論盡家傭

跳至

首頁
12345...6

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

十卜、十卜
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止發言

好媽媽勳章

大宅

好媽媽勳章

男爵府

好感激!!!:-P

原帖由 FA8866 於 09-8-11 23:15 發表
今日已和葉太開左會,議程內的問題都有提出.葉太都有做功課,知道我地想申訴的事.已在會上同各位僱主講過睇法.

1..現佢地會先出信,將僱主的要求提出,希望政府能修改,令僱傭雙方都有保障,另外會研究鄰近國家的法例作為 ...

男爵府

本人衷心感激葉太和義工團無私的奉獻!
日後無論遊行、籌錢、意見收集等等,我必全力支持!

複式洋房

感激各位辛勞!希望我生完BB都可以出一分力!

每日在bk都有新嘅僱主被屈case,越睇越心寒!都唔知會唔會有一日輪到自己,touch wood!

現行條例極不合時宜,不公平,及被濫用太多了!如果要夾$$或遊行,我一於撑硬大家!

大宅

我尋日有出席會議. 真的很開心, 葉太有用腦幫我地諗過的. 我地很可能要夾$請獨立律師draft 私人條例, 再入立法會審議, 過吾過度都可以引起d noise. 求政府先做, 不如自己做完sell俾政府.

fa姐, 甜姐: 多謝你地無私的付出. 尋日fa姐趕到裙lup褲lup.

另外, 我既工作要同傳媒打交道的, 我之前都有諗過用傳媒力量+輿論呢招, 不過要有d真實既受害人+case至有得傾 (感謝神, 暫時我都冇). 如果大家覺得呢招可行, 又有真人出鏡, 我可以嘗試聯絡傳媒.

大宅

醒目開學勳章

衷心感激葉太和義工團的幫忙 !
Thanks all ! Support ! Support !

珍珠宮

琴日見到呀FA, 佢真係好辛苦...心表感謝!! 亦好多謝其它義工!!!

大家有力出力! 有$出$, 總之唔好放棄!!! 我地肯團結一定得架!!!

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 kingkingmui 於 09-8-12 12:41 發表
我尋日有出席會議. 真的很開心, 葉太有用腦幫我地諗過的. 我地很可能要夾$請獨立律師draft 私人條例, 再入立法會審議, 過吾過度都可以引起d noise. 求政府先做, 不如自己做完sell俾政府.

fa姐, 甜姐: 多謝你地無私 ...

傳媒其實一直都有做緊, 你有時見Fa突然好趕急地搵case做訪問, 過去一年都試過幾次; 我見係近一兩次的feedback比較踴躍了. 希望大家可以繼續行前, 自己唔做, 唔會有人幫你做呢~

別墅

Fa姐, 多謝你們!
如要夾錢, 請預埋我一份!

珍珠宮

我都會夾架.

別墅

繼續支持.

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

禁止訪問

洋房

我會支持!要夾錢的話pm我!

伯爵府

麻煩哂各位義工, thanks 你地幫我地出聲
thanks x 100000000000000..................

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

衷心多謝各位義工為廣大外傭顧主出心出力, 若要夾$$, 預埋我

大宅

好多謝大家出席呢個會議為僱主爭取合理嘅"待遇" !!! 成日只顧傭工, 我地呢斑僱主要俾$$之餘仲要成日擔驚受怕....FA姐, 麻煩晒做個總結 !!! 辛苦晒 ~ 希望有署光啦 !!

伯爵府

辛苦了各位義工, 及葉太團隊!

忙到甩碌, 都要蛇上來十卜十卜 ~

爭取路漫長, 出$出力事少, 您們勞心勞力事大, 錫你地都來唔切, 真係billion thanks!

首頁
12345...6

尾頁

跳至