嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

想買for7個月大bb用的洗髮帽, 宜家仔仔在浴缸用沖涼椅同花灑沖涼, 但係洗唔到頭, 邊款洗髮帽唔會俾水入到眼?
thx!

大宅

mothercare
excellent!!!
My baby -- Sumi & Selene

侯爵府

畀面勳章

我喺荷花買左個, 但個女唔鍾意有野"ku"住, 唔肯用
你可以用花洒?我個女10個月大, 但一開佢就喊啦

別墅

dau頭淋啦
唔係第時驚水好鬼煩架,尤其是學游水呀

大宅

好媽媽勳章

D水咪入晒耳仔囉? 唔怕架咩?

原帖由 gigeelampqQ 於 09-8-21 17:47 發表
dau頭淋啦
唔係第時驚水好鬼煩架,尤其是學游水呀

別墅

水反而無咁易入耳仔, 係怕水入眼多d!
原帖由 acpeanuts 於 09-8-21 21:10 發表

別墅

一試就ok, 可能男仔大膽d
原帖由 chichibb 於 09-8-21 17:23 發表
我喺荷花買左個, 但個女唔鍾意有野"ku"住, 唔肯用
你可以用花洒?我個女10個月大, 但一開佢就喊啦

別墅

which model ar?

原帖由 sumi-mama 於 09-8-21 00:19 發表
mothercare
excellent!!!

大宅

好媽媽勳章

點解唔怕入耳呀? 唔怕有中耳炎咩?

原帖由 mayaent 於 09-8-22 00:42 發表
水反而無咁易入耳仔, 係怕水入眼多d!

別墅

我醫生話bb沖涼耳仔入水未係有太大傷害, 游水的話如果濕左耳仔, 有積水或過度搔挖傷害到皮膚, 令到外耳道保護膜的防禦力受損, 造成細菌感染, 這樣會容易造成" 外耳炎 "
而" 中耳炎 " 多數係因為bb連接的中耳腔及鼻咽部的耳咽管未發育成熟, 而且比較短闊, 感冒時病毒細菌便會容易經由耳咽管進入中耳腔, 而造成急性" 中耳炎"

原帖由 acpeanuts 於 09-8-22 17:39 發表
點解唔怕入耳呀? 唔怕有中耳炎咩?

別墅

原帖由 acpeanuts 於 09-8-21 21:10 發表

你沖涼dau頭沐會唔會入水吖?
耳仔入面有空氣唔會入水嘅,除非你打側個頭架啫
我個仔識坐開始我就係咁同佢洗頭,宜家3歲都無嘢喎
佢去游水重會玩果啲水柱,fer到成面都係都唔驚
唔會好似第二啲bb咁落個水都鬼哂咁嘈
你地諗得太多喇,同佢沖完涼印下個耳仔咪得攞

大宅

There is only one model. Tha name seems something like"shampoo shield". It's very very good. My 2 girls used it from 3-4 months to 5-6 years old. It really worthy!
It is a must buy item for all my friends who have newborn babies.

原帖由 mayaent 於 09-8-22 00:44 發表
which model ar?
My baby -- Sumi & Selene

別墅

thx very much, i'll take a look^^

原帖由 sumi-mama 於 09-8-24 23:03 發表
There is only one model. Tha name seems something like"shampoo shield". It's very very good. My 2 girls used it from 3-4 months to 5-6 years old. It really worthy!
It is a must buy item for all my fri ...

首頁

尾頁

跳至