想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位sister 排卵時係咪好多分秘.....多到條under都濕透....仲會自己嗅到有少少味....要成日換護墊先得...

我8月1日M到.應該會16,17號會排卵..但我用紅d 由15-18號check 住都係得水印..大約30%到....
但依幾日都有好多分秘..是否己排了卵呢 ????

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 jwslbb 於 09-8-19 10:50 發表
各位sister 排卵時係咪好多分秘.....多到條under都濕透....仲會自己嗅到有少少味....要成日換護墊先得...

我8月1日M到.應該會16,17號會排卵..但我用紅d 由15-18號check 住都係得水印..大約30%到....
但依幾日都有好 ...

你 CYCLE 幾多日 ? 或者試下呢幾日 繼續 CHECK 下.

有可能 14號或之前已排卵, 又或者尚未排.

複式洋房

原帖由 miffymiffy 於 09-8-19 14:05 發表

你 CYCLE 幾多日 ? 或者試下呢幾日 繼續 CHECK 下.

有可能 14號或之前已排卵, 又或者尚未排.

今日cycle 20啦..但都係好多分秘..我聽有d朋友講..有左bb都會好多分秘....但應該冇咁快會bingo...

男爵府

原帖由 jwslbb 於 09-8-19 10:50 發表

但依幾日都有好 ...

唔會有味架喎~ 就算多都係2~3日先會咁濕,你會唔會係陰道炎呀?!

複式洋房

原帖由 choipooo 於 09-8-20 13:43 發表

唔會有味架喎~ 就算多都係2~3日先會咁濕,你會唔會係陰道炎呀?!
間大一日有少少味姐...應該唔係...陰道炎我以前試過....今次冇徵狀喎...只係好多分秘ja..

男爵府

排卵前, 後3-4天都會多分泌, 你最長cycle試過幾天?
原帖由 jwslbb 於 20-8-2009 13:39 發表

今日cycle 20啦..但都係好多分秘..我聽有d朋友講..有左bb都會好多分秘....但應該冇咁快會bingo...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 jwslbb 於 09-8-20 13:39 發表

咁你呢幾日留意下, 有可能差唔多 排卵. 如果見到較顯現下線, 可以 6-8小時後再測多次以作比較.

祝早孕

男爵府

如預計17, 18排卵, 亦有可能排咗, 除非cycle有試過34-35天

複式洋房

原帖由 gkk 於 09-8-20 14:49 發表
如預計17, 18排卵, 亦有可能排咗, 除非cycle有試過34-35天

依兩年得一次係34日..JA
平時多數係28-32A

複式洋房

原帖由 gkk 於 09-8-20 14:49 發表

依兩年試過一次34日JA..
平時多數28-32日呀...

複式洋房

原帖由 gkk 於 09-8-20 14:28 發表
排卵前, 後3-4天都會多分泌, 你最長cycle試過幾天?

感覺上已經排左...依兩日都冇再CHECK LU..由得佢..順奇自然算!

複式洋房

原帖由 miffymiffy 於 09-8-20 14:32 發表

咁你呢幾日留意下, 有可能差唔多 排卵. 如果見到較顯現下線, 可以 6-8小時後再測多次以作比較.

祝早孕

CHECK左幾日都係得30%..冇心機再CHECK!

男爵府

應該16,17/8排咗, 保持check到28-30/8睇下
原帖由 jwslbb 於 20-8-2009 16:02 發表

CHECK左幾日都係得30%..冇心機再CHECK!

瑪瑙宮

原帖由 jwslbb 於 09-8-20 16:00 發表

感覺上已經排左...依兩日都冇再CHECK LU..由得佢..順奇自然算!

咁或者抖下先啦~
祝 BINGO~

複式洋房

原帖由 gkk 於 09-8-20 17:18 發表
應該16,17/8排咗, 保持check到28-30/8睇下

今日係day21 紅d有50%線...是否將會排卵呢or 有機會bingo呢 ???

瑪瑙宮

原帖由 jwslbb 於 09-8-21 09:25 發表

今日係day21 紅d有50%線...是否將會排卵呢or 有機會bingo呢 ???

你之前 1,2日有無CHECK? 因你之前 約 34-35日. 有可能係遲左排卵, 可以 6-8小時後再CHECK 以作比較, 另明日都繼續CHECK.

穩鎮D就今日 +23 /8 都DODO .

複式洋房

原帖由 miffymiffy 於 09-8-21 09:51 發表

你之前 1,2日有無CHECK? 因你之前 約 34-35日. 有可能係遲左排卵, 可以 6-8小時後再CHECK 以作比較, 另明日都繼續CHECK.

穩鎮D就今日 +23 /8 都DODO . ...

我都諗住今日會dodo架....後日都會dodo....
兩年內試過一次34日ja .....平時就28日-30日
09年1月-31cycle 2月-28cycle 3月-28cycle,4月29-cycle 5月-30cycle 6月-31cycle 7月-29cycle

瑪瑙宮

原帖由 jwslbb 於 09-8-21 09:56 發表

我都諗住今日會dodo架....後日都會dodo....
兩年內試過一次34日ja .....平時就28日-30日
09年1月-31cycle 2月-28cycle 3月-28cycle,4月29-cycle 5月-30cycle 6月-31cycle 7月-29cycle ...

咁你呢 1-3日測密少少 (6-8小時一次) 睇下係咪排卵.

如果你係 BINGO , 就可能係D 10左右排卵 , 大約 24日CYCLE .

如果你係排卵, 就大約 35 / 36 CYCLE. 最快約 12/13日後可以CHECK BINGO.

祝早孕

瑪瑙宮

jwslbb .

今晚 加油啊~~~~

複式洋房

原帖由 miffymiffy 於 09-8-21 10:21 發表
jwslbb .

今晚 加油啊~~~~

我會啦..今晚要努力~~~
咁我應該係遲排卵既機會大d....應該唔係係day10就排左卵....

首頁

尾頁

跳至