跳至

首頁

尾頁

別墅

報到~

係小牛仔嚟~

別墅

我都聽人講過陀女多數會win,陀仔多數會輸...都唔知係咪!!

原帖由 babie_s 於 09-8-14 17:25 發表

贏多D啊!!
D人咪話大肚婆旺D嘅。。。大系我有咗之后D旺氣唔之前咁好~ mouth:mouth:" />

係小牛仔嚟~

別墅

bye~ win 多啲啊!咁咪可以買好多朱古力食囉~哈
原帖由 lai_tat 於 09-8-14 17:29 發表
我準備放工喇...
See you all ...

係小牛仔嚟~

別墅

不要咁唔開心啦~咁又係的...現在成日期待見到bb,突然話遲啲見,都係會唔開心的...無得早啲咩?一定要遲多一星期?

原帖由 gracedolly 於 09-8-14 17:34 發表
報到~~
今日有少少失望...
老公本來告假陪我去買BB野, 結果未出發就被公司急call回去了, 要搵奶粉錢也沒法子呀~

但之後又收到姑娘電話說 明天約好照4d的booking要改期, 因醫生有手術...
唉.. 我本來好期待見小B...
...

係小牛仔嚟~

別墅

其實我地係咪應該生之前先攪個準媽咪聚會呢~之後一年後才攪個0911媽咪bb一週年呢?今年同出年個大合照應會唔同呢!!

係小牛仔嚟~

別墅

係啦~真的講到好似異形咁!!...
咁我哋要定日期,時間,地點才可...
又不可以太"炆"才出來,怕到時有人要生啊!!
原帖由 TOBYYAN 於 09-8-14 18:00 發表

係個肚度走哂出黎 ... =.= ...講到好似異形咁樣既 ... 哈哈

係小牛仔嚟~

別墅

個提議都好喎~下個月...星期六定星期日大家會方便?
原帖由 koey5 於 09-8-14 18:20 發表

我諗要去d坐得舒服既地方...例如tea buffet 或者cafe???

係小牛仔嚟~

別墅

我都見過,你見過個張可能下面有木板托住的,所以貴啲;
另有一張係無木板托托,只係百頭到...好似係minitomo(忘記係咪咁串法)...我見啲朋友仔都係用佢,佢地都係放係張大床到換尿片,沖完涼放佢係度換衫仔所有嘢...

原帖由 Wong_C_Lai 於 09-8-15 00:05 發表

好似size差不多, 我係吉吉島見過, 係浴盆/床仔果區, 約$2xx/張. 有少少厚身, 可以換片用, 同埋bb沖涼後, 放係上面抹乾身用.

係小牛仔嚟~

別墅

早晨~
哈哈...等陣我去Dr. Mo到照4D啦~

係小牛仔嚟~

別墅

我返嚟啦~今日bb好曳, 一去到就扒係度瞓...攪到醫生好耐都照不清楚...要等好耐才可以照4D, 醫生話Bb面珠登好有肉地仲脹卜卜添...仲話佢有1kg啦...暫時係中上b喎~我們都覺得bb有啲似我老公...哈...好彩係仔仔...不過, 下星期一又返去見我個主診醫生啦~到時又可以見到bb
原帖由 Rachel208 於 09-8-17 09:49 發表

早呀,

你係唔係好耐無見bb啦? 我聽日都係c+產檢呀~成個月無見過bb啦~好掛住佢呀~

係小牛仔嚟~

別墅

嘻~漲卜卜真的好得意...但現在又怕bb會重磅到時生得好辛苦...唉!好茅盾...你何時再返去看醫生?
原帖由 lai_tat 於 09-8-17 14:48 發表
Haha, BB面仔漲卜卜, 一定好得意啫...

係小牛仔嚟~

別墅

我剛才係Dr. Mo照咗返嚟啦~ 係醫生親自照的...
原帖由 yan00 於 09-8-17 15:03 發表
有無媽媽照左4D呀.....
上個月頭已經BOOK 今個月尾去巫醫生到照4D......本來都BOOK 左龔醫生既....不過頭先在上網睇....D人話巫醫生會好好多...又平D

因為龔醫生就一千包相、相簿、DVD,好似話係姑娘照既
巫醫 ...

係小牛仔嚟~

別墅

係咪定咗日子啦? 之前仲話9/12 or 9/19 (星期六)...若未定,不如大家決定那天??

原帖由 LeungBBB 於 09-8-17 16:14 發表
我地09/11MAMI聚會好似冇左聲氣咁既..

之前好似提議左9月12日(六), 富豪酒店食TEA BUFFET, 因為有人有優惠券..
我地點樣約會好D呢? 有冇人可以做聯絡人? 集齊出席人仕INFO, 用EMAIL聯絡. ...

係小牛仔嚟~

別墅

好啊~唔該晒你啊!! 我都上不到facebook...
原帖由 monmuifamily 於 09-8-17 16:49 發表

今日唔知mug事...連fb都上唔到.....

我地可以開返個0911 group...再比條link 大家add law..好唔好???

如果放email係度好似唔係咁好...廢事大家收到d junkemail啦。。。

邊個有時間就邊個整啦。。。。好唔好呀。。。 ...

係小牛仔嚟~

別墅

都係喎...可能有人無開到facebook喎!!

原帖由 Rachel208 於 09-8-17 17:05 發表

不過點解我地唔係出面開個新post 咪得law...唔使咁麻煩呀~有d人可能無facebook wor~

係小牛仔嚟~

別墅

我都join咗啦
原帖由 小蛇 於 09-8-17 17:56 發表

係呀...咪就係佢咯...
不如ADD晒你地做管理員...
咁咪個個隨時都可以開Meeting咯

係小牛仔嚟~

別墅

好開心啊~剛才係屋企樓下見到間買Casablanca床上用品店大清貨...一心諗住去看下啫...點知見到至愛winnie the pooh 1set 12件 床圍套裝,本來已減到$541左右,後來我同個sale講到$500元正...不知道是不是平,但都好開心買咗一套黃色的返來...摸過啲質地都不錯呢~

係小牛仔嚟~

別墅

e...咁啱..我都係琴日去係Dr. Mo 照4D啊...個仔仔一去到就扒係度,都整咗好耐,才照到7分面...可以佢覺得7分面會靚仔啲卦...跟住醫生都係叫我出去坐下再入返去,後來都要搖咗一陣才拎上去咋...
原帖由 koey5 於 09-8-18 09:35 發表
琴日去4D...俾個囡激C我...捐左落肚底...仲要面壁...淨係俾隻耳仔我睇...仲要搵隻手捉住隻腳係耳邊玩...真係吹脹....好在巫醫生好有耐性...係咁搖佢搖左10分鐘都唔得...跟住出去坐10分鐘再又去搖多5分鐘...終於等到 ...

係小牛仔嚟~

別墅

應該無嘢的...佢都係貪玩啫~我同你個b磅數差不多,醫生話我個b都有2.2磅...中size...佢暫時估計會有7lbs...
原帖由 TOBYYAN 於 09-8-18 09:43 發表

唔係呀, 都有隱憂呀, 因為尋晚照到佢隻臍帶呢, "浪"左係條頸同膊頭上面, 但醫生就話暫時都無話纏住條頸囉, 都係要等下個月返去再睇 .... 希望無事啦 ..都有 D 擔心.....=.= ..... 又會無端端玩到條臍帶上頸都有既 ...

係小牛仔嚟~

別墅

不用太擔心,我琴日去照4d時係27w1d, bb都係1kg,醫生都話若打後都係咁無變,bb會有7lbs, 我6個月時都係 1lbs多啲...
原帖由 Rachel208 於 09-8-18 22:43 發表

希望佢可以努力d啦~ 醫生都話佢係細size....佢依家咁落去....出世6lbs 已經好好啦..我怕佢得5lbs 呀~唉....25wks 幾好多人都已經過2lbs 啦~佢仲差成6oz 先到2lbs..依家我都唔知食多d定唔好食咁多好呀....食得多又 ...

係小牛仔嚟~

首頁

尾頁

跳至