烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

每次我都包好雲吞放係雪柜等食既時候煮,點知每隻都黐實左一大力忟就爛晒。點可以解決呢?請指教!

水晶宮

原帖由 泡泡浴 於 09-8-22 10:58 發表
每次我都包好雲吞放係雪柜等食既時候煮,點知每隻都黐實左一大力忟就爛晒。點可以解決呢?請指教!

要分散擺架......人地街賣嗰d.. 全部都係一隔隔 咁隔開架嘛.....

大宅

原帖由 tammy2008 於 09-8-22 11:33 發表

要分散擺架......人地街賣嗰d.. 全部都係一隔隔 咁隔開架嘛.....

就算分一層層放左右放都會黐住,唔知係咪料有問題呢?

水晶宮

原帖由 泡泡浴 於 09-8-22 13:27 發表

就算分一層層放左右放都會黐住,唔知係咪料有問題呢?

自己散d麵粉係面 .... 皮包咗料...濕d唔出奇架 ~ d濕氣攪到佢地痴身痴世 ~

唔關妳事架 ~ 係佢衰咋 ~

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

要灑d生粉落去ga!
原帖由 泡泡浴 於 09-8-22 10:58 發表
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

上次BK有個媽咪教, 擺多個一層用保鮮紙隔開, 餃子真是唔痴埋一嚿!

大宅

原帖由 mickeyeva 於 09-8-22 17:01 發表
上次BK有個媽咪教, 擺多個一層用保鮮紙隔開, 餃子真是唔痴埋一嚿!

thanks!等我下次試下先。

男爵府

畀面勳章

冇錯...我包餃子都係咁

原帖由 wong2323 於 09-8-22 16:38 發表
要灑d生粉落去ga!

首頁

尾頁

跳至