在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

我未有bb之前都有學, 但自從有左囡囡之學就無再學。不過生完之後覺得成日都周身骨痛, 於是就再學番, 剛剛開始左我既第一堂, 拉鬆番啲筋真係舒服好多! 有無媽媽都學緊呢? 可否同你地一齊分享下?

大宅

我喺驼阿B之前学架,E+都想学返。你预咗喺边学架?有乜info可否PM我架~~唔该嗮~~

大宅

I have never learned before. But, I am interested. Would you mind PM the information also?

別墅

I learned when I was in primary school. Do you need to be slim to learn as an adult? Pls provide details where u learn as I am also interested.

原帖由 PigPig710 於 09-8-7 16:12 發表
我未有bb之前都有學, 但自從有左囡囡之學就無再學。不過生完之後覺得成日都周身骨痛, 於是就再學番, 剛剛開始左我既第一堂, 拉鬆番啲筋真係舒服好多! 有無媽媽都學緊呢? 可否同你地一齊分享下? ...

大宅

讀中學時都學過幾年芭蕾舞呀 (我在演藝學院學的), 而家就鍾意睇芭蕾舞劇多d.

原帖由 PigPig710 於 09-8-7 16:12 發表
我未有bb之前都有學, 但自從有左囡囡之學就無再學。不過生完之後覺得成日都周身骨痛, 於是就再學番, 剛剛開始左我既第一堂, 拉鬆番啲筋真係舒服好多! 有無媽媽都學緊呢? 可否同你地一齊分享下? ...

大宅

其實唔一定瘦先可以跳舞, 最緊要係你有無興趣, 其實生完bb一路都好想做運動, 不過諗左好耐都無咩運動我覺得自己會有恆心, 始終都係鍾意跳舞, 真係好開心架, 我pm左資料比你, 你睇下啦!

原帖由 hwylee 於 09-8-11 08:49 發表
I learned when I was in primary school. Do you need to be slim to learn as an adult? Pls provide details where u learn as I am also interested.

大宅

pm左你啦!

原帖由 cty77 於 09-8-8 12:38 發表
我喺驼阿B之前学架,E+都想学返。你预咗喺边学架?有乜info可否PM我架~~唔该嗮~~

大宅

收到!Thank you!不過我啲喺乜應該join成人班架?咁Wed同Sat上堂。我BB5個月,Wed果堂BB冇人湊哦,點算?帶埋個B過去?

大宅

當然你自己要決定啦! 每個媽媽自己既schedule都唔同, 唯有自己搵一間配合到自己上堂既學校上課啦! 我自己本身都係媽媽, 我都無工人架, 咁個日既夜晚就同老公夾定佢負責照顧bb一晚, 我就去上堂囉!

如果你已經好耐未跳過或從來無學過芭蕾舞, 我會建議你先打電話去約試堂, 等自己試下個感覺先交學費, 老師通常10月都有機會轉schedule, 因為小朋友升左班, 不過成人班通常都係夜晚, 因為會就番OL放工可以黎上!

大宅

我都係未有bb之前都有跳開架, 阿b出世都仲有返過無下,但到佢6個月大之後就冇再跳啦。一來上課時間唔係好啱,二來阿仔開始到學嘢階段,想抽多啲時間親子活動,其實唔係好捨得放棄,所以都好想跳番,但之前學緊果度時間唔啱,pigpig710可唔可以pm啲info俾我參考吓呀.....
唔該哂!!!!!

複式洋房

I'm interested too, would you pls PM me the info. Thanks!
原帖由 chanpoon 於 09-8-17 15:03 發表
我都係未有bb之前都有跳開架, 阿b出世都仲有返過無下,但到佢6個月大之後就冇再跳啦。一來上課時間唔係好啱,二來阿仔開始到學嘢階段,想抽多啲時間親子活動,其實唔係好捨得放棄,所以都好想跳番,但之前學緊果度時間唔啱 ...

大宅

哈哈! 原來真係有好多既媽媽都鍾意跳芭蕾舞, 真係好開心呀! 不過香港話大唔大, 細唔細, 芭蕾舞學校都有一百幾十間, 大家都想搵番近做野或者住既地區, 其實我自己都係上網睇, 睇啱就去試堂, 感覺ok就去學, 都唔錯架!! 不過如果大家都想分享下我學過或者聽過好既學校, 我都可以講比大家聽!

總之跳舞係一件令人開心既事, 希望大家鍾意既都為目標進發啦!

首頁

尾頁

跳至