跳至

首頁
23456...7

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

報到, 黃金海岸附近~

大家好~

複式洋房

星期日我叫左人黎幫我屋企清潔..唔知攪到幾點..可能要晏少少...我係pm比個no你...到時電聯好嗎?
原帖由 easymo 於 10-1-29 08:55 發表
星期日你ok嗎?
不如去豐景園後面個遊樂場交收丫, 順便帶bb去下遊樂場, hehe

複式洋房

回覆 1# ling_yml 的文章

你找家務遘通的人清潔嗎?
幾錢一個鍾?我都想找人幫忙清潔,你俾D資料我,好嗎?

別墅

好呀,我pm我電話俾你吖,電聯

原帖由 ling_yml 於 10-1-29 09:34 發表
星期日我叫左人黎幫我屋企清潔..唔知攪到幾點..可能要晏少少...我係pm比個no你...到時電聯好嗎?

別墅

我都有請家務助理,每星期兩次,每次3個鐘,$50個鐘,我個鐘點好好呀,乾淨又主動,開頭次次我返工前都要寫低有咩想佢做,依家佢自動波,換床單洗雪櫃等會定期幫我做,好過之前請的兩個, 我在樂活一站(仁愛堂)請的

原帖由 cathy_csy 於 10-1-29 13:30 發表
你找家務遘通的人清潔嗎?
幾錢一個鍾?我都想找人幫忙清潔,你俾D資料我,好嗎?

別墅

我都想請一個好既鐘點
可唔可以介紹>>>???

原帖由 easymo 於 10-1-30 06:37 發表
我都有請家務助理,每星期兩次,每次3個鐘,$50個鐘,我個鐘點好好呀,乾淨又主動,開頭次次我返工前都要寫低有咩想佢做,依家佢自動波,換床單洗雪櫃等會定期幫我做,好過之前請的兩個, 我在樂活一站(仁愛堂)請的

...

別墅

sorry for late reply
so busy [email=recently@@]recently@@[/email]
平日我bb都係婆婆照顧
我地weekend可以try下約一齊出黎gathering or book clubhouse function room
等bb可以見下多d同自己差唔多大既bb
可能係呢個month唔會有social interaction
不過始終都start左比bb機會去接觸下新既事
[quote]原帖由 easymo 於 10-1-26 15:36 發表
舉腳贊成
但點diy?

[/quote]

別墅

你可以打去樂活一站問下
定你意思係想試我個鐘點?
你想點請法? 我問下佢得唔得

原帖由 bellebellecindy 於 10-1-30 19:38 發表
我都想請一個好既鐘點
可唔可以介紹>>>???

別墅

樂活一站係randomly比唔同既人, 定係有得choose???

原帖由 easymo 於 10-2-1 16:16 發表
你可以打去樂活一站問下
定你意思係想試我個鐘點?
你想點請法? 我問下佢得唔得

複式洋房

我唔係請鐘點架....熟人介紹做架炸!

別墅

應該係randomly 俾,
其實樂活一站都係中介人, 介紹 d 鐘點俾你, 而唔係清潔公司, 俾錢都係直接俾個鐘點架

你可以搵個鐘點試下工, 你覺得唔得的話可以叫佢再介紹第2個俾你咁

原帖由 bellebellecindy 於 10-2-1 21:23 發表

樂活一站係randomly比唔同既人, 定係有得choose???

複式洋房

我住在小欖的!我想問你們知唔知屯門有什麼playgroup好啦?
你們的B有參加 playgroup嗎?

複式洋房

我都是住在小欖的!我有一對孖B boys啦!有聚會我都可以出來啦!

原帖由 VicBB 於 10-1-27 13:53 發表
Hello... 我 bb 6/22 出世, 我地住小欖, 不過 bb 平日日頭會去婆婆屋企(南浪海灣), 都幾近你地喎, 搵日約埋一齊去 clubhouse 玩都好噃

別墅

aprilcpf,
嘩, 孖b, hohoho, 好可愛呀

我報協康會playgroup呀

大宅

Hello easymo,
Long time not coming to baby -kingdom la...still remember me? :) Sorry cannot type Chinese in office...hehe

Hello all Tuen Mun Mamas,
I also live in Tuen mun (Siu Lun). It's nice if we can make gatherings!
Any one know is there a good playgroup in tuen mun area?

大宅

我都係屯門mama, 置樂附近, 我都想報playgroup呀, 請問各位有無好介紹?

別墅

flytolittlemoon,

我記得你呀, 好耐唔見你上bk呢
其實我自己都唔經常上bk, hehe

原帖由 flytolittlemoon 於 10-2-12 09:37 發表
Hello easymo,
Long time not coming to baby -kingdom la...still remember me? :) Sorry cannot type Chinese in office...hehe

Hello all Tuen Mun Mamas,
I also live in Tuen mun (Siu Lun). It's nice if we ...

大宅

協康會係邊度架?
原帖由 easymo 於 10-2-10 10:30 發表
aprilcpf,
嘩, 孖b, hohoho, 好可愛呀

我報協康會playgroup呀

別墅

協康會大角咀, 上水, 將軍澳都有
BTW, 我報唔到協康會呀, 要一早去排隊...
我結果報左Dr. Poon

原帖由 CheriLoh 於 10-2-19 20:08 發表
協康會係邊度架?

洋房

報到呀!!
愛琴海岸

首頁
23456...7

尾頁

跳至