夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

由於他非常好賭,勸極無效,我和他於七年前離婚,當時小朋友只得五歲,分開了約一年,期間他有時常探望我們,所以一年後,為了小孩有個完整的家,我問他是否有女人,他說無,便組織個家,當時只是同居關係,期間我見他好似改了很多,唔再大花同,顧家,肯照顧小朋友,幫我做家務,大時大節也在家過節的.平時都只是話去打通霄牌,在天光前,一定會回家交人.後期就話打完牌,就去按摩,按摩後睡著了,就第二日九点前回家.於是兩年前,我再問他出面是否有女人,他也說是無的,這樣我們便復合了,變回夫妻關係,我以為一紙婚紙唔重要,所以沒有迫他再結婚., 今年的四月,有個女人打電話給我,話那是他的老公.要我放人,我便質問他,原來他於我和他離婚後半年便和這個大陸女人結婚了.現在她已可來香港定居.她是沒有小孩的.我原本是正室,但現在就變了做亞二,我知自己在法律上,我完全是一個失敗者,他欺騙了我足足有九年,因未離婚前已和這個女人開始了.所以當其時對我很淡和勸多少次都沒有用.對於那個女人,他就同她說因要回家照顧仔仔,由於要回家看仔仔,所以可以4-5天在我處過日子.又加上當其時,個女人在大陸,他在香港工作,所以才可以這樣瞞天過海.
跟著便過著齊人的生活,今日我這邊,明天就她那邊,已經唔再隱瞞,我只是希望能令他只回到我身邊,但過得很辛苦.兩個女人,始終會吵,最後,他選擇了回她的身邊,留下我和亞仔獨自生活,留下一大堆問題給我面對,完全唔負責任.只是我和他已經23,真的放唔下.但現在已經心死.因為我已盡力去挽留,做了該做的事情.只是無奈……現在己經哭不出,因哭了太多,有朋友見過我,都話我整個樣走晒樣,得個腫字.
對於這個男人,由於太過信他,有時有懷疑,但抱著的心態是如果唔想我知,都還是對我好.只怪自己太過大意.

禁止訪問

子爵府

我覺得你依家首要做既事係好好對自己個仔..同佢兩個過返好既生活~keep返fit自己~唔好俾佢知道你無左佢..變左依家咁..~!!23年雖然好長~但係人生都係一部分姐..之前唔識帶眼識人既,依家好好認清自己條路囉~!加油呀~唔好諗咁多野喇~男人要呃你..點都呃到,唯有係自己堅強架喇~!

等待驗證會員

其實,我忍了很久,很想找人去談談,多謝萬榮太太的鼓勵,我知道他是不會回來的,因我現在租住的地方就快約滿,又未找新的地方去租,因小朋友上學的地方將會是對面海.所以現租住的地方不能續租,係最需要他的時候,他也可忍心走了,你話他會回來的成數又有幾高?自己一個人又要搞搬屋.其實,今日自己去找屋搬,真係係個街哭了出來........

大宅

唔好咁啦,加油呀!知道你依家好痛苦,但啲男人係咁架啦,永遠都唔識去珍惜,想佢地知錯就真係難了!加油呀,前面仲有條光明大道等緊你,過左呢關就得架啦,努力!唔開心咪上黎傾下計,呢度好多人都會支持你架!
:-D

別墅

努力呀! 時間過了, 就可慢慢適應, 不要灰心呀! 很多人會支持您的

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

伯爵府

如果個男人咁,
寧願唔要啦,
扮下令,仲有機會有人追架,
同埋妳仔仔都大啦,
崖多幾年就享福架啦,
唔好淨係睇到只有半杯水,
要睇到仲有半杯水,
即係呢,唔好淨係睇到冇左個賤佬,
應該要睇到好開心個仔咁大個lor

禁止訪問

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

不知怎樣安慰你...
23年的確好長, 但往後要過的日子更長,
好好地生活下去,
這樣的人,不要,並沒損失的!
反而放生了自己!
加油呀! 愛情只是人生的一部份, 不是人生的全部, 你還有愛你的家人,你愛的仔仔呢~
Childhood is journey, not a race.

等待驗證會員

都知道他對我咁絕,應該是好事,起碼是放生我,令我死心.如果過咗這一關,應該是明天會更好.總會比拖拖拉拉,時常活在唔開心的日子比較好.

洋房

唔好再掛住c6啦,不要也擺呀,將所有希望放落仔仔到明天會更好,加油!

大宅

你識咁諗就好啦~
不過我知道講係容易做就好難...
時間可以沖淡一切.
搵多d野做消磨下時間,
唔好令自己轉牛角尖,
希望在明天.

要活得比佢好!

記住'前方是絕路,希望在轉角'~~

原帖由 veronica0731 於 09-8-7 23:51 發表
都知道他對我咁絕,應該是好事,起碼是放生我,令我死心.如果過咗這一關,應該是明天會更好.總會比拖拖拉拉,時常活在唔開心的日子比較好.

大宅

我只能說:

加油!加油!
為了小朋友,為了自己,跌倒了就站起來,勇敢一點,要哭就大哭一頓,哭完了,搬了家後,就是重生。

系自己心裏想,我難過傷心埋今個月,下個月既我是新生的我。一個期限給自己,過了期限不要再允許自己再傷心痛哭,哀傷一定會有,可是要好好保重自己。
這裏的媽咪很樂意聽你的傾訴,每天都上來看看,你會得到很多支持和正能量的!

滿懷祝福給你!

民房

我想最快令自己開心的方法就是廣闊自己的生活圈子, 認識多一點朋友, 您就會發現以前所謂的愛情是多麼的無聊, 眼前這個男人竟是如此的低劣, 我相信總有一天您會驚訝自己為何為這個低劣的男人而流淚...........

子爵府

珍惜自己呀!!!

add oil!!

瑪瑙宮

珍惜自己同囝囝的每個明天. 婚姻係人生的其中一頁, 其中一輯, 好似做戲咁, 下一場未必係一樣的對手. 亦有 d 人會消失在您的生命裏, 您唔係六七十無盼望, 您可以 restructure 您的人生. 祝福您和囝囝好快有新的屋企.

男爵府

大宅

加油呀! 祝妳重生成功

大宅

睇完之後, 我感覺到你心裡面既痛, 我知道你在埋怨自己, 覺得自己好蠢, 所以想補救呢段情!! 雖然話23年既感情, 但係今次無論如何你都要放低la!! 你最需要的係時間, 要學識堅強去照顧自己同囝囝!! 積極面對往後既日子, 搬屋後為自己同囝囝計劃新生活!! 親戚同朋友係永久ga!! 不如花多d時間同d親戚朋友聯繫, 好過再沈迷係呢段情裡面丫!! 大家互相關懷鼓勵!! 叫你完全忘記就唔可能ga la, 所以係唔開心既時候比自己喊一陣好喇!! 時間耐左......你既傷口好快就會唔再痛ga la!! 加油~

首頁

尾頁

跳至