跳至

首頁

尾頁

別墅

請問你地係返邊間佛堂ka? 有冇同埋小朋友一齊返呀?因我都想返呀~~

大宅

之前我在元朗佛教明慧服務中心禪修(星期二), 不過小朋友出世後, 好難在坐禪! 妳有興趣可以打電話去問問 (tel: 2470-9414), 不過要6:30pm打後才有人聽, 日間無人.
另外, 元朗普門寺有時會舉行的浴佛節, 觀音節都有些公開活動, 可以參加.

原帖由 bebefoods 於 09-8-6 22:21 發表
請問你地係返邊間佛堂ka? 有冇同埋小朋友一齊返呀?因我都想返呀~~

複式洋房

回覆 2# bebefoods 的文章

你好我都有返既之前,不過生左個仔之後就好小返囉,不過遲D都會返既!
地點係:元朗戲院隔離有間許留山側面有條樓梯既,係4樓就係啦,叫:(光明佛堂)
希望可以幫到你啦!

大宅

真高興知多個地方~光明佛堂! 妳小朋友又幾大, 可以帶他返佛堂?

原帖由 anita4272001 於 09-8-11 22:36 發表
你好我都有返既之前,不過生左個仔之後就好小返囉,不過遲D都會返既!
地點係:元朗戲院隔離有間許留山側面有條樓梯既,係4樓就係啦,叫:(光明佛堂)
希望可以幫到你啦! ...

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

普門寺有無人去過?係水車管街,我都想去!
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

大宅

自bb出世後, 都無返佛堂. 始有每年浴佛節去普門寺浴佛. 不過"普"做法會多, 無什麼唸佛班, 兒童佛學班, 禪修班, 讀經班...等

原帖由 reego 於 09-8-12 12:33 發表
普門寺有無人去過?係水車管街,我都想去!

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我係想去法會頌經!
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

大宅

如妳想頌經, 普門寺好啱妳. 我見"普"有法會時, 佛弟子都可以參加法會, 一齊頌經.
如果平時無法會, 樓上佛殿妳都可以上去禮佛.

原帖由 reego 於 09-8-13 10:30 發表
我係想去法會頌經!

首頁

尾頁

跳至