跳至

首頁

尾頁

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

阿女10月30日出世
而家高 70cm
重 16磅

各位媽媽而家bb有幾高同幾重呀?

大宅

loklokhui (W)20lbs (H)74cm

男爵府

chowhui97 (W)22.8lbs (H)77cm 29Sep

我個B係9月尾出世, 可能會大啲啲.

人有高矮肥瘦, 你個B都係在生長線入面, 輕咗啲啲, 高都係 average, 唔駛咁担心!

大宅

好媽媽勳章

chowhui97 (W)22.8lbs (H)77cm 29Sep
acpeanuts (W)20.7lbs (H)72cm 4Oct

大宅

MIKA同你囡囡的身型完全一樣
高70CM 重16LBS
高係50生長線 重係10生長線

佢出生時重7.5LBS 係生長線75

跌下跌下 由75DROP到50 再DROP到25 再DROP到10
D人成日以為佢好高...其實係好瘦LOR...

因為DROP左3條生長線...父母又唔係細粒...健康院寫左REFERENCE要佢去廣華睇兒科...約左9月初...睇下到時醫生有咩講...

我自己都想佢大隻D...不過又唔係真係好擔心佢瘦瘦...因為佢高係AVERAGE...我怕佢矮多過佢瘦

原帖由 sheung1126 於 09-8-13 13:36 發表
阿女10月30日出世
而家高 70cm
重 16磅

各位媽媽而家bb有幾高同幾重呀?

大宅

咁你地二公婆本身幾高?
你囡囡幾時出世?
咁why要去覆診?dr點講之前?

原帖由 小山竹 於 09-8-13 20:50 發表

跌下跌下 由75DROP到50 再DROP到25 再DROP到10

因為DROP左3條生長線. ...

大宅

我bb都係4 oct, hehe

原帖由 acpeanuts 於 09-8-13 18:17 發表
acpeanuts (W)20.7lbs (H)72cm 4Oct

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

maggiel928 (W)23.5lbs (H)75cm 7 Oct

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 chowhui97 於 13-8-2009 16:59 發表

我個B係9月尾出世, 可能會大啲啲.

人有高矮肥瘦, 你個B都係在生長線入面, 輕咗啲啲, 高都係 average, 唔駛咁担心! :i ...

但係阿女6個月既時候已經係16磅
佢3個半月都冇重過喇
係高左1,2cm囉

公爵府

原帖由 小山竹 於 13-8-2009 20:50 發表

因為DROP左3條生長線. ...

阿女出世時有5.5lbs左右
一直都重得幾好
係到6個月之後就冇再重過喇
由細碼B升到中碼B
而家又開始跌返喇

複式洋房

我亞仔好細粒,10月28號出世,依家68cm,18磅

男爵府

原帖由 sheung1126 於 09-8-13 23:57 發表

但係阿女6個月既時候已經係16磅
佢3個半月都冇重過喇
係高左1,2cm囉

佢係咪唔肯食奶定食唔夠固體呀?? 有無連肉一齊俾佢食呢?

我個女出世都係得6.5磅咋... 慢慢離啦, 我個b都試過二個月無重過, 病完仲輕咗1.5磅, 成個瘦晒呀!

公爵府

原帖由 chowhui97 於 14-8-2009 09:50 發表

佢係咪唔肯食奶定食唔夠固體呀?? 有無連肉一齊俾佢食呢?

我個女出世都係得6.5磅咋... 慢慢離啦, 我個b都試過二個月無重過, 病完仲輕咗1.5磅, 成個瘦晒呀! ...

佢肯食奶呀,固體就有時食得唔多囉
我有連肉一齊俾佢架
希望佢一歲前會重返少少啦

男爵府

原帖由 sheung1126 於 09-8-14 14:22 發表

佢肯食奶呀,固體就有時食得唔多囉
我有連肉一齊俾佢架
希望佢一歲前會重返少少啦

盡量食多啲固體啦... 如果佢like飲奶, 你可以用米水沖, 我唸都會大隻啲!

大宅

我BB就鍾意食固體食物多過飲奶,仲要一見到我地食野,就係咁係到嘈要食。
不過都叫做長肉,有時抱佢耐D手都軟。

子爵府

好媽媽勳章

my bb gal is 10/2X.. she is 75cm (H) and 20 pbs ar.
我地一食左粥粥就長得好快啦.. 出世6磅咋.

男爵府

我屋企無磅, 要磅只能夠等去健康院, 我都好心急想知佢有幾重, 不過唔知點解佢越黎壞瘦, 以前係肥婆99, 而家成個人來"了"哂...不過佢食勁多粥, 但係唔長肉, 係高左....

男爵府

見住 bb 瘦咗真係好唔開心, 不過無計啦, 依家 bb 成日郁來郁去, 想肥都難!

禁止發言

侯爵府

我個件幾高就唔知, 重就.......................24-25lbs.

好鬼重

首頁

尾頁

跳至