跳至

首頁

尾頁

大宅

等待驗證會員

原帖由 ybym 於 09-8-20 18:07 發表

係呀,只可以話肥左,我都會,haha~~不過我一向肥,我估唔會咁性有人知,最多估我又肥左~
我真係好易餓呀,你地會唔會呀?

我係
以前我唔多LIKE掂飯, 寧願食餸
近日我每日都要食飯

大宅

等待驗證會員

原帖由 ybym 於 09-8-21 09:49 發表

我胃口都大左好多呀,我希望唔好重多過20lbs啦~

胎BB重20-30磅係標準
只重20磅, 通常BB都係輕D

複式洋房

HI~我今次呢胎都係未去醫生度CHECK之前流啡呀~
唔知有冇問題呢~

我都係第二胎呀~上一胎我又冇咩點嘔喎~你上一胎係仔定女呀??

原帖由 linglaulau 於 09-8-20 15:54 發表
大家好..
我Period late 咗幾日.. 有少少流啡... 開頭以為m到... 點知之後又冇野... 咪自己買test paper check 吓lor... check 到有... 於是book e生睇.. 點知去到e生度check 話冇.. =.=" 叫我一星期後再去...
今朝 ...

大宅

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原帖由 Cammy3007 於 09-8-20 09:34 發表

母親有患濕疹,嬰兒多數會有敏感體質,只能夠盡量避免吃致敏食物.例如母親吃花生,筍,蝦蟹,鵝等食物會誘發濕疹的,就盡量不要吃. 如剛懷孕,更加要避忌吃致敏食物.一般大路的,大部份人吃得的食物才吃.生果都一樣,榴槤, ...

仲有唔好飲牛奶!
飲奶多, bb大d機會係敏感底!

我... 一個路人! 一個未check係咪bingo咗嘅路人..

複式洋房

原帖由 小曳人 於 09-8-21 16:30 發表

仲有唔好飲牛奶!
飲奶多, bb大d機會係敏感底!

我... 一個路人! 一個未check係咪bingo咗嘅路人..

吓? 甘咪要靠食鈣片黎補鈣? 我依家仲每日兩杯高鈣奶添.
食咩都錯 :(

侯爵府

原帖由 HH_BB 於 09-8-21 16:41 發表

吓? 甘咪要靠食鈣片黎補鈣? 我依家仲每日兩杯高鈣奶添.
食咩都錯 :(

深綠色嘅菜, e.g. 西蘭花都有鈣..
tropicana有出加鈣橙汁, 不過成2L, 我唔鍾意就咁飲, 太甜, 所以平時阿仔飲d我飲d.. 成個星期都飲唔哂!

禁止訪問

BK Milk勳章

侯爵府

原帖由 momo_peach 於 09-8-17 12:31 發表
大家好! 我都係第2胎呀! 預產期係3月29日, 不過醫生話比預期細, 所以有可能係4月. 要8月尾再去照先知!
我係成日都發冷, 同埋想嘔...仲有, 已經重左1磅半, 而家8W... ...

啱啱check咗喇~

阿嫂... 唔好話俾你6299聽住呀!
呢個user id, 方便返工時上網

別墅

各位準媽咪,在下是準爹d,希望各位不會嫌棄。

我太太已確認有咗,預產期4月。她腹下 (中間位置)有時出現一陣一陣的痛楚,雖然很輕微,但是她仍覺得不安,醫生又解釋不到原因,所以想請問一下各位有無這跡象?謝謝。

預祝各位準媽咪一切順利。

男爵府

原帖由 baby3366 於 09-8-22 10:07 發表

我太太已確認有咗,預產期4月。她腹下 (中間位置)有時出現一陣一陣的痛楚,雖然很輕微,但是她仍覺得不安,醫生又解釋不到原因,所以想請問一下各位有無這跡象?謝謝。

預祝各位準媽 ...

其實都會架, 我第一胎同而家都有陰陰痛嘅情況, 可能係子宮一路發大所以有少少痛掛, 叫你太太唔洗咁擔心~~

大宅

Hi, 我今胎係第三胎,大仔剛剛三歲,上兩次都係在炎夏生,希望今次在四月坐月可以舒服d啦﹗想問問你地打唔打算請陪月呀﹖
[img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;120/st/20060817/k/1c28/preg.png[/img]

侯爵府

原帖由 greybear 於 09-8-22 15:13 發表
Hi, 我今胎係第三胎,大仔剛剛三歲,上兩次都係在炎夏生,希望今次在四月坐月可以舒服d啦﹗想問問你地打唔打算請陪月呀﹖

hi~
好利害呀! 咁快就第三名!

我嗰兩個啱啱相差3年! 上一胎時人人都讚識得生, 天氣又唔熱唔凍~ 又係大仔, 揾學校都易d!

至於陪月.. 應該都唔會, 雖然我唔會希望99 為我做任何嘢, 例如resign唔做!

別墅

原帖由 阿紀 於 09-8-22 12:18 發表

其實都會架, 我第一胎同而家都有陰陰痛嘅情況, 可能係子宮一路發大所以有少少痛掛, 叫你太太唔洗咁擔心~~

多謝回覆。^_^

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

岩岩尋晚買棒棒驗左...有左...未去醫生度check~自己計過應該係4月b....

有點失落~因為我大b依家先得7個月....咁快就第二個~自己都有少少驚~我仲餵緊大b人奶...依家有左~無曬奶.............

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 baby3366 於 09-8-22 10:07 發表

預祝各位準媽 ...

hello4月爸爸
我岩岩大b只係7個月大~所以仲好記得第一胎既情況
果陣我個肚係成日陰陰痛架...我仲見有好少好少啡~就入急症~上左婦產科~仲比醫生話我都無血...又話我無事可以番屋企(因為夜佢無趕我走咋)
我都有問佢~我話個肚成日陰陰痛~佢都無答到我d咩
其實我古應該無咩既~你叫你太太小心d~留意下~唔見啡同紅就無事
我岩岩有第二個...完全唔痛~都唔似我上一胎咁~所以以為自己唔係有左~係買棒棒驗先知結果

男爵府

原帖由 greybear 於 09-8-22 15:13 發表

勁呀~1年1個~哈哈
我99果陣都係~ 佢仲生5個~我c6對上果胎~仲要係孖~都唔知佢點揍

別墅

原帖由 onionpig 於 09-8-23 08:02 發表

hello4月爸爸
我岩岩大b只係7個月大~所以仲好記得第一胎既情況
果陣我個肚係成日陰陰痛架...我仲見有好少好少啡~就入急症~上左婦產科~仲比醫生話我都無血...又話我無事可以番屋企(因為夜佢無趕我走咋)
我都有問佢~ ...

妳好利害呀,咁快又另一件。妳第一個腳法很利害呢!

我太太早前曾經流啡,前前後後在家臥床足足有3個星期。現在她已經無事了,不過腹部還是間歇地出現陰陰痛,所以才有點擔心。

聽到大家的經驗,我想我太太會安心一些,謝謝各位。

首頁

尾頁

跳至