跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

我個仔12月5日出世架, 有冇bb同一日呀? 大家做個朋友仔

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

匡媽,Gordon仔係12月5日在瑪麗出世.有6隻牙仔.佢依家成日亂叫爸爸,懞懞,間中一2聲媽媽,c6聽了心都甜哂.

大宅

回覆 1# sosokk 的文章

我個女都係12/5喺pwh出世. 一日食兩餐粥, 一個蘋果仔, 2-3餐奶奶, 好食得. 開始出牙仔, 但出咗好多日la, 都只有一點白色炸.

你們有無join一歲生日會?

大宅

好嘢終於有同年同日bb 啦! 我個仔都有六隻牙la, 我個仔就仲未識叫呀, 好期待, 上星期六去我奶奶度湊佢, 佢坐住學行車, 一見到我就衝過來觸住我件衫, 果吓又係心都甜晒.
原帖由 leomay 於 09-8-24 10:57 發表
匡媽,Gordon仔係12月5日在瑪麗出世.有6隻牙仔.佢依家成日亂叫爸爸,懞懞,間中一2聲媽媽,c6聽了心都甜哂.

大宅

你個女就好啦, 食到兩餐粥, 我個仔仲係半餐乍.

你係咪講bk果個一歲生日會呀! 我冇join到呀, 我見到果陣已經冇位
原帖由 jellyfish228 於 09-8-24 11:25 發表
我個女都係12/5喺pwh出世. 一日食兩餐粥, 一個蘋果仔, 2-3餐奶奶, 好食得. 開始出牙仔, 但出咗好多日la, 都只有一點白色炸.

你們有無join一歲生日會?

男爵府

好媽媽勳章

Hello, 我囡囡 Charmaine 都係 12月5日出世 ga, 你哋好.
bb now 有2隻牙仔, 未識爬, 好鐘意食粥, 不過都仲係瘦猛猛.

複式洋房

Hello, 我个女belle都係12月5號出世...而家吃1餐粥諗住過多个月先吃2餐. 佢有2隻牙仔而家學緊企但就好餵食見到我哋吃嘢會流口水

大宅

hi! 我匡匡都係見到我地食嘢就流晒口水, 口郁郁咁, 好得意...
原帖由 JJ-mammy 於 09-8-24 16:37 發表
Hello, 我个女belle都係12月5號出世...而家吃1餐粥諗住過多个月先吃2餐. 佢有2隻牙仔而家學緊企但就好餵食見到我哋吃嘢會流口水

大宅

我個仔都係偏瘦, 但就手長脚長, 佢識爬la, 而家學人企, 仲要行tim
原來你囡囡都係廣華出世, 我匡匡都係喎, 可能我地見過面都唔定
原帖由 bbgrass 於 09-8-24 15:22 發表
Hello, 我囡囡 Charmaine 都係 12月5日出世 ga, 你哋好.
bb now 有2隻牙仔, 未識爬, 好鐘意食粥, 不過都仲係瘦猛猛.

大宅

大家有冇諗過一歲生日正日點過呀?

大宅

hihi, my 粉C also born on Dec 5th at Canossa...
- got 2 teeth
- eats 2 meals of congee, 5 times of milk / day
- crawls very fast, likes to try walking in the baby cot

男爵府

好媽媽勳章

我囡囡唔係廣華出世 ga, 不過我36週前除了去私家, 都有去埋廣華做產檢, 所以都有係廣華媽媽 group 蒲吓 ^o^
Charmaine 係港安出世, 香港那一間, 即係近排何生d老婆日日都要跑去頻頻撲撲個間呀...hehee...

似乎都有唔小12月5日的BB wor, 大家揾機會出來見過面啦 ^o^

原帖由 sosokk 於 09-8-24 18:35 發表
我個仔都係偏瘦, 但就手長脚長, 佢識爬la, 而家學人企, 仲要行tim
原來你囡囡都係廣華出世, 我匡匡都係喎, 可能我地見過面都唔定

男爵府

好媽媽勳章

Charmaine also took 2 meals of congee each day plus 5 milk feeds ^o^
But she doesnt know how to crawl yet

原帖由 Christyc 於 09-8-24 23:58 發表
hihi, my 粉C also born on Dec 5th at Canossa...
- eats 2 meals of congee, 5 times of milk / day
- crawls very fast, likes to try walking in the baby cot

男爵府

好媽媽勳章

今年1歲係 Saturday,所以我打算幫 Charmaine 開個 party 同d朋友仔一齊玩吓啦.

原帖由 sosokk 於 09-8-24 18:37 發表
大家有冇諗過一歲生日正日點過呀?

大宅

回覆 5# sosokk 的文章

我都係waiting list 咋, 不過就交咗錢.

大宅

is it your baby's photo? very pretty ar! How many ml/oz of milk your baby takes per time? My baby takes 160ml per time.

原帖由 Christyc 於 09-8-24 23:58 發表

大宅

原來係咁, 我又好少入去呢個group, 咁啱入去就見到你, 我仲以為你都係廣華mama

好呀! 揾日出來見個面
原帖由 bbgrass 於 09-8-25 12:03 發表
我囡囡唔係廣華出世 ga, 不過我36週前除了去私家, 都有去埋廣華做產檢, 所以都有係廣華媽媽 group 蒲吓 ^o^
Charmaine 係港安出世, 香港那一間, 即係近排何生d老婆日日都要跑去頻頻撲撲個間呀...hehee...

似乎都有 ...

大宅

我想問現在報名得唔得啦? 半歲果次我去唔到, 今次原來咁早就攪
原帖由 jellyfish228 於 09-8-25 12:31 發表
我都係waiting list 咋, 不過就交咗錢.

大宅

hello! 我匡匡都係學緊行la, 扶住d 嘢周圍去....hehe

大宅

回覆 6# bbgrass 的文章

Hi Charmaine 媽 :
你囡囡e+幾重呀? 我個囡應該有20lbs la.

首頁
12345...8

尾頁

跳至