論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

炒得

別墅

如果你真係咁頂唔順, 就炒啦, 費事勞氣!!!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

經驗之談,快炒吧!免的夜長夢多!

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

樓主,

我個阿姐同你個差唔多, 講極都唔聽, 好似佢先係主人咁. 每次炒勁大wok就好dd, 事無大小乜要咁炒先得果少少改善, 真係好frustrated亦都好攰. 你個細b仲要咁細, 搵過喇喇, 你睇cam睇得幾多? 我今日都終於簽左第二個工人

大宅

我睇完後又覺得都情有可願,因為佢優點都ok!老實講,你都係一個有要求的人,所以規舉都唔少。我同你一樣,係有要求,所以未必好多工人可以fulfill到有要求的老細。

老實講, 我工人所做的錯事俾你個更多更勁,我同老公相量過後,老公話所有呢d人都係一樣,你請十個十個都係咁,所以忍得就忍,唔好當佢地係香港人咁醒,佢地只可以做assistant, 無主見,無記性已經成為佢地既民族性。所以.....你可以再考慮下, 或者再觀察下, 另一方面又物色下, 如果有更好先考慮囉! (以上是我個人意見)

男爵府

你算啦!你都寫出了如此多的不滿,為何還繼續下去呢?/
掂都好!再請是重新來過,由頭教過,應該有一排會好過d,不過做耐了,都係甘上下,我都請工人,請都無咩心機.你個菲定印?
每次唔用工人時,都好似你甘,想她巳做摜的好處,當真係炒,又驚請過更差,不過睇完你編野,你都頂唔浦....除非你可以同自己講,唔好甘多要求,隻睇開,隻眼閉...當多對手就算,如果你做唔到,..你都係fire佢

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

男爵府

If you get a long list of uncomfortable thing, you cannot stay with her anymore. Fire.

複式洋房

Terminate her. I gave many chances to my maids before. They will only do worst because they think we are stupid. To prove I am not stupid, I terminated them. 99% of maids do not improve. It might be difficult to live with your babies without the maid. But, the difficulties will go away very soon.

Plan before terminating the maid. For example, find a new maid, get your family members' help, etc.

原帖由 happyday5hk 於 09-8-9 18:28 發表
前幾排,經過教訓後,工人姐姐的行為好一排,

但好景不常,最近這個月真是令人吃不消。

我開始萌生炒佢的念頭,而且堅定度已有70%,

卑過好多好多次機會,都當我的說話是耳邊風...

由於家有兩個年紀細的bb系佢手中,自問對佢好過 ...

別墅

炒啦,下次佢諗諗下覺得有d 野對 bb 好又走去做...出事先後悔就遲啦...

首頁

尾頁

跳至