自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

我幾like老謝,可能因為形象正面,不過講到天后級,我又覺得佢未係(重差好遠)。但鷹記嘅歌手,我對佢哋全部都無好感,係唔鍾意呢公司嘅關係,所以佢嘅歌手全部都唔鍾意。

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

係喎,比較上嚟,我like joey 多D喎,
謝X琪我唔太like
因為我覺得佢話自己係教徒,但又未婚懷孕
我覺得佢...唔知點喎
我無宗教信仰,但因呢樣嘢唔太鐘意佢
---生命無價,請支持領養---

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

論唱功鍾意袓兒多 d, 亞 kay 其實唔覺 d 歌好聽, 其實 2 個都未夠班做天后級.
不過亞 kay EQ 幾高, 講野永遠都好圓滑,
唔會得罪人, 由佢年頭攞女歌手開始, 好明顯
周圍比其他唱片公司及多本雜誌夾埋, 不斷造
負面新聞唔比佢起, 我反而幾欣賞佢同佢HB
ge EQ, 呢樣反而有 d 天后風範, 反而袓兒
好多時講野好低 b 及 好小器, 一係就假到痺.

大宅

好媽媽勳章

kay讀多幾年書就係讀多幾年書, 講野圓滑d, 你睇佢, 比東方新地期期唱佢, 佢都做到面面俱圓咁!!!

你睇容祖兒講野, 白白痴痴咁!!!

不過, 講真, 兩個都無咩好感!!!

子爵府

原帖由 LengLeng 於 09-8-4 15:18 發表
kay讀多幾年書就係讀多幾年書, 講野圓滑d, 你睇佢, 比東方新地期期唱佢, 佢都做到面面俱圓咁!!!

你睇容祖兒講野, 白白痴痴咁!!!

不過, 講真, 兩個都無咩好感!!! ...

容e講野真係笑死人架!!可能係佢公司特色,個個講野都低低地咁!!唱歌都真係幾好,不過話佢係天后我又唔多認同.
kay我聽過佢講英文同國語,真係有料的.
唱歌方面,佢初出道時我真係驚為天人,覺得佢把聲好特別,d歌好有意思.佢大肚生之前搞過一個音樂會,當時佢把聲都好靚,好夠氣.不過生完後,把聲好似完全唔同咗咁,到依家都返唔到以前5成,真係可惜!!

侯爵府

點解咁難先有一d人靚歌甜嘅歌手

禁止訪問

水晶宮

嘩...d評價同年頭相差咁遠既....

嗰時 d 人都似被鬼掩眼咁..打死都話 "謝" 好正....

而家正常番啦 ~

大宅

記得以前睇勁歌, 佢都未紅, 有一大班人合唱, 到佢唱lar, 點不知係高音部份, 佢夠膽死唔知指住邊個話, 到你lar~~~~

從果時開始, 我先識佢

子爵府

唔...!早幾年我係某大型金曲頒獎禮做part time!我同d歌星一齊坐車去慶功,joey坐我旁邊好似唔舒服!我未問吓佢做咩囉!原來佢成晚頭痛,但因攞咗獎,接著全晚都要去應酬同幫周刊拍照,即成晚都無得瞓!之後講唔夠2句,佢媽已拍她大脾,示意佢唔好同我講嘢!佢個樣好無奈!之後佢媽就取咗d頭痛藥佢食!佢比我感覺無架子,而且皮膚真係好滑 !之後我朋友(佢係嗰d地方做會計嘅)話我唔應該同佢傾計.....!我都唔知原來我做錯!因佢地要提防我(所以佢同我傾計都比人禁止!)怕我係記者或二五等等!所以我唸佢地每講一句說話都要好小心同要唸過先講囉!
不過先澄清我唔係佢fans,我只喜歡聽佢唱歌,佢唱live都真係幾好!但我比較忠意鄭秀文!

禁止訪問

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

伯爵府

講了咁耐, 其實點先算係天后? 有壓台感? 唱功? 識講野?
我覺得作為天后, 最最最基本的係可以唱LIVE, 如果唱唔到LIVE的, 咁真係唔係可做天后

以前, 我覺得天后有SAMMI 同FAYE WONG, 再以前有小鳳姐, 但係而家係唔係已經無呢D 歌手?

(本人唔係以上各歌手的FANS. 只係邊首歌好聽就鍾意邊首, 所以而家成日都係唱返以前歌手D歌)

珍珠宮

老謝實在唔夠格做天后,係樂壇傻咗,有一兩隻 Hit 就話係天后......

珍珠宮

原帖由 JoanC 於 09-8-5 06:57 AM 發表
老謝實在唔夠格做天后,係樂壇傻咗,有一兩隻 Hit 就話係天后......

我都係咁話...
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

張太個形象係唔錯,所以有一兩首hit歌,就會俾人捧起,
但係我由佢一出道開始,都唔覺得佢唱歌特別好聽,
天后...我就唔覺得佢係囉,不過d人一味唔鍾意英皇,
張太咪可以食住個勢咋嘛
(p.s. 我唔係joey fans,只係以事論事)

首頁

尾頁

跳至