美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

之前講過我星期日會同我老公去做RF.
做完今日上黎報告吓先

首先講左我自己先,因為之前巳經做過RF,所以今次試做第二樣,係磁粉.
過程:潔面→按摩(前至胸口位,後至脊骨位)→磁粉→針清→倒膜

講返個磁粉,佢搽左d灰色既野係我塊面到,跟住用一個類似鬚刨既物體,好似剃鬚咁吸返走d磁粉,過程係好簡單,跟住就同其他普通facial做法一樣,針清倒膜咁!

效果:本人得普普通通,收毛孔都滿意,當係一個深層清潔都ok既,因為佢呢set facial 係包埋按摩,如果鐘意按摩既媽咪就very good.
但係本人比較怕羞,美容師按摩到我心口近胸位置我就叫停 ,重比佢笑我........!!
後補:今日全日真係出小左好多面油喎~~
我以前一日用大概15張面油紙,搽左squalene之後用小起碼5張,做完磁粉呢兩日,都用少左5張左右,所以我諗磁粉對面油係有幫助既.

到我老公
首先講下我老公d皮膚先:
毛孔粗大,雀斑,色斑,4眼袋,乾紋一大堆.
如果佢自己一個人去美容院,肯定比人屈到傾家蕩產都唔掂果隻......!!我老公一向都無做facial既習慣,就算係屋企叫佢fu下mask佢都嫌麻煩,不過,因為年過40,近日不斷聽到佢d朋友話佢個樣殘,又話佢有4個眼袋,成個呀伯咁,所以開始有警覺,迎排自動自覺問我攞d護膚品黎搽~~~

做完RF之後:
可能因為佢一向無做開facial,佢做完之後既感覺好明顯,額頭d乾紋小左好多,成塊面又係令哂.
最明顯係面頰兩邊,原本dum左落黎既面皮收緊左,有返個面型.個面即時無咁包,至於色斑同雀斑係一d都無改善,因為RF唔係退色斑.
毛孔方面,有小許改善,可能因為太粗,細左都唔多覺
跟住美容師都同佢講,佢毛孔咁粗,做RF 改善唔到好多,要做MTS!
搞到我老公落樓之後問我,做MTS幾錢?
我話你做哂呢個course先啦,MTS好痛架喎,
佢話:我都唔怕痛...........!!
所以呢~~一係唔比佢做,要做我都要用我老公一齊去做,有咩野我都可以出黎擋呀嘛~~

如果得佢自己一個人去,分分鐘比人sell左MTS啦.

唉~~~愛靚並唔係女人既專利黎架.......

報告完畢

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

比你笑死 , 講到個老公

男爵府

好攪笑!!

借問聲你地做RF幾多錢1次呢?

每次做幾耐呢?

水晶宮

原帖由 LHLMother 於 09-8-17 11:08 發表
好攪笑!!

每次做幾耐呢?

我想問.... RF 係咩嚟架

thanks !!!

別墅

原帖由 LHLMother 於 09-8-17 11:08 發表
好攪笑!!

每次做幾耐呢?

我係買格仔架.
$3,240/18格.
RF&磁粉每次扣一格.
可以做其他野,不過覺得唔係幾抵.
好似PL,扣兩格,不過我覺得PL呢d都係係醫生到做安全d...
我由開始做到落樓大概一個鐘頭九個字到.

別墅

原帖由 洛婷 於 09-8-17 11:05 發表
比你笑死 , 講到個老公

我係d姐姐仔面前都係咁講架.
我話我老公d咁既皮膚,如果佢自己一個黎做facial.
分分鐘一袋二袋咁返屋企,到時家變都有份.
妳知啦,妳叫佢買野,男人唔好意推架嘛.
我地返到屋企見到佢買到一袋二袋,重join埋d唔知乜course,講到錢,就梗係火都黎埋架嘛~~
一定係隔離依依鵝鵝咁啦,最後就會搞到鬧交囉......

所以要做facial既~~得~~~伉儷就得.....
佢自己一個去~~~唔洗旨意
要靚就一齊靚呀嘛~~

別墅

原帖由 洛婷 於 09-8-17 11:12 發表

我想問.... RF 係咩嚟架

thanks !!!

RF跟據d姐姐仔講係收緊同提昇皮膚既.
咁做完既返應人人都唔同.
我做完覺得收緊係得,不過提昇就唔覺.
我老公呢,就兩樣都覺喎.
我諗係要睇返妳本身既皮膚鬆弛既情度囉.

水晶宮

原帖由 mickylau 於 09-8-17 11:41 發表

RF跟據d姐姐仔講係收緊同提昇皮膚既.
咁做完既返應人人都唔同.
我做完覺得收緊係得,不過提昇就唔覺.
我老公呢,就兩樣都覺喎.
我諗係要睇返妳本身既皮膚鬆弛既情度囉. ...

唔該哂 !!!!!!!!!

大宅

報告~~尋日同我老公去左做RF

Hi,mickeylau

Pls pm the info to me.Hundred thanks.......

別墅

原帖由 cammylam 於 09-8-17 14:23 發表
Hi,mickeylau

Pls pm the info to me.Hundred thanks.......

hi cammy lam:
妳想知d乜野資料呀?

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

哈哈哈,好鬼搞笑
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

你老公又會肯比你咁搞?! 我隻野, high吓塊面都唔得吖, 仲話做RF. no way la!!

複式洋房

即刻每次做普通既facial + RF&磁粉都係扣一格?
請問可以俾美容院既資料我ma? thx

原帖由 mickylau 於 09-8-17 11:24 發表

我係買格仔架.
$3,240/18格.
RF&磁粉每次扣一格.
可以做其他野,不過覺得唔係幾抵.
好似PL,扣兩格,不過我覺得PL呢d都係係醫生到做安全d...
我由開始做到落樓大概一個鐘頭九個字到. ...

別墅

原帖由 sst 於 09-8-17 18:36 發表
你老公又會肯比你咁搞?! 我隻野, high吓塊面都唔得吖, 仲話做RF. no way la!!

我老公以前都唔肯搞架,我有時用到d好野,想同佢分享下,叫佢搽d,佢都嫌麻煩.
可能因為人老左,佢d斑又越黎越多喎~~
我成日話佢似"邵逸夫"d老人斑!
又加上佢有d好耐無見既朋友一見到都佢,第一句就話:嘩~~呢排好辛苦咩?點解個樣咁殘架?
可能比人話得多,自己照下鏡都覺得自己真係殘左好多!
又見我早排做完RF效果唔錯,所以咪跟我去囉.

我同佢講:你而家重唔保養下,第日人地話妳幾十歲人拖住個靚妹出街就唔好啦~~~

別墅

原帖由 summer11 於 09-8-18 09:39 發表
即刻每次做普通既facial + RF&磁粉都係扣一格?
請問可以俾美容院既資料我ma? thx

唔係呀~~~
係RF扣一格
磁粉扣一格
注氧 扣兩格
PL 扣三格

ps: 注氧我之前係第二間做過,感覺唔係幾好,好似就黎浸死咁,同埋我唔覺得有好,做完等於無做一樣,所以唔建議d媽咪做,無謂哂錢.
至於PL,因為我本身無斑,所以唔洗做PL,不過我始終覺得呢d都係醫生操作會安全好多,所以都唔建議係美容院做.
:;pppp:

複式洋房

男人到了上下年紀都開始---愛美,我屋企的那位“老爺”最近愛漂亮,以前面上有暗瘡凹凸洞,叫他做下facial改善一下,聼都不聼,說什麽叫做"man",最近不也要改變形象,做微針。不過效果真的不錯,做了三次,改善了不少。上次見到我媽,我媽都說皮膚好了一些,聼得他笑的是見牙不見眼,還在那裏說,“沒有了,沒有了”。還好美容師手勢不錯,總算沒有浪費我的血汗錢。

洋房

咁磁粉即係得唔得呀?

別墅

你老公好攬笑, 我一路睇都忍唔住笑

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

計落你買格仔都幾抵玩喎!!

首頁

尾頁

跳至