想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

做統計:

1. 陳志慧醫生度做 IUI 大約需要幾多錢?
2. 第幾次先成功?
3. 仔定女?

THANKS!

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 jesschi109 於 09-8-13 09:33 發表
做統計:

2. 第幾次先成功?
3. 仔定女?

THANKS!

ans: 舊年12月 & 今年1月分別做左2次IUI, 打針做, 第1次用左1萬2度, 第2次用左1萬3度~

2. 第幾次先成功?
ans: 2次都不成功, 原因不明

3. 仔定女?
ans: 無答案, 因為不成功

複式洋房

THX CK_鼠鼠 !

尋日第一次睇陳醫生, 佢話打針既份量, 係睇個體重既, 越重就要打多D 份量, 即要貴D, 尋日照到我有個纖維癗, 好細, 唔夠1CM, 佢話冇影響, 唔駛理, 而左右卵巢加埋有大約18粒卵子, 佢叫我減肥, 我都唔想咁貴呀~ 哈哈!

我大約120磅到啦! 結完婚, 冇節制, 食大左個胃~~ 加上如一減肥, D 賀爾蒙改變, 會亂晒, 同埋如果BINGO 左又唔知, 又去做運動減肥, 好驚冇左, 所以一路都唔敢減, 但醫生叫我每日做30分鐘帶氧運動喎, 佢話跑步唔會咁容易冇左既, 佢舉左個例子比我, 佢話外國有個女跑選手, 有左唔知, 仲去比賽, 跑完先知道有左幾個月, 都冇事, 所以有左都要做運動喎~

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

1. 陳醫生幫我做左3次iui,第一次吃藥+放精,<4千。第二次只放精,都係4千。第三次針藥iui,1萬4千。
2. 3次都唔成功,而家開始ivf
3. 無

原帖由 jesschi109 於 09-8-13 09:33 發表
做統計:

2. 第幾次先成功?
3. 仔定女?

THANKS!

複式洋房

原帖由 lalamike 於 13-8-2009 11:31 發表
1. 陳醫生幫我做左3次iui,第一次吃藥+放精,

我都想只食藥+放精, 咁樣冇咁貴麻, 但醫生話打針可以谷多d 卵, 成功既機會會大d 喎, 所以要睇埋c6 既驗丁丁報告, 因c6 之前驗過丁丁, 活躍度麻麻地, 但問題唔係我麻,
我都可以食藥谷卵+放丁丁, 點解要我打針先呢?? 反正都係要洗丁丁, 選最好既先幫我放...... 真係唔明呢~

係呢, 第一次做iui 係唔係要我驗血? 呢個動作要day 幾做架? 係唔係驗左先可以開始定係做iui 當日驗埋?

大宅

原帖由 lalamike 於 09-8-13 11:31 發表
1. 陳醫生幫我做左3次iui,第一次吃藥+放精,

請問你是否在陳e生到做ivf, 收費如何?

複式洋房

原帖由 ABCMum 於 13-8-2009 11:46 發表

我尋日都有問過 ivf 要 6-8 萬呀~~

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 jesschi109 於 09-8-13 11:49 發表

其實做幾次iui=一次ivf wor
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

其實食藥定打針,是基於不同原因。
食藥其實係刺激大腦分泌一種物質,叫你排卵;而打針係直接打fsh落身體,即係基本上直接好多。只係,有d人只用藥,已經可以有足夠蛋蛋,就唔駛打針。因為針藥貴同埋始終都係直接注入賀爾蒙。但有d人食藥唔單止催谷唔到有多蛋蛋,仲令內膜薄左,於是醫生只有選打針。
你的醫生說得對,打針可以谷多d卵,成功機會係大d嫁。我自己食過藥,知道藥對我無用,所以我都prefer 打針,唔駛再浪費時間囉。
雖然貴少少,但如果你年紀已不輕,用$$買番d時間我覺得是值得的!

原帖由 jesschi109 於 09-8-13 11:43 發表

我都想只食藥+放精, 咁樣冇咁貴麻, 但醫生話打針可以谷多d 卵, 成功既機會會大d 喎, 所以要睇埋c6 既驗丁丁報告, 因c6 之前驗過丁丁, 活躍度麻麻地, 但問題唔係我麻,
我都可以食藥谷卵+放丁丁, 點解要我打針先呢? ...

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

6-8萬。

原帖由 ABCMum 於 09-8-13 11:46 發表

大宅

原帖由 jesschi109 於 09-8-13 11:49 發表

同QM私家証差不多? 但用d葯是否靚過QM呢?

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

我估時間會好好多……
我指打針同覆診時間……
因我之前都打過去qm私家症問過
決定唔揀佢

原帖由 ABCMum 於 09-8-13 11:52 發表

同QM私家証差不多? 但用d葯是否靚過QM呢?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 bebu123 於 09-8-13 11:50 發表

其實做幾次iui=一次ivf wor

8-10次 IUI = 1 次 IVF

大宅

原帖由 lalamike 於 09-8-13 11:53 發表
我估時間會好好多……
我指打針同覆診時間……
因我之前都打過去qm私家症問過
決定唔揀佢

因在中環工作, 要閃去睇e生及打針也易過去qm, 但qm安排的時間是否很差?

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

晨早7點幾去到排隊,早嘅8點前比你排到,
遲嘅9點前啦!
如你返工返9am係ok的。
但我因為返晏,要我晨咁早貢上去,為打一枝針,我唔想。
私家係自己約時間,同埋可以自己返屋企打。不過,唔清楚私家症係咪都可以自己回家打,但唔知要不要加$$$,或者你要再打去問下。

原帖由 ABCMum 於 09-8-13 11:59 發表

因在中環工作, 要閃去睇e生及打針也易過去qm, 但qm安排的時間是否很差?

複式洋房

原帖由 lalamike 於 13-8-2009 12:27 發表
晨早7點幾去到排隊,早嘅8點前比你排到,
遲嘅9點前啦!
如你返工返9am係ok的。
但我因為返晏,要我晨咁早貢上去,為打一枝針,我唔想。
私家係自己約時間,同埋可以自己返屋企打。不過,唔清楚私家症係咪都可以自己回家打,但唔知要不 ...

係呀, 陳醫生話可以返屋企自己打, 姑娘會教, 但我都冇問駛唔駛加錢添~~ :p

複式洋房

can anyone give me陳志慧醫生's telphone no.?thanks a lot

複式洋房

原帖由 sharonsiuchoiha 於 16-8-2009 19:07 發表
can anyone give me陳志慧醫生's telphone no.?thanks a lot

香港中環遮打道10號太子大廈1510室

首頁

尾頁

跳至