自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

唉~不過到而家都諗唔到呢...
我見人地整埋菜單tim呀..好特別...好有心思...

大宅

原帖由 卉卉 於 09-8-11 15:04 發表
唉~不過到而家都諗唔到呢...
我見人地整埋菜單tim呀..好特別...好有心思...

嘩, 真係多謝指教我都唔知有d咁既野, 等我都到時黎個DIY先, BTW 我都係擺10幾至廿圍架炸

侯爵府

我老公有黎接, 不過好簡單地, 他和一個朋友來接; 因為我唔鐘意個老公俾人玩, 明明係我老公, 係都俾我玩喇! 唔鐘又意做show俾人睇, 所以無理過朋友同事多方面o既壓力, "要求"我地做d咩; 我地先係主角, 我話晒事! 哇哈哈哈!

原帖由 superbaby101306 於 09-8-11 15:00 發表

我家姐都係下年結婚, 佢都會好簡單咁安排, 我本身只係想擺酒, 唔想接新娘個d, 不過我朋友強烈要求...開頭攪既時候好唔開心, 因為好似咩都係自己攪, 問我家人要幾多圍佢地又成日唔答> ...

男爵府

其實真係有好多濕碎野整嫁...好彩都有幾位姊妹好有心機幫下我手...如果唔係我自己一個人一定唔掂啦...
小禮物你諗住咩呀..??人數唔肯定..而家都唔知點攪...唉~都係到時先算lor..
所以咪諗左音樂先lor...

珍珠宮

多口搭訕: 其實小禮物可以唔整啦!!! 我咁多次去飲d小禮物都唔知'pat'左去邊

原帖由 卉卉 於 09-8-11 15:11 發表
其實真係有好多濕碎野整嫁...好彩都有幾位姊妹好有心機幫下我手...如果唔係我自己一個人一定唔掂啦...
小禮物你諗住咩呀..??人數唔肯定..而家都唔知點攪...唉~都係到時先算lor..
所以咪諗左音樂先lor... ...

大宅

原帖由 卉卉 於 09-8-11 15:11 發表
所以咪諗左音樂先lor... ...

小禮物主要想係食得既, 因為好多朋友同事都係想要食得既, 我諗都係HONEY/ 樽或者係朱古力.我都係未知人數呀, 所以印帖都唔知140張夠唔夠用><我幾個星期前好唔開心呀, 因為我既大日子我既朋友都咁, 個陣喊左成個星期呀, 而家好D啦, 所以我只可以靠自己先....

大宅

原帖由 pyjess 於 09-8-11 15:07 發表
我老公有黎接, 不過好簡單地, 他和一個朋友來接; 因為我唔鐘意個老公俾人玩, 明明係我老公, 係都俾我玩喇! 唔鐘又意做show俾人睇, 所以無理過朋友同事多方面o既壓力, "要求"我地做d咩; 我地先係主角, 我話晒事! 哇哈 ...

咁我又無咩所謂, 只不過我BF佢之前唔想,因為佢係木頭黎架...哈哈, 之後我朋友又話如果無既唔好玩..等等, 咁佢講左咁多次我咪就下佢...不過我又唔會玩得咁過份. 都係想影下相留念><

男爵府

其實我都覺得小禮物係要食得(無..又好似唔知點咁)...因為d客人真係唔知pat左去邊...
所以真係頭都大

大宅

原帖由 macca 於 09-8-11 15:16 發表
多口搭訕: 其實小禮物可以唔整啦!!! 我咁多次去飲d小禮物都唔知'pat'左去邊

其實我開頭都唔打算有小禮物, 不過又係聽到好多要求既聲音, 哈哈, 我阿媽而家都仲成日叫我唔好攪, 以前都無小禮物咁...哈哈....咁我又有KEEP人地既小禮物既, 不過我覺得食就好D, D人唔洗拎走, 因為我見有D人唔拎走, 個感覺都幾HURT架

大宅

原帖由 卉卉 於 09-8-11 15:21 發表
其實我都覺得小禮物係要食得(無..又好似唔知點咁)...因為d客人真係唔知pat左去邊...
所以真係頭都大

仲有可能我有d怪啦, 小禮物咪會有自己既相/卡仔掛係份野度既, 但係我就唔係好想, 因為我唔想自己同未來c6既相比人當垃圾掉><

大宅

原帖由 卉卉 於 09-8-11 15:21 發表
所以真係頭都大

再補充一點, 之前我見有叉幾好, 但係我阿媽即時話, 唔好叉住晒 , 之後筷子, 佢又話人地送比你差唔多, 快d生仔呀嘛?-( (雖然我已經有一個)所以都係食物好啦, 甜蜜蜜算啦~

珍珠宮

真係唔係幾好!!

btw, 我仲怪! 就算係食得我都唔會食, 因為我驚唔知放左幾耐? 邊度整?
原帖由 superbaby101306 於 09-8-11 15:24 發表

仲有可能我有d怪啦, 小禮物咪會有自己既相/卡仔掛係份野度既, 但係我就唔係好想, 因為我唔想自己同未來c6既相比人當垃圾掉>

侯爵府

阿嫂day 1就教我唔好理人地要咩, 因為100個人有100個意見, 點都會有人批評你做得唔好/d野唔好食/地方唔大/排場唔夠...所以我地一開始就收埋對耳仔...

大宅

原帖由 macca 於 09-8-11 15:29 發表
真係唔係幾好!!

btw, 我仲怪! 就算係食得我都唔會食, 因為我驚唔知放左幾耐? 邊度整?

我都明你意思呀, 好似honey/樽我都怕唔知係唔係安全, 不過我會好小心揀架啦~會問清楚先決定, 再唔係自己買d好靚既朱古力盒仔, 自己係supermarket買d朱古力入入去又得

大宅

原帖由 pyjess 於 09-8-11 15:31 發表
阿嫂day 1就教我唔好理人地要咩, 因為100個人有100個意見, 點都會有人批評你做得唔好/d野唔好食/地方唔大/排場唔夠...所以我地一開始就收埋對耳仔... ...

我開頭都係, 不過真係好多意見, 不過如果唔想既我一定唔做, 通常都係睇下邊個講, 仲要睇下我覺得ok先做.好似我同我bf明明係聯婚, 但係佢既其中一個親戚話叫我轉女家擺酒, "宇"歸我就死都唔肯, 如果我轉,我bf一定嬲c我.

珍珠宮

點解佢會咁suggest?
原帖由 superbaby101306 於 09-8-11 15:42 發表

我開頭都係, 不過真係好多意見, 不過如果唔想既我一定唔做, 通常都係睇下邊個講, 仲要睇下我覺得ok先做.好似我同我bf明明係聯婚, 但係佢既其中一個親戚話叫我轉女家擺酒, "宇"歸我就死都唔肯, 如果我轉,我bf一定嬲c ...

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 superbaby101306 於 09-8-11 15:24 發表

仲有可能我有d怪啦, 小禮物咪會有自己既相/卡仔掛係份野度既, 但係我就唔係好想, 因為我唔想自己同未來c6既相比人當垃圾掉>

我都唔鍾意將自己張相放入面喎.
當年我原本想唔送回禮架啦
後尾, 行過一個慈善機構擺的檔攤
發現有d由佢地院友做的毛冷花好靚
我問佢地要幾錢, 又問佢地可唔可以做到幾百朵
佢地話可以
於是我就當做慈事咁, 同佢地買左幾百朵毛冷花
自己再去花墟買野包得靚靚地
所以我地份回禮係獨一無二, 出面搵唔到一式一樣的....

其實我成日建議呢d慈善機構
既然院友有d手藝, 就唔好浪費, 出面接下生意做都好呀....

珍珠宮

希望你唔好以為我潑冷水
原帖由 superbaby101306 於 09-8-11 15:39 發表

我都明你意思呀, 好似honey/樽我都怕唔知係唔係安全, 不過我會好小心揀架啦~會問清楚先決定, 再唔係自己買d好靚既朱古力盒仔, 自己係supermarket買d朱古力入入去又得 ...

男爵府

都係煩....過到自己算lor...

侯爵府

原帖由 莎莎莉莉 於 09-8-11 15:44 發表

我都唔鍾意將自己張相放入面喎.
當年我原本想唔送回禮架啦
後尾, 行過一個慈善機構擺的檔攤
發現有d由佢地院友做的毛冷花好靚
我問佢地要幾錢, 又問佢地可唔可以做到幾百朵
佢地話可以
於是我就當做慈事咁, 同佢地 ...

首頁

尾頁

跳至