興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

李力持笑話

李力持笑話

《唔收錢》

大力經過街市, 聽到賣蕉的小販喊:「三蚊磅, 三蚊磅, 唔甜既唔收錢!」

大力一聽, 馬上衝到蕉販身旁說:「俾兩磅唔甜既, 唔該! 」

《睇電視》

小如在看電視,大力經過問:「睇緊乜呀?」

小如:「睇電視囉!」

「乜野電視呀?」

「彩色電視。」

「我係問你睇緊乜野片呀!」

「西片呀!」

「我係問你叫乜名呀!」

「我個名咪叫小如囉!食錯藥呀?咁都問!」

《新鮮》

大力到街市買菜, 到了魚檔前, 觀察了許久後問:「阿老細, D魚新唔新鮮o架?」

老細:「梗係新鮮啦! 你睇, 個嘴仲曉郁, 仲不時跳o下跳o下tim!」

大力:「我老婆個嘴都曉郁, 都仲不時跳o下跳o下, 但係經已唔新鮮喇! 點信你先!? 計平D啦!」

《猛鬼》

大力屋企有女鬼,晚晚出現,令大力晚晚失眠,而最恐怖的是,那隻女鬼只得上半身,恐怖非常。

大力向小如哭訴,小如說:「包0係我身上啦!我識得個道士,好勁架!仲收得好平添!我叫佢幫你搞掂!」

大力連聲向小如道謝。

一星期後,小如打電話畀大力。

小如:「大力,點樣呀?個道士係咪好勁呢?」

大力:「個道士真係好勁呀!佢施完法之後,隻女鬼有番下半身,無咁恐怖啦!」

《唔想》

小如一日突發奇想, 想給丈夫大力一個驚喜.

小如打扮成鬼婆那樣到他辦公室找他, 一見到大力便問:「喂~ 靚仔, 想唔想...」

大力立即打停了她的說話, 喝道:「Oh! Stop! 我乜都唔想! 一見到妳我就諗起我老婆...」

《唔用》

大力同小如二人到美國旅行,見天色已黑,又見前面有間五星大酒店,於是就決定去休息一下。

羿日,大力同小如到櫃台去結帳,結果服務人員遞左張350元美金的帳單。

大力驚訝地說:「雖然呢間係五星級酒店,但我又唔係住總統套房,駛乜咁貴呀?不如等我同你經理傾傾先!」

未幾,經理出唻,並說:「我地呢度有符合奧運標準的游泳池,好大的會議室還有和賭城。仲有一樣精彩的表演可以看。」

大力:「但係我冇用過喎!」

經理:「呢D設備都o係度,係你自己唔用o者!」

大力拗唔過個經理,惟有開張支票畀佢……

經理:「先生,你呢張支票只開了100元,還有$250 呢?」

大力:「哦!$250 是你同我老婆上床的費用。」

經理:「但係我冇做過喎!」

大力:「車!佢成個人o係度,係你自己唔用之嘛!」

《唔出》

一日, 小如到動物園參觀, 走到猴子籠前, 卻見不到猴子.

於是小如問管理員, 管理員曰:「而家係交配既季節, 佢地入晒個洞?面, 唔會出唻! 」

小如曰:「如果我丟D蕉入去呢? 引唔引到佢地出唻?」

管理員曰:「俾著係妳交緊配, 有人丟碗飯俾妳, 妳又出唔出唻呢?」

《封後門》

地盤工人大力往醫生處求醫曰:「我係泥水工人, 本應好夠運動, 唔知點解呢倫冇乜大便~」

醫生開了點滑腸藥給大力, 命日服一粒, 大力已日服兩粒, 仍不見其效, 往覆診. 醫生給予更強力者, 仍不效.

大力再來, 其實醫生予之本已為豬牛所用, 但不便告之. 醫生嘖嘖稱奇, 命大力脫衣全身檢查.

醫生一看 之下, 才恍然大曰:「啊! 唔怪得啦! 你後門俾人封住喎!」

「呀,」大力曰:「我醒起喇! 上次響地盤大完便, 冇紙, 咪隨手響個英泥紙袋抹乾淨 Lor!」

禁止訪問

Re: 李力持笑話

大宅

thx~ :mrgreen:
☆以上純屬本人立場☆

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

:mrgreen: :mrgreen:

複式洋房

子爵府

2024年龍年勳章

:mrgreen:

男爵府

大宅

thx~
從來從無犯錯 而離場仍是我  我不想參加戰爭
但熱愛怎平分 必須找個犧牲
請你盡量殘忍 給我絕望原因
要徹底 痛我心令我死心   我不想記住遺憾
利用我的人生 導念這舊情人
請你盡量殘忍 使我極度難堪

禁止發言

珍珠宮

THX~
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

複式洋房

thanks for sharing

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

thanks.....

珍珠宮

畀面勳章

thanks for sharing!

複式洋房

thanks!!

首頁

尾頁

跳至