嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

阿b現淨係識扶住野周圍行, 但未識放手企&行, 點算?

有無bb同我阿b一樣呢? 請分享下! Many thanks!

別墅

我個女女13個月, 同你個B一樣, 佢而家先學識自己企係BB 床, 係地下企都唔肯企, 健康院要我下個月返去覆診, 但我唔擔心, 因為我同老公都係16-18個月先識行, 一行就行, 從來無學行既階段, 我奶奶都叫我唔洗擔心, BB要做一樣野就會做, 點迫都迫唔到架, 而家我無比學行車佢坐喇, 我買左個車仔比佢住, 無野圍住, 等佢自己踩下踩下, 遲D一定識行架喇

複式洋房

原帖由 homimi 於 09-8-25 12:25 發表
我個女女13個月, 同你個B一樣, 佢而家先學識自己企係BB 床, 係地下企都唔肯企, 健康院要我下個月返去覆診, 但我唔擔心, 因為我同老公都係16-18個月先識行, 一行就行, 從來無學行既階段, 我奶奶都叫我唔洗擔心, BB要 ...

多謝你的分享! 你阿b識扶住d野行未? 因我阿b好早已識自己企起身&扶野行, 已經行左幾個月但到現在14個月都未肯放手企,一要佢放手企佢便坐落地, 行更加有排, 我真係因lee樣野這排好唔開心同心情好down(可能因為上個星期去過健康院見過醫生佢話阿b應該係有問題同話佢係算好遲, 話佢現在做到的野是10個月bb都會做到, 要等看醫院兒科, 有排! 而且 聽姑娘話18月前大小肌肉已大致發育完成, 如不識行, 便可能有問題, 要再跟進! 因此lee段時間好心急同唔知可以做咩幫到佢? 又係度唸會唔會18月都未行到, 我已經擔心定, 因我係一個諗野好negative既人, 唔同你咁樂觀!

大宅

原帖由 hebemami 於 09-8-27 12:10 發表

多謝你的分享! 你阿b識扶住d野行未? 因我阿b好早已識自己企起身&扶野行, 已經行左幾個月但到現在14個月都未肯放手企,一要佢放手企佢便坐落地, 行更加有排, 我真係因lee樣野這排好唔開心同心情好down(可能因為上個 ...

我仔仔都係快14個月啦,都係only企起身&扶野行,不過有時都會放手企下,但扶佢行的話,行少少就要坐低,去商場行就好d,但我屋企附近無好既商場,所以佢都少訓練!

我同你一樣都吾係樂觀既人,有時見人地既bb咁快識行,爬(我仔仔近2-3個月先肯爬),都會吾開心,不過行,應該係遲早問題姐!其實都有吾少bb未識行呀,我見有d bb~15/16個月先識,吾好太擔心啦,你講果個醫生好似不太可信呢!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我仔仔14個月果陣企都企得唔穩..到15個月開始放手行..17個月先行得似樣

首頁

尾頁

跳至