跳至

首頁
45678...12

尾頁

子爵府

2018復活節勳章

美容院

想搵間美容院做facial, 你地去開邊間呀? 收費如何?
Monkey媽媽

大宅

原帖由 Monkey媽媽 於 09-9-8 23:20 發表
想搵間美容院做facial, 你地去開邊間呀? 收費如何?

我都想知西貢有無d係合理價錢既做facial架囉~

大宅

畀面勳章 親子達人勳章

大家好呀,我都住响西貢, 白石台, 近彩虹多d~~
我囡囡2歲11個月喇, 讀緊k1~~

大宅

原帖由 晞晞豬 於 09-9-9 17:01 發表
大家好呀,我都住响西貢, 白石台, 近彩虹多d~~
我囡囡2歲11個月喇, 讀緊k1~~

你好丫, 多謝加入呢個forum~
讀緊邊間k1呢?

大宅

畀面勳章 親子達人勳章

原帖由 vincy310 於 09-9-9 22:51 發表
你好丫, 多謝加入呢個forum~
讀緊邊間k1呢?

其實返工好鬼悶,所以見到你地一班西貢區既forum真開心~~ 

阿囡讀緊黃大仙聖母呀~

你囡囡平安夜出世喎,我有個朋友個囝又係,不過剛剛細一年~ 你會俾佢做大女定今年會報幼稚園?

大宅

原帖由 晞晞豬 於 09-9-10 09:38 發表

其實返工好鬼悶,所以見到你地一班西貢區既forum真開心~~ 

阿囡讀緊黃大仙聖母呀~

你囡囡平安夜出世喎,我有個朋友個囝又係,不過剛剛細一年~ 你會俾佢做大女定今年會報幼稚園? ...

我都有朋友個囡係讀緊聖母k1架~
我會俾個囡做細囡囉~所以今年報架嘞~
第日有機會真係要你介紹你朋友個囝我個囡識先得, 生日又可以一齊搞~

大宅

畀面勳章 親子達人勳章

原帖由 vincy310 於 09-9-10 10:08 發表

我都有朋友個囡係讀緊聖母k1架~
我會俾個囡做細囡囉~所以今年報架嘞~
第日有機會真係要你介紹你朋友個囝我個囡識先得, 生日又可以一齊搞~

世界真係細喎~~ 又係今年K1~~ 讀邊班呢?會唔會又係同班呢??

咁你既心水係邊間幼稚園??

大宅

原帖由 晞晞豬 於 09-9-10 10:33 發表

世界真係細喎~~ 又係今年K1~~ 讀邊班呢?會唔會又係同班呢??

咁你既心水係邊間幼稚園??

佢叫Suri丫...上幼D班
我心水係九龍塘迦南架..
如果近既就會唸St. Andrew, 真係好煩

大宅

畀面勳章 親子達人勳章

原帖由 vincy310 於 09-9-10 20:27 發表
佢叫Suri丫...上幼D班
我心水係九龍塘迦南架..
如果近既就會唸St. Andrew, 真係好煩

唔同班lur, 不過下年可能會係同學仔~~ ^^

報學校都係好頭痕, 又要唸埋將來點點點, 今咩小學, 中學, 條路點會好d, 又要教學理念, 要唔要主重規矩, 活動教學 等等等等...... 加油呀您~~ 過咗幼稚園就可以停一兩年先再唸!!

大宅

原帖由 晞晞豬 於 09-9-11 08:58 發表

唔同班lur, 不過下年可能會係同學仔~~ ^^

報學校都係好頭痕, 又要唸埋將來點點點, 今咩小學, 中學, 條路點會好d, 又要教學理念, 要唔要主重規矩, 活動教學 等等等等...... 加油呀您~~ 過咗幼稚園就可以停一兩年先 ...

頭先去做facial, 同果度d職員傾呢個學校問題傾過一個鐘頭囉...真係有排煩

子爵府

2018復活節勳章

原帖由 vincy310 於 09-9-11 17:12 發表

頭先去做facial, 同果度d職員傾呢個學校問題傾過一個鐘頭囉...真係有排煩

hi vincy310,

你去開邊間做facial架? 收費如何? pm我la.

thx a lot
Monkey媽媽

大宅

畀面勳章 親子達人勳章

原帖由 vincy310 於 09-9-11 17:12 發表

未咁灰啦~~ 我自己認為最重要係你想佢點, 唔好一時一樣, 又唔知點好, 一係同老公商量下囉~~

其實我之前都好鬼緊張, 係咁唸係咁唸, 又依間又果間(其實好多阿媽都係咁). 又唸活動教學好定傳統好, 要佢學英文好 定 順其自然好..... 真係唸到都煩..... 宗教又係一個問題.... 好在最後都有定案.

你都加油呀, 時間其實好快過, 報名, 面試, 等結果..... 好快~ d時間真係好快過...

大宅

原帖由 晞晞豬 於 09-9-14 09:09 發表

未咁灰啦~~ 我自己認為最重要係你想佢點, 唔好一時一樣, 又唔知點好, 一係同老公商量下囉~~

其實我之前都好鬼緊張, 係咁唸係咁唸, 又依間又果間(其實好多阿媽都係咁). 又唸活動教學好定傳統好, 要佢學英文好 定 ...

我其實報咗三間囉, 九龍塘迦南兩間+啟思囉..
今日剛收到信, 10月17日interview迦南

大宅

畀面勳章 親子達人勳章

原帖由 vincy310 於 09-9-14 18:40 發表
我其實報咗三間囉, 九龍塘迦南兩間+啟思囉..
今日剛收到信, 10月17日interview迦南

下個月....... 會唔會考慮報西貢嗰d做個保險??

大宅

原帖由 晞晞豬 於 09-9-15 13:09 發表

下個月....... 會唔會考慮報西貢嗰d做個保險??

會, 但未有咁快有得報嘛~
我想報St. Andrew架

大宅

畀面勳章 親子達人勳章

原帖由 vincy310 於 09-9-15 19:03 發表
會, 但未有咁快有得報嘛~
我想報St. Andrew架

我之前都有報藍田靈糧堂 (近我娘家).

係喎係喎, 你去邊樹個facial? 好唔好呀?

大宅

原帖由 晞晞豬 於 09-9-16 09:09 發表

我之前都有報藍田靈糧堂 (近我娘家).

係喎係喎, 你去邊樹個facial? 好唔好呀?

我係卓x集團既美容院做修身+facial..
不過我係join咗喺銅鑼灣世貿果間丫...
我覺得抵做囉, 今次第一次試搣脂, 又真係幾有效咁囉

大宅

琴日經過德望, 今年開始招收10-11年席幼稚園學生

大宅

好媽媽勳章

Hi
我都係住坑口, 你地好, 我個女讀緊坑口小二, 都幾忙架, 因為功課同默書好多, 所以要多D時間幫佢地, 唸緊會遅D做全職主婦

複式洋房

好開心呢度真正係西貢會....^^ 我住蠔涌架, 家有拉布拉多 (小嬌), 現在揾緊學校讀N1... 有冇好介紹??
Baby Ethan's Blog:
http://hk.myblog.yahoo.com/saman0727

DIY布袋作品
http://hk.myblog.yahoo.com/siukamtsz88

首頁
45678...12

尾頁

跳至