婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我有兩個叔仔老婆,一個人冇セ,另外一個幾奸.鍾意拍62,99同D親戚馬屁,之前都冇セ同佢幾句,上年我生完仔,對我態度變差,我生完後,佢一句恭喜問侯都冇,當我透明.喺62,99面前就扮無嘢.

佢老公唔想生,佢哋經濟能力不佳,62,99冇俾pressure.都唔知佢搞セ.

既然佢當我透明,我都唔睬佢

複式洋房

原帖由 月師奶 於 09-8-6 15:21 發表
我有大伯老婆, 佢都幾好, 無乜野既
但係叔仔老婆, 我就覺得佢麻麻, 份人鍾意social, 晒命, 懶係同屋企上上下下都好好關係,好好傾咁款!我係佢阿嫂都直呼我名, 所以我亦唔多同佢傾計,但表面無乜野咁 ...

月師奶,你叔仔老婆肯叫你都好,我係大嫂,每次我都好主動叫我叔仔老婆 (連名叫),佢都喺冷該"嗨"一聲,都算啦,宜家越來越衰,有次當面叫佢,(62,99唔在場),佢竟然擰咩塊面.

都唔知有セ巴閉,痴住62,99住,學歷低,揾錢唔多 (但講明,我冇睇佢唔起)

但佢同99及99親戚就很social...又拍馬屁:;pppp:

複式洋房

原帖由 Midagemum 於 09-8-9 03:16 發表
以前99好錫大嫂, 錫到窿, 而家錫第2阿嫂, 因為其他阿嫂唔似第2阿嫂甘識得奉承99.
而大嫂, 2嫂, 4嫂,及我都是表面好果d,大嫂同2嫂唔妥, 我同2嫂直情唔妥兼唔講野,不過我同大嫂也都是見面say Hello果d, 無多話說,我同4 ...

你屋企情形有D似"金枝玉葉"!

早之一家人,幾兄弟,幾個妯娌,有一兩個唔妥,就好麻煩,唔岩傾唔緊要,最怕有個搞事,擺明唔妥你,宜家返62,99屋企食飯都面左左mouth:

首頁

尾頁

跳至