自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 alik 於 09-8-6 14:59 發表
心腸唔好惡毒, 諗同開到口咒都唔好. 我都見過報應, 以前有個亞婆, 日日唔鬧過人都唔安樂,個個都怕左佢. 但後來佢患左cancer, 之後臨尾半年, 講唔到嘢不特止, 又食唔到嘢, 個胃仲日日嘔血出來. 個天可能要罰佢,有把咁 ...

yes,我好相信報應,若然不報,只係時辰未到啫,所以我相信做人唔好立壞心腸,盡量做多d好事,對人好d,咁就心安理得了。

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

有時將唔開心事講出黎, 會舒服好多! 樓主既然知道自己咁諗咁做唔啱都未嘗唔係好事, 往後要點做就要睇你, 學有媽媽話齋, 每個人都有心魔, 視乎你有冇決心戰勝佢! 你老公家姐冇左bb你亦無謂自責太多, 咩係因咩係果, 未必係你所想一樣, 肯放下屠刀, 永遠都未為遲!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

原帖由 1928mickey 於 09-8-6 15:25 發表
如果真係衰, 應該開心黎唔切

係囉, 仲點會開topic响自由廣場比人圍插?
樓主相信你已知道自己應該點做.

複式洋房

樓主:我有個CASE同你差唔多,不過唔係親戚,係我老公舅父的女朋友,我本來都好少憎恨人,但個女人令到我同我奶奶關係惡劣,令到我幾乎日日都喊.所以我真係好憎佢,我同老公講過如果有個女人在場,我係唔會返去同奶奶食飯.
有一次,老公返來同我講一個我會心涼的消息,佢話我好憎個女人有乳癌,係惡性.我聽到後真係好心UP,雖然我係好憎個女人,同希望以後大家都唔好相見.但我真係唔想聽到呢D消息.我開始忘記佢為我所帶來的傷害,我只係希望佢可以快D好返.
憎一個人其實係好辛苦,何不寬恕別人同釋放自己.我自己嘗試做緊,希望樓主都可以啦!

首頁

尾頁

跳至