論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

我家公主十二月到職,未夠一個月整親手單野.,唔知大家仲記唔記得,勞工署話未完單工傷案係唔炒得,三月去見勞工署,話要醫生寫信去證明佢係咪工傷,佢地話個deadline係五月尾,好,我地等,但係一等再等,醫院唔覆,五月死期到未交,六月尾第二次死期仲唔交,第三次七月二十二號死期都係冇理,如是者我被人一拖再拖,所以我都去信投訢左佢地

但個工人真係超唔掂
個人衛生--衛生巾貼係浴缸,冇廁所水時唔曉去沖廁,攪到成個廁所都係血水,食完香口膠就錦掉係自己張床度,自己的衫洗完陣臭味好似未洗過咁..........
工人表現--成個機械人咁,日日做的都要事前輸入指令,就係識企係度,發呆,夢見家鄉咁款,唔會主動揾野做,真係好煩,係要你日日時時刻刻咁提,死未
每朝遲起,但佢巳經好早訓,十點前必訓,但星期日又可以神咁早起喎
放假遲返--呢三個星期遲成三個鐘,唔會認為自己有錯
沒有心機揍小朋友--同親我個女去學野,都總會有人投訢佢,有人話=過佢我個女坐後面,佢坐前面,成程沒有望我個女一睇,我個女未夠五歲\
借錢--佢係財務公司借左錢,每個月還成二千二,所以成日都話冇錢,試過出街前企係門口話冇錢出街,而佢成家係呢半個月都經歷唔同意外

日日都有激心野,又話唔炒得,但我真係頂佢唔住,真係好想炒鬼左去,好煩,我可以點做

別墅

有無同agent傾過?

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 connie_chung123 於 09-8-10 09:10 發表
有無同agent傾過?

有,但沒有用,佢根本幫不上忙,靜係話,要跟法例去做

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 Ashley1000 於 09-8-10 10:10 發表
你好可憐啊!你帶佢去睇第2個醫生寫信去證明佢係咪工傷得唔得呀???自己跟好過求佢.
如果我係你~~我會請另外一個工人先,話晒都要時間嘛,工人到就叫佢返agence度,費事激心. ...

我就係因心急,係前幾個月就申請左個工人,但沒有諗過要攪咁耐,個工人唔可以咁樣等法,所以我又冇左二千幾
而佢因為係威記住左成二十幾日醫院,所以唔可以找第二個醫生的

首頁

尾頁

跳至