自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

ME too
原帖由 Pui_Pui 於 09-8-11 16:23 發表

我幾十歲人都未去過添~

子爵府

呢度以前有死過人 ?

禁止訪問

侯爵府

原帖由 oct27_2008 於 09-8-11 16:37 發表
呢度以前有死過人 ?

我聽過激流 & 天梯都 c 過人... 但其它既唔知啦

大宅

當年阿媽唔比去....

水晶宮

都未去過...

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 FunnyBean 於 09-8-11 16:36 發表

果時係好多人都去玩, 都唔知點解結業~

係呀! 果陣時咪就係話人數唔夠囉,
但我記得即使係閒日去都好多人,
分分鐘多過海洋公園果邊架

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

一年有一半時間唔open, 落雨又無人去, 點返本呀 (海浪公園都係呢幾年至番生姐)
人造浪果度, 我記得最深水唔係禁區, 不知幾多後生仔, 一聽到"警報"即刻游過去痴埋牆等大浪
而且水上樂園果part都重建緊啦.........

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 Charlotte_mom 於 09-8-11 16:49 發表
一年有一半時間唔open, 落雨又無人去, 點返本呀 (海浪公園都係呢幾年至番生姐)
人造浪果度, 我記得最深水唔係禁區, 不知幾多後生仔, 一聽到"警報"即刻游過去痴埋牆等大浪
而且水上樂園果part都重建緊啦......... ...

重建緊?即係有得開返a?

珍珠宮

淨係維修都唔少錢啦!!

所以我信係圍唔到皮而結業多過呢d傳聞.
原帖由 Charlotte_mom 於 09-8-11 16:49 發表
年有一半時間唔open, 落雨又無人去, 點返本呀 (海浪公園都係呢幾年至番生姐)

大宅

好媽媽勳章

重建d咩呀??水上樂園??

水晶宮

畀面勳章

我都唔係好信呢d傳聞。
我印象中好似去過2-3次。一次係好細個跟屋企人+親戚去。見親果d人造浪都好驚。另外2次都係以前移民後返香港玩同d朋友去的。幾時執笠我就真係唔知。

男爵府

我記得結束最後一年去過,我去嗰日係平日,所以冇乜人,約廿個人倒,我都有玩過五彩天梯,都幾驚架!而家佢拆左變做升降氣球!

侯爵府

醒目開學勳章

我都唔知講緊邊到 係禁區喎, 因為我都係最深水個度游過, 無禁區呢回事架.

講起呢個水上樂園, 我好掛住佢, 真係好好好好玩的........可惜, 執左.

子爵府

我都差d死過番生, 我當時識游水, 玩人造海浪時自以為可以征服到d大浪, 最初係威係勢, 點知佢玩極都唔完, d浪又大, 我開始冇氣, 俾d浪卷左入水底, 好彩當時男朋友在身邊, 我捉到佢膊頭, 先唔洗死咋, 經過果次之後我同自己講以後都唔再去啦, 因為去到實會玩, 但實在太危險.

個七彩天梯都係玩一次驚一次, 好斜, 真係搵命博, 依家執左咪好囉, 費時我小朋友摟要去啦.
原帖由 萬榮太太 於 09-8-11 16:38 發表
睇完,令我唸起我嘅童年,我9years old時,去人造海浪水池玩,突然有音樂,我俾d浪捲左去深水度,我又唔識swimming,好好彩有個肥婆一手"程"起我,佢話你唔識swimming唔好係度玩啦,講真,如果無佢,我肯定已經死左.我真係好多 ...

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我都覺奇怪突然沒有了....細個真係好鍾意去, 人造浪我印象中真的很危險....

伯爵府

畀面勳章

人造浪一聽到音樂就走去深水區果d咪係我囉,仲特登租塊浮板游出去呀....不過我都遇過一次意外
果時又係聽到音樂聲,我同個朋友一早就係深水區等,果次我同佢兩個人用一塊浮板(因為都幾大塊),果時好興d青年人,等個浪一起既時候,就順勢爪住池邊,當個浪退走之後,就好似吊係池邊咁.當時我朋友又學人玩,頭一兩次都爪得住,仲覺得自己好勁,點知第三個浪果時,佢接唔切,成個人跌左落水底,我又捉佢唔到喎(因為我都要爪實塊浮板),好彩當時有個救生員見到即刻跳落去捉返佢上我塊板度,仲勁鬧我個fd,叫佢唔好再玩......不過我諗唔係d咩神怪野攪事,只係佢爪左幾次池邊隻手無力者.....
仲有呀,d滑梯邊好界手架...我試過界到隻手指見紅呀...
仲有,去到必排既激流,仲要同d3唔識7既人玩拉龍,但次次玩完都會手痛
不過都好希望再有機會去玩.......
聽聞水上樂園個位會起酒店呀......

大宅

我記得激流有意外發生, 有個人坐坐下, 比另一個水泡既人撞埋去. 整親條頸, 下半身癱瘓.

伯爵府

畀面勳章

原帖由 maybaby 於 09-8-11 17:01 發表
我記得結束最後一年去過,我去嗰日係平日,所以冇乜人,約廿個人倒,我都有玩過五彩天梯,都幾驚架!而家佢拆左變做升降氣球!

升氣球個位係以前既兒童園地(即係bb池同小朋友滑梯)

大宅

死幾個人應該唔足以令佢結業既~~~個個有機動遊戲或者泳池既主題樂園都肯定死過人架啦~~

首頁

尾頁

跳至