嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

del

大宅

原帖由 frenchies 於 09-8-13 16:00 發表
衫仔冇所謂,但車仔床仔我就好唔鍾意…但我D朋友個個都話我大駛…BB唔駛用新野喎

車仔我覺得用下舊先啦, 因為每個人需要唔同和未用過唔知邊款適合自己呀, 我都用舊車先到bb 9個月大我就發覺用緊那一架唔係好適合就轉, 咁樣就唔會覺得好浪費啦. (因為一架bb車最少都要成2仟呀)而床仔就更加沒有所謂啦買過張床玉就ok啦 (最緊要放得落) 老人家話用舊野bb會健康d呀

大宅

yes ar! 我媽咪 & 99 都話用二手bb野係好的, so 我架 bb 車都係二手ga!! 仲有 d bb 衫, 好多都係人地比 ga... save 左唔少 $$!!

大宅

係呀d床仔,車仔都係傳黎傳去,我d朋友家人都係咁,唔係冇錢買,但係慳番d錢可以買其他野law,又環保。

公爵府

畀面勳章

大件野反而我冇所謂WO, 床可以抺,最多自己買過新床'玉',BB車D座墊基本上可以拆哂出黎放洗衣機洗, HIGH CHAIR 個套都拆得出黎洗KA!

不過大前提要唔可以有'難',最好有8成以上新,車唔可以太舊款!

反而BB衫我自己唔太鍾意2手,好似小B有家姐D衫,但其實佢依家有8成以上係新,都好少穿家姐個D!

親朋好友比個D 2手衫,除非好新好新,如果唔係我都唔太比我個囡穿! 可能因為太多人買新衫比佢2個!

原帖由 frenchies 於 09-8-13 16:00 發表
衫仔冇所謂,但車仔床仔我就好唔鍾意…但我D朋友個個都話我大駛…BB唔駛用新野喎

大宅

我唔介意用二手bb野, 但一定要係屋企親戚俾的, 朋友個d我接受唔到, 覺得唔係咁好, 我都知我咁唸係唔好

禁止發言

大宅

有一半既bb嘢都係二手.
但會自己篩選過, 太舊既唔要.
鞋仔就一定要買新既.

別墅

原帖由 waiss 於 09-8-13 17:03 發表
有一半既bb嘢都係二手.
但會自己篩選過, 太舊既唔要.
鞋仔就一定要買新既.

我朋友比咩我都要, 到唔岩用時再比人, 係咁傳來傳去, 但鞋我一定買新又唔會比人
但留晒響到又唔知做咩喎

伯爵府

醒目開學勳章

我不介意

別墅

睇下係咩啦, 食的就唔好, 用的太污衊都唔好, 但乾乾淨淨我就一定唔介意, 但唔好彩, 我無朋友有bb衫/用品可比到我,所以咩都要自己買, 真係用唔少錢, 但勝在全部都係自己鍾意咯. 而且買的過程亦係一個開心的經驗,再生下一個就未必有機會買咯.

等待驗證會員

del

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我囡囡有兩頭住家 (長期係婆婆度+自己屋企),如果唔係要朋友二手的,我諗我地一早破左產...

我未生之前,雖然口講唔介意,但係見到一大堆二手嘢,我就替我BB好難過,終於忍唔住買左一套全新的Hello Kitty床上用品俾BB... 生完有人送車仔,有人送high chair俾BB... 其它都仲係大部份二手... 不過真係無所謂的,因為我囡囡一出世已經8磅6安... 好多衫都著唔到,或者著一次就唔啱著,如果全部都係新買,真係會心痛死!

我依家連玩具,有時都會係拍賣網買二手的,完全無問題呀!

子爵府

用既用二手冇問題呀,慳錢又環保,但係入口既就梗係要用新既啦。

珍珠宮

我囡囡有兩頭住家 (長期係婆婆度+自己屋企),如果唔係要朋友二手的,我諗我地一早破左產...

我未生之前,雖然口講唔介意,但係見到一大堆二手嘢,我就替我BB好難過,終於忍唔住買左一套全新的Hello Kitty床上用品俾BB... 生完有人送車仔,有人送high chair俾BB... 其它都仲係大部份二手... 不過真係無所謂的,因為我囡囡一出世已經8磅6安... 好多衫都著唔到,或者著一次就唔啱著,如果全部都係新買,真係會心痛死!

珍珠宮

男爵府

牛年勳章

我都唔介意用二手,只要朋加個bb健康嘅,我都會接收,而且老人家話用下二手bb野,bb會健康d

大宅

我唔介意, 我bb張床仔, 搖椅, 車仔, 高凳, 都係執堂阿哥既, 玩具故仔書cd, dvd 執堂舅父既, 原本網床都係架, 不過原來堂阿哥已經係用第2手, 老公話唔好執第3手喇, 自己買喇, 等bb有返d新野用

老人家話bb用2手野, 好d渦

複式洋房

車仔, 床仔, 網床我都用二手的. 這一類東西, 用完之後唔通掉 ? 當然繼續比有需要的人繼續用. 環保一點 !

首頁

尾頁

跳至