自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

幾次放工勁煩忙既金鐘站,個個閘口都好多人,上次有個女人拎住一袋二袋,去到閘口先放個手袋上閘機,再放低一袋二袋落地,慢慢開手袋搵八達通,今日又有個男人係咁,放個手提包係閘機頂,慢慢搵八達通,真係火都滾起,唔係繁忙時間話之你,但人山人海先黎阻住地球轉,未搵行埋一邊搵得唔得? 直頭想一腳伸開呢o的自私精!

子爵府

伯爵府

好媽媽勳章

我又覺得冇野。可能我次次都預充裕時間番工,唔差在俾人阻果幾秒。

香港生活太緊張,偶然有機會停一停,冇壞。

我都好討厭D人坐我後面雞啄唔斷咁傾偈。內容好笑就話免費棟篤笑喈,絕大多數係又廢又無聊既野,嗡嗡嗡好似D烏蠅咁(忽然想起周星馳)。
There's some good in this world, Mr Frodo. And it's worth fighting for.

別墅

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

米lor
原帖由 BOSKERMA 於 09-9-30 08:44 發表
我第一時間都諗起依d人, 我成日見到依d人都極度奇怪, 點解等巴士咁耐, 唔可以揸定d嘢o係手呢? 奇怪

別墅

ys.....i hate IT

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我好憎d人喺迫人既時候仲要攤大份報紙喺度睇囉
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

最怕個啲係咁搵個袋抺個八達通機,抺極都冇反應就企係閘機前伸手入袋搵,我一見呢啲就即過隔離部機,點知佢要搵幾耐先搵到張卡架:;pppp:

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我第一時間都諗起依d人, 我成日見到依d人都極度奇怪, 點解等巴士咁耐, 唔可以揸定d嘢o係手呢? 奇怪

原帖由 一仔媽咪520 於 09-8-6 01:05 發表
搭巴士都係喇
企係度等巴士嚟唔揾定八達通同散字嘅
係要上到車先揾
都唔明啲人唸乜

大宅

:;pppp: :;pppp:

水晶宮

人系有唔同性格...有人做事有條有理有曬計劃...也有人天生論論盡盡成日無頭烏蠅...地鐵zAR口又唔系得一兩個...甘小事唔好燥啦...可能香港人真的空間太小太容易產生磨擦...
少奶奶的身份,丫頭的命...

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 sitab 於 09-8-6 11:35 發表
今朝我都好滾,有對男女上車,個女仔都幾高下,咁剩返車尾果行有孖位,(好多兩座位都坐左一位乘客),而最後果行又真係比前面果d位迫d,咁佢就好大聲講你會唔會頂住隻腳辛苦呀,咁個女仔就話我打斜坐囉,坐低後佢兩個一直傾計 ...

棟响度阻住晒好乞人憎我明~...但人地响巴士傾計~有咩問題~??

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

今朝落緊雨我要揹埋個細女同大女返學,去到學校門口,果D家長一個二個成碌葛企响度阻住哂,真係火都嚟

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 sitab 於 09-8-6 11:35 發表
今朝我都好滾,有對男女上車,個女仔都幾高下,咁剩返車尾果行有孖位,(好多兩座位都坐左一位乘客),而最後果行又真係比前面果d位迫d,咁佢就好大聲講你會唔會頂住隻腳辛苦呀,咁個女仔就話我打斜坐囉,坐低後佢兩個一直傾計 ...

係呀, 我哩兩日食飯, 都遇到 d 咁o既人. 間 cafe 唔平添袈, 冇想個 仲 嘈個 茶樓

大宅

珍珠宮

原帖由 ellawyc 於 09-9-30 12:42 AM 發表

每次我見到呢d"磨袋黨"
我都會心微笑
遇著佢地對唔啱位, 唔係一下嘟到
d動作就好似"扶乩"咁
都幾lea hea....

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

琥珀宮

我最憎人磨袋,男女老既後生都見過,好心佢地啦,真係好核突,磨得中既機會率又唔高,好心一早摷定,唔摷定就企埋一二邊搵到先嘟囉,唔係淨係得呢d人自己過閘架,少柄!

原帖由 jamieconnie 於 09-8-6 12:26 發表
我都好怕呢啲人,一係上到去先搵,一係用左袋係到磨,又磨唔到,落雨真係最討厭

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

至憎d人用條頸夾住個電話
1路傾1路係部機前面揾8達通
頸do歪埋點揾丫
又5 g 阻住地球轉wor:;pppp:

大宅

就係繁忙時間,個個入閘機都多人仲要玩扶乩先咁勞氣。

首頁

尾頁

跳至