跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

食家好多牌子, 我又想試吓餵人奶, 想買隻似人奶頭, 知唔知邊隻牌子好?

複式洋房

原帖由 jammylau 於 09-8-8 22:42 發表
食家好多牌子, 我又想試吓餵人奶, 想買隻似人奶頭, 知唔知邊隻牌子好?

I'll use Tommee Tippee "Closer-to-nature" BPA free bottle....just bought it yesterday with the bottle sterilizer.
27/2-6w1d-0.43cm    19/3-9w-2.11cm
3/4-11w1d-4.58cm (見到小手小腳)
15/4-12w6d-6.73 cm (見到小鼻子)
27/5-18w6d-13.7cm(頭-PetPet)+2.88cm(大腿)

別墅

i'll use NUK

大宅

畀面勳章

nuk你會用肥仔樽,定瘦仔樽?
原帖由 tangerine 於 09-8-9 20:59 發表
i'll use NUK

大宅

畀面勳章

原帖由 1022SNC 於 09-8-9 11:18 發表

I'll use Tommee Tippee "Closer-to-nature" BPA free bottle....just bought it yesterday with the bottle sterilizer.

個bottle sterilizer可以放到幾多個樽?

男爵府

育兒性格勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我會用avent, 因我的大女係用avent 的. 我係餵全人奶的, 因為要返工的關係所以要泵出來用奶樽餵, 放左工返屋企就會埋身餵. avent 個奶咀係模仿乳頭設計的, 我大囡九個月時我因為開始不夠奶. 才開始俾佢試食奶粉. so far 我用avent 的奶樽和奶咀都okay.

別墅

原帖由 jammylau 於 09-8-10 07:25 發表
nuk你會用肥仔樽,定瘦仔樽?

我都係用nuk瘦仔樽.
我喺bb展買多左3個1號奶樽, 如果你用nuk, pm我.

禁止訪問

別墅

我都買左Tommee Tippee...

不過BB手仔咁細, 個樽又好似好肥, 佢地拎唔拎到架呢?

複式洋房

我也買了ChuChu

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

各位媽媽好:想問下有沒有收到奶粉會送贈的能恩1或2號, 美贊臣1號或2號的奶粉SAMPLE?
如你們不合用,又可以平售的話, 煩請PM我啦.,謝謝你們...
如有打擾你們,我在此也要向你們說聲真的不好意思....

大宅

畀面勳章 爸B勳章

我都係用Avent.

原帖由 cpwendy 於 09-8-10 17:01 發表
我會用avent, 因我的大女係用avent 的. 我係餵全人奶的, 因為要返工的關係所以要泵出來用奶樽餵, 放左工返屋企就會埋身餵. avent 個奶咀係模仿乳頭設計的, 我大囡九個月時我因為開始不夠奶. 才開始俾佢試食奶粉. so ...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

me too.
原帖由 rabbitjc 於 09-8-21 11:37 發表
我都係用Avent.
The ticker URL: http://lb3m.lilypie.com/gFQmp8.png
http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxadb20091003_-9_My+child+is.png[/img][/url]

大宅

ME 2 2

AVENT

原帖由 hellopuppy 於 09-8-21 12:07 發表
me too.

大宅

I breast feed my big girl until she was 7 months. When I go to work, I pump milk. When I'm not around, she used NUK fat bottle.

原帖由 jammylau 於 8/8/2009 10:42 PM 發表

別墅

我都買左ChuChu

複式洋房

我買了ChuChu

複式洋房

回覆 1# pilarli 的文章

i'll breast feed, and also buy chu chu for standby. 我個大仔都係一樣

別墅

我老公都鐘意呢個牌子, 佢好鐘意個樽. 所以我都考慮緊.

原帖由 豬油妹 於 09-8-11 23:38 發表
我都買左Tommee Tippee...

不過BB手仔咁細, 個樽又好似好肥, 佢地拎唔拎到架呢?

別墅

I know there is a set that will go with 3 bottles. But forget how many we can put inside.

原帖由 jammylau 於 09-8-10 07:26 發表

個bottle sterilizer可以放到幾多個樽?

首頁

尾頁

跳至