母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我用過nuk, 好似唔係幾好用

別墅

double pump is better. ameda or medela.

伯爵府

原帖由 babynicnic 於 09-8-16 23:42 發表
我用過nuk, 好似唔係幾好用

nuk

avent 手泵都ok, 不過返工就雙泵快d

大宅

我用ameda雙泵

大宅

ameda電雙泵, 快D, 同埋冇咁攰.

原帖由 mrschoy 於 09-8-17 08:52 發表
我用ameda雙泵

大宅

請問medela既電雙泵要幾錢, 同埋會唔會好大部?

複式洋房

I think medela mini double is no good.
I used medela swing + mini and it's ok. they are portable too.
原帖由 babynicnic 於 09-8-17 10:51 發表

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我用 Avent 手泵, 經濟實惠.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 stliu 於 09-8-17 10:00 發表
ameda電雙泵, 快D, 同埋冇咁攰.

agree
不過我都有用avent手泵
(平時出街用, d奶唔要,只為泵出來)

大宅

如果手泵, 就一定係avent. 我上胎都手泵,電泵都有.
今胎就只用電泵... 之前都想買返個手泵, 以備不時之需. 但而家都仲未買.

原帖由 crystalpui 於 09-8-17 12:13 發表

agree
不過我都有用avent手泵
(平時出街用, d奶唔要,只為泵出來)

大宅

請問手泵會唔會好攰ka?

?

別墅

原帖由 babynicnic 於 09-8-17 15:13 發表
?

超超超超攰

別墅

我第一胎老公去買咗nuk真係超唔好用, forgot it

我宜家第二胎就用medela mini 都ok但有d聲嘈, 可以買多兩三個喇叭一次過返到屋企消毒唔哂係公司消毒敢麻煩, 我試過比人嘈話我係洗水間做咩事係
嘈, 但我無理到照泵都泵咗兩個月, 宜家無做野就唔哂d泵奶,

我都有用手泵avent都唔錯但手就累d, 泵奶就真係好快, 趕時間就好好用啦, 佢裡面有粒星星有時會泵泵下會"掉"出嚟, so far 都好好

睇下你自己方便, 電就要買電池, 手就要成個消毒, 兩者都有好有唔好

複式洋房

我用 medela的Pump In Style Advanced, 又靜又快, 不過就貴。
http://www.medela.com/ISBD/breastfeeding/products/advanced.php

複式洋房

原帖由 babynicnic 於 09-8-17 10:51 發表

我用 medela的Pump In Style Advanced, 又靜又快, 不過就貴, 香港好似賣成四千蚊,你可打電話問代理。我係托人喺外地買返嚟。
http://www.medela.com/ISBD/breastfeeding/products/advanced.php

複式洋房

原帖由 BearLittle 於 09-8-17 11:00 發表
I think medela mini double is no good.
I used medela swing + mini and it's ok. they are portable too.

係, 我試過mini double唔掂, 有媽咪話swing double唔錯, 我就揀咗Medela Pump In Style Advanced, 鐘意佢有兩段模式可刺激噴奶反應。

大宅

我bb就出世
我想請教
係公司pump奶
咁個pump你地點清潔

複式洋房

原帖由 tko123 於 09-8-18 12:57 發表
我bb就出世
我想請教
係公司pump奶
咁個pump你地點清潔

我係帶兩set配件, 你亦可考慮買微波爐消毒盒, 但要留意你公司的微波爐係咪夠大容納。

複式洋房

原帖由 snoopy_peggy 於 09-8-18 11:39 發表

係, 我試過mini double唔掂, 有媽咪話swing double唔錯, 我就揀咗Medela Pump In Style Advanced, 鐘意佢有兩段模式可刺激噴奶反應。

Hi Snoopy_Peggy,
Thanks for your sharing about breast pump. Where did you buy your Medela Pump In Style Advanced? Are they available in HK? Jusco, 一田? Thanks.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊