跳至

首頁

尾頁

大宅

我用大仔之前用開那個, 係玩具反X城買, 係就咁普通係大人廁板on top加上去那隻. 不過我見出面街市/通x行都有得賣.

呢兩個星期開始我得閒而又估到佢會開大時就俾佢用, 初步觀察冇抗拒, 同平時婆婆"斗"佢疴一樣, 都係搞掂就"R"腰嘈起身.

不過又可能同婆婆係佢3個月時已開始"lak"佢疴poo poo 有關掛.

原帖由 BforGirl 於 09-8-10 13:27 發表
BB廁板or坐便盆邊樣岩8個月bb呢? 有無牌子&model可以提供下

thanks

大宅

還記得阿大坐膠痰罐時, 我地為方便清潔, 會倒小小水落去先, 等d poo-poo 唔會黏住難清理. 但阿大成日yuk身yuk態, 好驚佢坐坐下彈起唔夠佢快, 咁就搞到一地都係.

結果我地情願俾佢坐廁板都唔俾佢坐膠痰罐, 廢事玩到自己.

亦因為咁, 我地一開始就俾細b坐廁板, 咁又好彩地佢肯去, 但就要俾件玩具佢拿係手, 唔係佢連廁所蓋都玩.

原帖由 milmok 於 09-9-7 01:20 發表

我都係買左個膠痰罐....
但佢唔肯坐之餘,仲要用手去摸+玩呢...救命...好彩入面冇野...
究竟點先可以訓練佢用呢?

大宅

可能佢地唔習慣有野ku住個pat pat 掛.
同埋BB的耐性有限, 要佢地坐咁耐未必忍受到.

所以我知道細b疴poo-poo 的脾性後, 我會等佢差唔多去到時先除片坐廁所.

原帖由 milmok 於 09-9-9 02:10 發表

唉呀~~係咪個個bb都係成日yuk身yuk 架...
我果個都係呢!
但因為屋企廁所比較細,唔想佢周圍搞d野,所以冇得俾佢坐廁板呢....

首頁

尾頁

跳至