論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

我個印印仲勁, 竟然同agent冒簽及偽造俾入境處封完約信去見新工, 今日叫佢下午一齊到agent計好人工, 點知早上取信, 發現有位先生寄封完約信問我是否真的? 佢同agent大膽到偽造埋入境處個印章! 重老作話佢表現良好, 識煮飯(實際2年內從未自己煮飯到現在連蒸條魚幾多分鐘都未記得), 識湊小朋友(我個仔都唔跟佢), 話佢唔識英文所以唔再續約(實情係佢超級冇記性, dirty, 做野完全冇程序), 其實我都覺得奇怪, 點解完全冇人打電話俾我做reference check, 跟住即刻打俾偽造信內既聯絡電話, 當然是agent d 手提啦! 佢地咪互相推卸責任, 我已表示會報警及去信入境處調查, 跟住我冇再問印印任何問題即刻叫佢落agent 計好人工, 先再處理, 費是佢係我屋企發難, 所以要請完約工人同選agent公司都要小心!
[img align=left]C:\Documents and Settings\user\My Documents\christy.gif[/img]

子爵府

係咪犯法,做假文件wor

邊問a準,通知大家

禁止訪問

好媽媽勳章

別墅

我有COPY係手, 今日會去備案及去信入境處有AGENT偽造完約信, 其實我都唔知AGENT之前用呢個方法介紹工人俾僱主, 所以我都希望唔好再有人受害!

[img align=left]C:\Documents and Settings\user\My Documents\christy.gif[/img]

別墅

咁係邊間agent呀!講出黎等人小心啦!唔使全名ga!

別墅

頭先去咗備案, 點知亞sir話要開file調查, 搞咗成3個鐘, 雖然好麻煩, 但點都要阻止呢d衰agent同工人繼續害人 , 可能到時重要上庭!
至於邊間agent 是富x(x pak), 位於灣仔國家商業大厦60x室, 請各位僱主小心:;pppp: , 另外我個印印個名係:
SRI-WxxYUNI IDNO:W324X3X(2), 其實我都唔知點解佢會咁做, 如果有人打嚟做reference check, 我都會放佢一條生路, 最多話普普通通嘅, 真係唔明點解要咁搏

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

嘩! 你個ex真係........
支持報警! 最好做低間衰agent, 唔好再害人
原帖由 christytsai 於 09-8-16 06:28 PM 發表
頭先去咗備案, 點知亞sir話要開file調查, 搞咗成3個鐘, 雖然好麻煩, 但點都要阻止呢d衰agent同工人繼續害人 , 可能到時重要上庭!
至於邊間agent 是富x(x pak), 位於灣仔國家商業大厦60x室, 請各位僱主小心:; ...

伯爵府

好媽媽勳章

呢間agent咁大膽,今次佢大件事喇!!

珍珠宮

原帖由 christytsai 於 09-8-16 11:53 發表
我有COPY係手, 今日會去備案及去信入境處有AGENT偽造完約信, 其實我都唔知AGENT之前用呢個方法介紹工人俾僱主, 所以我都希望唔好再有人受害!

多謝你!
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

子爵府

原帖由 christytsai 於 09-8-16 11:53 發表

複式洋房

請問佢幾多歲? 我剛剛想請一個印印同你果個個名一樣, 陽光中心無比身份証號碼, 我好想知係咪佢, 從佢的working experience, she worked in lam tin and tin sui wai, 係咪就係樓主你呀.....

原帖由 christytsai 於 09-8-16 03:05 發表
我個印印仲勁, 竟然同agent冒簽及偽造俾入境處封完約信去見新工, 今日叫佢下午一齊到agent計好人工, 點知早上取信, 發現有位先生寄封完約信問我是否真的? 佢同agent大膽到偽造埋入境處個印章! 重老作話佢表現良好, ...

伯爵府

嘩......咁都夠膽做, 應係心急等坐牢啦.
樓主十卜十卜你要告佢地, 睇下一陣又會唔會當係因為工人無知所以先咁做, 次次有咩case出左佢地都係用無知去講到好似好合理咁..賤人.

侯爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

見義勇為

別墅

係將軍澳工作2年, 個衰印印重喺我agent度話佢乜都唔知, 叫我報警添, 幾鬼串

洋房

佢哋又百密一疏喎,喺信上留下你的聯絡方法,多數新僱主都會打電話問吓,好容易穿煲。

原帖由 christytsai 於 09-8-17 00:45 發表
係將軍澳工作2年, 個衰印印重喺我agent度話佢乜都唔知, 叫我報警添, 幾鬼串

伯爵府

不過請樓主keep緊d呀...我有一次exp, 係旺角行街有個死賊公想偷我部手機比我發現左, 我同另一朋友(牛高馬大既)一齊追佢, 仲報埋警比埋個賊差人, 真係係差館由11點幾搞到天光先比我走, 差人話之後會有信通知我做証人, 但我等呀等...等左好耐都冇收過呢封信, 我最後懷疑到底有冇落到大簿, 點可能不了了之冇哂影. 所以請樓主你都keep返警局0個邊既ref for日後follow up啊.

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

Support...report to the police! Thank you thread starter for helping all of us!

伯爵府

嘩, 咁仲得ge, 一於唔好放過佢地!

子爵府

畀面勳章

Support you to sue these kind of bad agent and bad maid.....

首頁

尾頁

跳至