論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我同事叫我新屋裝番部web cam, 我都唔知裝唔裝好? 其實印印照顧BB OK, 如果裝唔話比佢聽, 好似盜竊左佢私穩 (一陳見到佢襯無人係客廳到換褲點攪 ), 如果講比佢聽又驚佢唔開心, 換轉係我都接受唔到), 但裝左我可以知道BB而家做緊乜野...應唔應該裝呢?

侯爵府

如果我係你, 都會裝, 但千萬不要給工人知,否則起唔到作用, 但你有定心理準備, 會見到啲你唔想見既嘢, 如偷懶或工人講電話等。 假如你真的想向工人照直說裝鏡頭一事, 你可以解釋因為你係公司, 經常好掛住bb, 好想每一分鐘都要望到佢, 俾個理由工人知, 我諗工人會接受到。 我屋企慶幸有奶奶睇住, 所以就不用裝鏡頭。

原帖由 SmartCandy 於 09-8-5 11:32 發表
我同事叫我新屋裝番部web cam, 我都唔知裝唔裝好? 其實印印照顧BB OK, 如果裝唔話比佢聽, 盜竊左佢私穩 (一陳間係客廳到換褲點攪), 如果講比佢聽又驚佢唔開心, 換轉係我都接受唔到), 但裝左我可以知道BB而家做緊乜 ...

男爵府

裝,一定裝。我有2隻但自己都想裝多一隻。

裝鏡頭一定要俾她知的,唔可以唔俾。俾她知亦無所謂俾她知道她要小心。

原帖由 jc2009 於 09-8-5 12:19 發表
如果我係你, 都會裝, 但千萬不要給工人知,否則起唔到作用, 但你有定心理準備, 會見到啲你唔想見既嘢, 如偷懶或工人講電話等。 假如你真的想向工人照直說裝鏡頭一事, 你可以解釋因為你係公司, 經常好掛住bb, 好想每一 ...

大宅

裝! 但提議裝之後間一、兩日, 先同姐姐講, 因為你會可以看到她另一面。

男爵府

裝, 一定裝, bb有咩事你都可以睇番, 仲有, 一定要同佢講, 唔係佢會好反感...

大宅

裝cam一定要話俾工人知, 否則犯左法! 除非你懷疑工人犯左法, 你用cam黎搜集工人的犯罪證據.

大宅

我一直都有用cam, 每次要換工人interview時都話左俾佢知, 等佢知 "定".

係公司見到屋企有mud問題, 可以即刻/耐吾時打電話返去講下, 等個工人以為你一路"及"住, 小朋友都安全d.

複式洋房

我並沒有裝。我個人認為,如果她要落手實在易如反掌。而且就算全屋都裝,都一定有盲點。而且她會有一條剌。

首頁

尾頁

跳至