婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我個fd要同c6一家番鄉下祭祖, 因為床唔夠, c6同叔仔一張床, 佢就要同99..... 孖鋪一個星期...
佢話想死, 想唔去, 又話寧願訓地下 (不過唔得, 咁0既話人地就知佢嫌棄99).....
佢99好污糟 (成日周屋彈鼻屎) 同埋幾日先沖一次涼....
而家唔知點, 想扮病, 唔知點過骨

別墅

比我一定唔去,如c6企硬要去就問他有無緊張過濾你和bb的安全?如有問題誰負責?

大宅

山卡啦咁遠,一係話唔坐得長途車,加上有左,坐到想嘔,好唔舒服咁!而家開始話坐車去遠少少地方都有想嘔感覺
舖排一下情節咁啦

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我囡囡五個月大,62 (62, 99離左婚) 曾經話過要我地帶BB去大陸俾佢D親戚睇,我幾大都唔濟... 好彩老公話,如果62問起就話BB無回鄉証...

珍珠宮

40人?咁恐佈!

原帖由 cathycheng131 於 2009-8-6 22:56 發表

同我鄉下一樣..唔好以為有酒店租..
我對上個次返去..40人訓一間屋..
間屋得3張床.....
大家要想盡辦法揾位訓....

講返正題,我絶對只會同老公訓..
訓地下又好..點都好..都一定只會同老公訓..

我試過我,老 ...

男爵府

原帖由 siufung 於 09-8-6 15:10 發表
佢c6家鄉度係鄉村, 即係仲係種田種菜果隻....
由市集坐電單車入去都要半粒鐘, 正一窮鄉僻壤地方..... 酒店應該好遠下, 行唔通....
而且條友 (我fd) 不嬲驚99, 好鵪鶉.....

佢話會帶個睡袋去, 到時話反訓又成晚痾夜 ...

同我鄉下一樣..唔好以為有酒店租..
我對上個次返去..40人訓一間屋..
間屋得3張床.....
大家要想盡辦法揾位訓....

講返正題,我絶對只會同老公訓..
訓地下又好..點都好..都一定只會同老公訓..

我試過我,老公,二伯一齊訓張4尺床..
想想辦法啦

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

= =" 就算奶奶日日沖涼我都會去住酒店啦. 唔中意同人孖鋪...

原帖由 kathy1122 於 09-8-5 18:28 發表
我就點都唔制喇,因為我99同你fd個99一樣成日都唔冲涼嘅,如果係咁,我c6一定會同我去住酒店。因為佢知我一定唔會同99瞓。
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

伯爵府

有左就真係唔好去囉, 同老公講暈暈地, 又作嘔, 夜晚瞓覺會抽筋......

大熱天時點瞓睡袋呀? 唔好玩啦.

珍珠宮

有左唔可以"打地氣",點可以瞓地下?初初有BB更加唔好近紅白二事... 叫你朋友同佢老公講,有左BB唔舒服唔返去囉!

原帖由 siufung 於 2009-8-6 15:10 發表
由市集坐電單車入去都要半粒鐘, 正一窮鄉僻壤地方..... 酒店應該好遠下, 行唔通....

佢話會帶個睡袋去, 到時話反訓又成晚痾夜 ...

禁止發言

子爵府

好橋!!!
原帖由 michelle071180 於 09-8-6 16:43 發表
同你個fd講:
話自己(女家)鄉下既習俗有左bb係唔可以去拜山or祭祖既,仲要作埋個故仔(講到似層層咁)話有人又係咁去拜山比"污漕"野攪,攪到個bb冇左or要睇心理e生*(唔啱聽既不要見怪)* ...

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

同你個fd講:
話自己(女家)鄉下既習俗有左bb係唔可以去拜山or祭祖既,仲要作埋個故仔(講到似層層咁)話有人又係咁去拜山比"污漕"野攪,攪到個bb冇左or要睇心理e生*(唔啱聽既不要見怪)*

大宅

嘩! 有左仲坐電單車半粒鐘入村呀?
你問佢驚bb有事定驚99啦! 唉呀!~ 真係萬事小心為上好喎

子爵府

係0羅, 我又係咁話, 人地有左都唔去拜山, 紅白二事果0的啦....
而且咁頻撲, 好辛苦姐.....
佢99就理佢死, 話未見肚唔怕 (有咁道理0架咩?? 真係未聽過), 仲話可以帶埋個孫去表孝義....
陰公, 佢得2個月多0的, 都未陀穩, 鄧佢擔心....
仲要訓睡袋.... 真難為了家嫂...
原帖由 lingling9 於 09-8-6 15:16 發表
又左仲去祭祖 ???? 大條道理唔去啦, 兼費事長途拔涉動
到胎氣啦 !!

洋房

oh!!have blood.I can't to go...

洋房

回覆 1# siufung 的文章

99既彈功真係了得。

別墅

又左仲去祭祖 ???? 大條道理唔去啦, 兼費事長途拔涉動
到胎氣啦 !!

子爵府

佢話會帶個睡袋去, 到時話反訓又成晚痾夜尿 (因為佢而家有左).... 希望過到骨

謝謝咁多位sis 意見.....

大宅

2公婆去租酒店.

伯爵府

話時話,結婚之後,我都覺得同自己阿媽訓都有d唔慣!

更何況係人地阿媽,仲要係一個對自己唔好既人地阿媽!:;pppp:

首頁

尾頁

跳至