囉,冇人得閒咪自己買杯雪糕同個仔慶祝囉~

洋房

問題係以前記得 ,現在唔記得?

都係居安思危好d

首頁

尾頁

跳至