跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

我就星期日會好d, 我未攪過同去過gathering, 點樣入手好..
原帖由 jellyfish228 於 09-8-28 16:26 發表
好呀! 閑日要返工, 最好星期日or星期六下午. 好想同阿女識d同年同月同日出生ge朋友仔.

大宅

del.

大宅

其實我都未攪過...

不如先定日期la, 唔好咁趕 ~~~
9/20
9/27
10/4

先投票定日期.

原帖由 sosokk 於 09-8-28 17:31 發表
我就星期日會好d, 我未攪過同去過gathering, 點樣入手好..

大宅

回覆 35# jellyfish228 的文章

其實佢有牙仔, 車里子去核切細細粒, 比佢自己"梅", 如果d生果淋, 我就用spoon係面刮比佢食(香蕉, 奇異果), 硬的就切一條條, 比佢自己"梅", 可以當牙膠.
唔係我家姐照顧, 係我媽媽幫我, 而我媽媽就同我家姐住, 我放工就去吃飯及接回bb返屋企. 我們住同一屋苑, 所以好放便.

大宅

我3日都冇問題, 再睇吓其他mami 有冇興趣
原帖由 jellyfish228 於 09-8-28 18:09 發表
其實我都未攪過...

不如先定日期la, 唔好咁趕 ~~~
9/20
9/27
10/4

先投票定日期.

大宅

125bb 1st gathering

希望多d125bb出席, 可以識多d同年同月同日ge朋友仔!

地點 : 請建議 (餐廳/會所/屋企)
日期 : 請在可出席的日期報名

9/20 :
sosokk (匡媽)
jellyfish228 (kaka媽)

9/27 :
sosokk (匡媽)

10/4 :
sosokk (匡媽)

大宅

匡媽 : 我出在post la! 仲同你報埋名:) , 希望多d125bb join la.

各位125bb媽咪 : 地點有咩建議?

原帖由 sosokk 於 09-8-28 19:13 發表
我3日都冇問題, 再睇吓其他mami 有冇興趣

大宅

Hi SYK,
咁d車里子洗唔洗去皮? 等我都試吓比d車里子比阿b食先! 有屋企人喺附近住方便照應好多, 我靠姐姐咋.

有無興趣出黎gathering? 識多d125bb呀!

原帖由 SYK 於 09-8-28 18:58 發表
其實佢有牙仔, 車里子去核切細細粒, 比佢自己"梅", 如果d生果淋, 我就用spoon係面刮比佢食(香蕉, 奇異果), 硬的就切一條條, 比佢自己"梅", 可以當牙膠.
唔係我家姐照顧, 係我媽媽幫我, 而我媽媽就同我家姐住, 我放 ...

大宅

唔該你kaka 媽, 我邊度都冇所謂...12月5日出世bb 快d報名呢

呀! 我係屯元天果邊傾開見到攪gathering就改一改個topic, 你話好唔呀?
原帖由 jellyfish228 於 09-8-29 11:55 發表
匡媽 : 我出在post la! 仲同你報埋名:) , 希望多d125bb join la.

各位125bb媽咪 : 地點有咩建議?

大宅

改topic - 好主意! 你係樓主, 係咪要你改先得架?
仲有, 好似要預埋人數架bor!

原帖由 sosokk 於 09-8-29 13:11 發表
唔該你kaka 媽, 我邊度都冇所謂...12月5日出世bb 快d報名呢

呀! 我係屯元天果邊傾開見到攪gathering就改一改個topic, 你話好唔呀?

大宅

希望多d125bb出席, 可以識多d同年同月同日ge朋友仔!

9/20 :
sosokk (匡媽)
jellyfish228 (kaka媽) - 2A1B

9/27 :
sosokk (匡媽)

10/4 :
sosokk (匡媽)

大宅

改左la 改左a...

人數要預..我地睇吓有幾多人報名先..咁再考慮去邊好唔好?
原帖由 jellyfish228 於 09-8-29 22:18 發表
改topic - 好主意! 你係樓主, 係咪要你改先得架?
仲有, 好似要預埋人數架bor!

大宅

好呀, 不過除在你同我, 仲未有bb報名喎.... 希望再有多幾個125bb join la!

原帖由 sosokk 於 09-8-29 23:21 發表
改左la 改左a...

人數要預..我地睇吓有幾多人報名先..咁再考慮去邊好唔好?

大宅

del.

大宅

係啦...仲未有其他bb報名, 會唔會未有地點所以冇人報呢, 不如我地諗吓去邊好? 你有冇提議..
原帖由 jellyfish228 於 09-8-31 10:51 發表
好呀, 不過除在你同我, 仲未有bb報名喎.... 希望再有多幾個125bb join la!

男爵府

好媽媽勳章

我個囡好輕 ja, 只有 15.5 lbs....

原帖由 jellyfish228 於 09-8-25 14:06 發表
Hi Charmaine 媽 :
你囡囡e+幾重呀? 我個囡應該有20lbs la.

男爵府

好媽媽勳章

我又報名先 ^o^

9/20 :
sosokk (匡媽)
bbgrass - 2A1B

9/27 :
sosokk (匡媽)

10/4 :
sosokk (匡媽)
bbgrass - 2A1B

男爵府

好媽媽勳章

You know what, i originally booked Canossa (as recommended by my gyn.), but my hubby's friends highly recommend us to give birth @ Adventist, so we change thereafter.

I think our girls must be friend with each other as they both called Charmaine, born on the same day, and nearly give birth in the same place (at least now they both born in HK side hospital...hahaa...)

U natural birth of by c-section?

原帖由 Christyc 於 09-8-27 17:44 發表
hey bbgrass!! I thought about going to 港安 gar...but at the end went to Canossa instead...otherwise two Charmaine would have met there...haha...mind telling me the time on that day?

大宅

回覆 57# bbgrass 的文章

我要看看在那區, 因為我可能一個人帶bb出來, 佢爸爸唔係成日放星期六日架.

大宅

原帖由 jellyfish228 於 09-8-29 12:33 發表
Hi SYK,
咁d車里子洗唔洗去皮? 等我都試吓比d車里子比阿b食先! 有屋企人喺附近住方便照應好多, 我靠姐姐咋.

有無興趣出黎gathering? 識多d125bb呀!

...

首頁
12345...8

尾頁

跳至