跳至

首頁

尾頁

複式洋房

阿b近來甩頭髮甩得好犀利呀....
一訓醒...床仔就有好多...

一出世好多頭髮ma!!而家有一邊好似光光地頭咁..

複式洋房

又唔覺得阿b甩好多喎, 反而阿媽(我)甩得勁多...

別墅

Haha!! My son have alot of hair too but it's not coming off wor !! still lots of hair !!

別墅

今日換床單時,細心發現bb張床仔有d毛仔甩左出來,應該係bb的頭髮仔。

佢都甩得幾多喎...會唔會唔正常的>?

別墅

原帖由 dadaxdada 於 09-8-7 16:54 發表
阿b近來甩頭髮甩得好犀利呀....
一訓醒...床仔就有好多...

一出世好多頭髮ma!!而家有一邊好似光光地頭咁..

我呀仔都係啦,不過係上個月既事lu,成個枕頭都係頭髮,洗頭仲勁,有時多到要換過盆水,今個月開始停左(因為基本上已經甩晒),開始生番d毛毛出黎,不過生得好慢....好慢....

大宅

zac 都係. 而家4個月3週, 仲係得d毛毛. 生得好......................慢!

大宅

我生完3個月開始勁甩頭髮...甩左好多!!!

複式洋房

而家唔止佢甩...我都甩好多....><

好好笑呀....呀b開始學轉身....向右轉...右邊d頭髮係咁甩.....甩到好似地中海呀......

個頭頂就愈來愈厚..........好醜怪~!!!...

別墅

我阿女都係..佢而家d 頭髮越黎越稀疏, 甩到有少少M 字額, 但係又唔見佢有頭髮甩出黎播..都唔知係唔係換髮...可能真係要同佢剃過再生番先得呢..-_-!

Born         3.185kg     5 Months  7 kg
1 Month    4.21kg       6 Months 7.87kg  
2 Months  5.24kg       12Months 9.4kg
4 Months  6.93kg       13Months 9.6kg

複式洋房

係呀..個d係胎毛黎架...我名b之前都甩得到一忽忽咁..所以同佢一次過剃光左...媽媽話..一次過剃光佢...佢會留靚d架...如果你捨得的話..就剃啦!!

別墅

原帖由 eeriemoko 於 09-8-13 12:59 發表
係呀..個d係胎毛黎架...我名b之前都甩得到一忽忽咁..所以同佢一次過剃光左...媽媽話..一次過剃光佢...佢會留靚d架...如果你捨得的話..就剃啦!!

請問去邊度買剪髮器,同埋幾多錢?
反正呀仔而家同光頭無分別,一於同佢剃左佢

伯爵府

好媽媽勳章

係咁架, 我大仔果時咪又係甩到甩毛雞咁
但跟住生出來的頭髮好靚
依家個個都話佢d頭髮又密又黑添

反而我自己都真係甩多左, 但, 人地話係正常...
總之未甩到去"驚嚇"程度, 我就由得佢啦...

大宅

好媽媽勳章

我個囡又係甘,都好想剃光佢,但好唔捨得~~~

別墅

係啦..我阿女都多頭髮, 但係天氣熱, 佢又大汗, 成日攪到個頭油淋淋, 真係一日同佢沖3 次涼先掂

都好想同佢剃晒d 頭髮, 但係都係果句...好唔捨得呢...仲要見人架嘛~

Born         3.185kg     5 Months  7 kg
1 Month    4.21kg       6 Months 7.87kg  
2 Months  5.24kg       12Months 9.4kg
4 Months  6.93kg       13Months 9.6kg

複式洋房

我搵d伯伯剃架...伯伯熟手d....!!$25咋...!!!如果你屋企近附有剃頭髮既伯伯...搵佢地啦..!!!

別墅

我BB都甩好多, 唔知甩到幾時先停呢????

別墅

我阿女都開始甩頭髮..同埋有少少頭泥, 係硬硬的皮, 有時仲痴住少少頭髮呢.:p

別墅

use olive oil to soften the 頭泥 then use a comb to remove them all la !! If you don't remove them, hair might not be able to grow again ga !!

原帖由 boatang 於 09-8-16 23:46 發表
我阿女都開始甩頭髮..同埋有少少頭泥, 係硬硬的皮, 有時仲痴住少少頭髮呢.:p

首頁

尾頁

跳至