自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 candybbnow 於 09-8-9 14:32 發表

支持 burgerking 各方面好過m記好多...不過貴

其實計落burgerking唔會貴好多,
質素好過老麥多多聲,
我屋企附近就有老麥,
但都專登揸車去burgerking食.

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 21g 於 09-8-9 11:46 發表
支持罷叫外賣,但仍照舊會堂食

大宅

其實依家冇人話晒麥xx唔啱, 但d員工要索償, 當然要告訴大家外判公司是那間快餐店找的? 如果只是公開外判公司名字, 難度每個人都知是麥xx嗎?

我只是覺得為何有人在這裏說話那麼"刻薄", 好像有人受傷都喺佢地自己攞黎咁

洋房

原帖由 坤囡囡 於 09-8-9 21:48 發表
其實依家冇人話晒麥xx唔啱, 但d員工要索償, 當然要告訴大家外判公司是那間快餐店找的? 如果只是公開外判公司名字, 難度每個人都知是麥xx嗎?

我只是覺得為何有人在這裏說話那麼"刻薄", 好像有人受傷都喺佢地自己攞黎 ...

Agreed

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 玉桂貓 於 09-8-9 20:40 發表
真的嗎?如果你係僱員,你認為整爛僱主既野,唔洗賠?
僱員一定無錯嗎?

我無話過整爛僱主野唔洗賠 你唔好誤會我意思

仲有,如果d野係因為老化到爛, 剛巧呢樣野個員工用到,又係咪當員工整爛呀:;pppp:

e+主要係話佢地:
逼簽假自僱合約,逃避勞工法例責
工傷無賠償,受傷後沒有問候,更催逼盡快上班
扣薪以支付電單車維修費
公眾假期開工無補糧,亦無病假及大假
車手安全裝備不足

咁你又覺得點呀? 又咩感想呀?分享下

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我鍾意麥記喎, 咁我唔會罷買.

但係, 唔會再叫麥麥送囉.

大宅

精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

玉桂貓:我在想麥當當,你一定有份,你一定係老闆了,所以你咁肉緊。:;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp:
原帖由 玉桂貓 於 09-8-9 22:18 發表

呢樣野,佢無犯法架wor~落雨要比埋雨衣你,好天洗唔洗送埋太陽眼鏡?不如加埋太陽油?

人命大過天。你地岩晒。

我無要過任何人認同,我要人認同,就唔會上來。 ...

別墅

唉....世界難撈!大家睇量吓前線員工嘅苦況!
如果我哋唔食,咁佢哋會唔會連份工都冇埋呀?
佢哋只有做外送先有錢喎?!?!?!

祝福受傷者盡快康復!!!

大宅

好媽媽勳章

厘d垃圾食物,食唔食都無所謂
快樂可人兒
:-DResults:

男爵府

好媽媽勳章

Support!!!

大宅

你話你冇話過佢地咁樣喺自己擺黎, 但你以下咁講, 唔知喺咩意思呢?
你話佢地點解第一次受傷都唔講件事出黎?
喺因為佢地受傷之後, 有向過外判公司追討過架, 但外判公司一咪拖佢地, 咁喺依段期間, 佢地可以做d咩呢? 到越來越多人發生意外都得唔到工傷, 所以依件事被人講出黎!!!

其實我地不是單打你, 只不過你說話好像有點那過!!!

各位媽咪, 算吧! 我地不要再說啦, 我們一齊祝福受傷的員工快點康復及得到應有的賠償吧!

原帖由 玉桂貓 於 09-8-9 11:45 發表
但我認為無問題。
佢第一日已經知自已係自顧架啦!

無人迫佢做呢份工。
仲有,受傷一次,知道無保障,
仲要再做,明顯唔關麥**事。

麥**係cheap,
但果個員工係到「控訴」,
有點唔合理。

架車係佢整爛,
扣錢好正常。
相 ...

男爵府

禁止訪問

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

介左m記幾年......

首頁

尾頁

跳至