懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我好唔開心呀~~

大宅

so unhappy to here this .....take care /..add oil la !!!!how many weeks is your baby ??

大宅

我都係呀..一直冇留啡冇留血...完全冇先兆...今日10weeks睇醫生,醫生話個size唔正常得8weeks多,仲要冇心跳...
而家都未知下一步做d咩???
sister please help!!!

大宅

原帖由 鑽石瞳瞳 於 09-8-8 18:31 發表
我都係呀..一直冇留啡冇留血...完全冇先兆...今日10weeks睇醫生,醫生話個size唔正常得8weeks多,仲要冇心跳...
sister please help!!! ...

see 1 more dr to confirm.

if still no heartbeat, need to take drug or operation to remove it.

take more rest and you'll bingo again.

洋房

請不要傷心,可能BB知道自己唔健康,不想令你們辛苦,所以想下次先返來呀!!知道嗎!!!
記住調理身子呀!我上年都和你們一樣,跟住依家再PLAN要BB了,總之忘記這些不愉快事吧!要開開心心迎接佢,BB好快會再返來的!

複式洋房

我之前2次都是,(2個月到)沒有流啡,看醫生時,沒有心跳,再找第2個醫生看,也一樣, 沒辦法,只好做手術, 不過, 我現在有了bb, 很好,很正常,6個月了, 所以, 請不要不開心,再看其他醫生檢查清楚,再做決定。

大宅

別太難過吧!早期的流產是bb本身不健康,自然淘汰,又不是人為的錯. 我1月份c+做了刮宮,因bb毋心跳(8.5週).調理身體後,我4月再bingo,而家20週了.醫生說不影響下一胎的,因下一胎已是另一粒egg 和sperm 的重新製作啦!

別墅

我都係冇任何先兆, 今朝心情仲係好開心..睇完醫生後...天同地既分別,好難過......只係不斷既喊....十二點喊到7點....下星期二再去醫生到照多次,如冇意外希望盡快做左X宮手術...等我快d忙記佢....其實我都好惊...做手術個日點算???

鑽石瞳瞳....我明白你既感受架...我地堅強d呀....

別墅

原帖由 m_mummy 於 09-8-8 21:31 發表
別太難過吧!早期的流產是bb本身不健康,自然淘汰,又不是人為的錯. 我1月份c+做了刮宮,因bb毋心跳(8.5週).調理身體後,我4月再bingo,而家20週了.醫生說不影響下一胎的,因下一胎已是另一粒egg 和sperm 的重新製作啦! ...

多謝你既安慰呀~~~我心情平服左d 啦...你睇中 醫調理
嗎? 

別墅

原帖由 mobl 於 09-8-8 18:58 發表
我之前2次都是,(2個月到)沒有流啡,看醫生時,沒有心跳,再找第2個醫生看,也一樣, 沒辦法,只好做手術, 不過, 我現在有了bb, 很好,很正常,6個月了, 所以, 請不要不開心,再看其他醫生檢查清楚,再做決定。 ...

我希望快d再有bb啦....唉.........
我...唔都冇野可以再做啦...我盡左力架啦...
anyway thanks mobl......

別墅

原帖由 phoebechu 於 09-8-8 18:57 發表
請不要傷心,可能BB知道自己唔健康,不想令你們辛苦,所以想下次先返來呀!!知道嗎!!!
記住調理身子呀!我上年都和你們一樣,跟住依家再PLAN要BB了,總之忘記這些不愉快事吧!要開開心心迎接佢,BB好快會再返來的! ...

phoebechu...你哩句先最安慰到我((可能bb知道自己唔健康,不想令你們辛苦)) 睇完個心舒服d呀~~~

別墅

原帖由 cindy318 於 09-8-8 18:12 發表
so unhappy to here this .....take care /..add oil la !!!!how many weeks is your baby ??

8 weeks 呀~~~

子爵府

好多人都有呢個情況, 我上年都係咁, 原本10W, 但得6W size, 一直都搵唔到心跳, 又係咩先兆都無, bb 唔健康會自然淘汰, 收拾心情, 調理好身體, 再來過 !
我而家已經 19w 喇 !

複式洋房

不要太過唔開心,我亞姨頭兩個bb都馱唔到,都係8~10個WEEK就小產咗,到第三個時好小心,頭幾個禮拜完全瞓床,而家好好彩已經有兩個女,仲十幾歲。

不要灰心,要好好保養身體再追過,主佑!

原帖由 keisha1977 於 8/8/2009 18:08 發表
我好唔開心呀~~

大宅

原帖由 keisha1977 於 09-8-9 01:01 發表

phoebechu...你哩句先最安慰到我((可能bb知道自己唔健康,不想令你們辛苦)) 睇完個心舒服d呀~~~

many women have this experience. me too. 3 miscarriages in 2 years (5-8wk). very sad at first but you should relax and calm down.

i'm now ok at the moment. take more rest then you can bingo very soon.

複式洋房

你唔會再難過啦!因為好快bb又會再回來!我去年8月m小姐沒有來...我知道有可能有左啦!一知都有左就去check...醫生話有照到胎囊.我同老公好開心迎接新生命來臨(因為等左快半年才有)...點知到左8week時去check心跳,點check都照唔到心跳,醫生叫我個左二星期再去check.點知快到十二week時都係無心跳,我真係崩潰啦!9月做左吸宮手術,也有坐月一樣食補野.但我都係從早上哭到晚上...又晚上哭到早上.我好明白你心情.以為自己走唔出黎,身邊好多朋友家人安慰下.心情平伏.10月來了一次月經,十一又沒來了!點知懷孕啦!上個月21日生左啦!係bb女...所以你可以的..要加油!!!

複式洋房

唔好唔開心, " 主" 會祝褔你的,不要太擔心啊 ! 祝你平安啊 !!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

每8個女人就有1個小產, 有d 網頁話每5個就有1個... 其實機會算幾高, 如果你唔係食煙吸毒既話, 基本上唔係你既錯, bb 由受精到成形係要經過好多階段, 其中一個階段唔合格既話, 佢就會自然淘汰. 今日唔得唔緊要, 養好身子, 下次m 到之後又心理準備好時再黎過.

你唔開心就搵人傾, 出去行下, 搵下朋友食飯, 散下心, 對自己都有幫助. 唔駛刻意去忘記, 因為你根本冇法子去忘記, 不如接受佢, 而且人總要向前行.

大宅

唔好唔開心啦..我之前個情況同你一樣, 養好啲身體再嚟過啦..加油

別墅

好多謝你地呀

知道好多人都同我一樣...感謝你地既安慰..
如冇意外...今個星期內做手術

首頁

尾頁

跳至