跳至

首頁

尾頁

侯爵府

最近, 我囡囡好鐘意趴低身瞓覺, 唔知有無其他十一個月bb都係咁呢? 我好驚佢呢個動作, 唔知壓住個心臟有無問題。

民房

hehe...我囡囡又係咁呀, 將囡囡抱平放落床, 佢自己又趴轉身面向下, 都瞓左幾個月啦, 我都冇佢乎

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我個囝依家十一個月...都係咁瞓.....問左兒科醫生話無問題.....細d就唔得。

侯爵府

多謝beanean及foot 分享

原帖由 beanean 於 09-8-10 15:50 發表
我個囝依家十一個月...都係咁瞓.....問左兒科醫生話無問題.....細d就唔得。

大宅

我個小B都係,重係佢自己訓訓吓反轉, 我整番正佢佢轉頭又會自己反番轉訓. 醫生話基本上係太細或者有問題的BB反轉訓先會驚佢呼吸唔到或者個心有事.有好多大人都反轉訓啦又唔見佢個心有事!

侯爵府

但見到個囡趴低瞓, 都好似好"牙煙"咁, 真係唔知幾時能正常番見佢打平瞓呢.....

原帖由 yipyipamy 於 09-8-11 23:30 發表
我個小B都係,重係佢自己訓訓吓反轉, 我整番正佢佢轉頭又會自己反番轉訓. 醫生話基本上係太細或者有問題的BB反轉訓先會驚佢呼吸唔到或者個心有事.有好多大人都反轉訓啦又唔見佢個心有事! ...

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

原帖由 jc2009 於 09-8-10 11:47 發表

最近, 我囡囡好鐘意趴低身瞓覺, 唔知有無其他十一個月bb都係咁呢? 我好驚佢呢個動作, 唔知壓住個心臟有無問題。

放心LA....有專家話趴係度訓聰明D...但我99話要幫佢轉下位等佢唔會腳/身--痺

珍珠宮

BK Milk勳章

原帖由 SAGO 於 09-8-12 12:16 發表

放心LA....有專家話趴係度訓聰明D...但我99話要幫佢轉下位等佢唔會腳/身--痺

我諗佢訓得唔舒服會自己郁0下? 如果唔係成晚睇住佢訓, 大人咪冇得訓?

侯爵府

乜趴係度瞓會聰明d 架, 之前真係未聽過, 亞囡聰明d 當然想啦, 哈哈哈.....

原帖由 SAGO 於 09-8-12 12:16 發表

複式洋房

囡囡趴係度都有試過, 打側瞓就經常都係, 仲瞓得好耐呀 !

複式洋房

我個仔都好鍾意爬係到瞓, 仲一覺瞓到天光添, 哈!哈!哈!

侯爵府

JJ2008

你仔仔一覺瞓天光, 咁佢塊面會唔會壓到紅晒呢?

原帖由 JJ2008 於 09-8-13 22:25 發表
我個仔都好鍾意爬係到瞓, 仲一覺瞓到天光添, 哈!哈!哈!

大宅

趴喺度瞓 會唔會 唔好呀 怕bb抖唔倒氣喎
我囝囝通常面向天&打側瞓

別墅

我個仔識轉身已經趴係度瞓, 幫bb轉反平瞓後, 過一陣他自己會轉番趴係度, 宜家都唔再幫bb轉嘞.
如果你見到個pat pat 撓起, 就無問題ga, 唔會壓住個心口.

侯爵府

原來你仔仔都係咁呀, 我個囡pat pat 都有撓起, 但見到佢趴咁來真係好驚佢會窒息

原帖由 ikitty10 於 09-9-3 17:48 發表
我個仔識轉身已經趴係度瞓, 幫bb轉反平瞓後, 過一陣他自己會轉番趴係度, 宜家都唔再幫bb轉嘞.
如果你見到個pat pat 撓起, 就無問題ga, 唔會壓住個心口.

伯爵府

冇事GE...我個BB前1-2個月已經趴系到訓LA...反左成晚都系要趴系到訓....由佢LAW~~佢覺得舒服IS OK

侯爵府

我老公就驚有事, 為咗幫亞囡反番轉身, 所以晚晚無覺好瞓.....

原帖由 saulamlover 於 09-9-4 10:56 發表
冇事GE...我個BB前1-2個月已經趴系到訓LA...反左成晚都系要趴系到訓....由佢LAW~~佢覺得舒服IS OK

伯爵府

原帖由 jc2009 於 09-9-4 12:54 發表
我老公就驚有事, 為咗幫亞囡反番轉身, 所以晚晚無覺好瞓.....

其實你應該見到個bb趴系到訓時個頭會自己轉向旁邊...佢自己都識抖氣la....我果個夜晚12點幾趴到日頭都5轉身@@我覺得佢趴系到訓...系覺得好似有媽咪抱住甘...

侯爵府

你都講得啱, 但我想知bb趴係到瞓呢個姿勢瞓到幾大先可以正常返呢(即面向天花板)?

原帖由 saulamlover 於 09-9-4 13:06 發表

其實你應該見到個bb趴系到訓時個頭會自己轉向旁邊...佢自己都識抖氣la....我果個夜晚12點幾趴到日頭都5轉身@@我覺得佢趴系到訓...系覺得好似有媽咪抱住甘... ...

伯爵府

好難ge啵...講真..我都系鍾2趴系到訓..到e+都系...有時趴系到訓仲好訓過向天訓....

首頁

尾頁

跳至