跳至

首頁

尾頁

大宅

我囡囡10月先3歲,但成日都係屋企學人跳芭蕾舞轉圈,跟住又問我佢跳得靚唔靚,佢話佢想學跳呢,但會唔會太細呢??
另外,聯和墟或者北區有邊間好呢(首先都會揀聯和墟),唔該晒^^

大宅

春天芭蕾舞學校,係粉嶺樓

侯爵府

海聯張秀芬 ,貪佢近同埋平 ,教得OK 咁啦~
愛是恆久忍耐......

男爵府

我個女4歲幾都想學, 大家知唔知春天芭蕾舞學校&海聯張秀芬邊間好D呀? 我都諗住呢2間揀1間。

THANKS

大宅

我都諗緊呢兩間呢,我見春天個間環境都幾好,但海聯又會方便d呢....

別墅

我2個小朋友跳緊張秀芬,已經踏入第三年,校長 Ms 張好有心 & 耐性,經常都親自教低年班的小朋友。

我個女初初開始時只有3歲,經常亂跑,但 Ms 張不但没有投訴佢,仲安慰我她是年纪小.....漸漸她也能專注地上一小時課,她跳了2年 BB 班,今年才升上 pre-primary 班 (因要足5歲才可報 Royal 考試)。

哥哥今年就跳 Grade 1。

原帖由 kikicookie 於 09-8-10 10:28 發表
我都諗緊呢兩間呢,我見春天個間環境都幾好,但海聯又會方便d呢....

大宅

想問你囡囡初學個陣足三歲未呢??
同埋一個月學費幾錢呢??一班有幾多人左右??
唔好意思咁多問題,因為我其實都打左好多次電話去呢間學校,但成日都冇人聽呢.....

原帖由 babyuen 於 09-8-10 15:11 發表
我2個小朋友跳緊張秀芬,已經踏入第三年,校長 Ms 張好有心 & 耐性,經常都親自教低年班的小朋友。

我個女初初開始時只有3歲,經常亂跑,但 Ms 張不但没有投訴佢,仲安慰我她是年纪小.....漸漸她也能專注地上一小時課,她跳了2年 ...

別墅

我女女是7月開始學 (剛 Royal exam 完咗), 是3歲零1個月。

一班有幾多人,較難答wor.....因一星期有2個時間上堂,weekday 就少d,saturday 就多d。但接近考試,大多數d學生上2堂.....所以很難說。我仔仔個班返齋有8個小朋友。 BB班就多d,有十一、二幾個左右。

現在女女是 pre-primary = HK$380 / 4 lession
仔仔 Grade 1 = HK$440 /4 lession

may be 冇堂所以學校冇開, try to call Mrs Wong again at 2669-3471 - she is really nice

原帖由 kikicookie 於 09-8-10 17:08 發表
唔好意思咁多問題,因為我其實都打左好多次電話去呢間學校,但成日都冇人聽呢.....

...

別墅

你好!我倆女兒也在海聯張秀芬學.你電話給黃太最好是下午4或5點,上午沒有開的.
黃太真的好有心機回答問題,當初問了好幾次,她也很有耐性的.

原帖由 kikicookie 於 09-8-10 17:08 發表

...

大宅

問左啦,唔該晒,不過我個囡10月先足3歲,要等多兩個月先可以玩...

民房

春天芭蕾舞學校真的不錯!我囡囡都係春天

大宅

春天都幾好,起碼環境好,唔似海聯個間,好似好 "up"咁,不過春天學費貴d,要420一個月。同埋海聯個間真係成日都冇人聽電話的,我最初都諗過揀呢間,但成日打電話都冇人聽呢....

別墅

原帖由 tht125 於 09-8-24 15:25 發表
春天都幾好,起碼環境好,唔似海聯個間,好似好 "up"咁,不過春天學費貴d,要420一個月。同埋海聯個間真係成日都冇人聽電話的,我最初都諗過揀呢間,但成日打電話都冇人聽呢.... ...
可否講吓春天點好呀!我嘟想帮囡囡報名(6歲)現在選擇中.謝謝

男爵府

我個女之前報過張秀芬, 其實都OK, 但我個女唔係幾鈡意呀校長, maybe she looks so serious, so I let her try in 'Spring'. Compare with this two ballet school, 'Spring' is more expensive, she requires the student buy their school uniform and shoes even we already have the other dress and shoes!
But their environment is better than 張秀芬, they have the bigger waiting area and changing room, and my daughter loves to study here because the teacher is young and kind!
By me, I like the 'Spring' has student handbook, the teacher will write down what she was taught in this lesson!
So, if you didn't mind 遠路, I will recommend the 'Spring'!

首頁

尾頁

跳至