美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

民房

可能你唔覺,桑葉係澀澀地,小朋友更敏感。戒口好過飲涼茶。

原帖由 BeautyMM 於 09-8-28 16:24 發表

我已經煲夏縔菊, 加晒冰糖, 仲放埋落雪櫃比佢飲, 咁都唔肯飲, 話咁黑. 佢飲可樂又唔見佢話黑?

大宅

原帖由 YVONNE2607 於 09-8-28 16:54 發表
Dear Szemm,

Can you pm me the details, thanks!!

已經PM了, 希望幫到你 .

複式洋房

原帖由 RCMP 於 09-8-28 17:29 發表
可能你唔覺,桑葉係澀澀地,小朋友更敏感。戒口好過飲涼茶。

下星期又返學了, 佢點會戒到口, 中午跟同學仔出街食飯, 可能又麥記, 再加薯條, 咁好味, 點停口.
我除了煲夏桑菊比佢, 仲煲竹蔗茅根, 都是擺晒係度!!!

民房

竹蔗茅根都唔飲就無符

大宅

原帖由 RCMP 於 09-8-28 08:45 發表
以前啲十歲細路皮光肉滑,點會有黑頭,依家啲食物好有問題

唸落又係喎 !!!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

我個囡都係, 個鼻都好多, 我keep 住一星期同佢做兩三次peeling, 係個nose 做清潔mask, 可以控制到. 晚做 "new 祖賤娜" 洗面, but...... 試過一星期冇做peeling, 即刻現晒出來, 我仲試過幫佢用黑頭貼, 貼出來........ 嚇死人~~~~

我唔靚唔緊要, 阿囡唔可以唔靚

大宅

原帖由 Pulmma 於 09-8-29 22:39 發表
我個囡都係, 個鼻都好多, 我keep 住一星期同佢做兩三次peeling, 係個nose 做清潔mask, 可以控制到. 晚做 "new 祖賤娜" 洗面, but...... 試過一星期冇做peeling, 即刻現晒出來, 我仲試過幫佢用黑頭貼, 貼出來........ ...

Pulmma , 你真係錫個女呀 ! 正如我在之前所講, 要選擇適合的清潔護膚品, 青春期的男孩或女孩最緊要是注意清潔就 ok , 如果依然無改善, 為何唔找可以幫你的美容師呢 ??????

水晶宮

咁細個 唔駛做咁多外加既人

講真, 有得番轉頭 我一定會努力"介口"
洗乾淨塊面, 做少少補濕, 就ok了!

太刺激既野 唔岩咁早做架...

複式洋房

原帖由 Daisy媽咪 於 09-8-29 17:41 發表
唸落又係喎 !!!

有沒有好提議??

複式洋房

原帖由 RCMP 於 09-8-29 11:50 發表
竹蔗茅根都唔飲就無符

有沒有好提議??

複式洋房

原帖由 Szemm 於 09-8-29 23:29 發表
Pulmma , 你真係錫個女呀 ! 正如我在之前所講, 要選擇適合的清潔護膚品, 青春期的男孩或女孩最緊要是注意清潔就 ok , 如果依然無改善, 為何唔找可以幫你的美容師呢 ?????? ...

DEE男仔, 叫佢去做FACIAL, 好似叫佢去死咁!! 但見到塊面咁唔靚仔, 個心又好唔安樂, 唉!

複式洋房

原帖由 shannnb 於 09-8-30 19:07 發表
咁細個 唔駛做咁多外加既人
講真, 有得番轉頭 我一定會努力"介口"
洗乾淨塊面, 做少少補濕, 就ok了!
太刺激既野 唔岩咁早做架...

絕對讚成!!!

子爵府

我囡4歲半呀, 我都係咁諗自己唔靚都想囡囡靚, 請問你囡幾多歲? 1星期做3次PEELING真係要大家都有心機才得, 我自己好細時都有好多黑頭就係亂"支"完攪到毛孔很大, 雖然我開始做緊碳粉, 想請教有咩PEELING好用?

原帖由 Pulmma 於 09-8-29 22:39 發表
我個囡都係, 個鼻都好多, 我keep 住一星期同佢做兩三次peeling, 係個nose 做清潔mask, 可以控制到. 晚做 "new 祖賤娜" 洗面, but...... 試過一星期冇做peeling, 即刻現晒出來, 我仲試過幫佢用黑頭貼, 貼出來........ ...
世上只有!!!

子爵府

係喎, 想當年我都係用清水洗面就返學, 年紀大了皮膚真係KEEP唔到, 毛孔面油暗瘡咩都整。

原帖由 Daisy媽咪 於 09-8-29 17:41 發表

唸落又係喎 !!!
世上只有!!!

複式洋房

原帖由 lindabb 於 09-8-28 01:40 發表
我個女都係呀
個鼻都幾多黑頭呀,點洗呀?

你試下去yahoo bid支nanosoul pine t, 真是強力推廌呀! 我細佬洗左真是好了好多. 剩係洗面, 咩野都唔使搞咁多, 夠方便!

大宅

原帖由 hoikiuqq 於 09-8-31 20:24 發表
我囡4歲半呀, 我都係咁諗自己唔靚都想囡囡靚, 請問你囡幾多歲? 1星期做3次PEELING真係要大家都有心機才得, 我自己好細時都有好多黑頭就係亂"支"完攪到毛孔很大, 雖然我開始做緊碳粉, 想請教有咩PEELING好用?

...

Hoikiuqq : 我10幾歲時, 青春無敵(油脂分泌旺盛), 成面暗瘡, 自己又唔識用什麼清潔護膚品去護理,於是經常用手去"即"暗瘡, 結果攪到毛孔粗大, 現在不惡化己屬大幸, 細時那有現在的小朋友這樣幸福呢 ! 有飯食有衫著己好幸福啦! 有黑頭暗瘡, 得閒理你呢! 那像現在的媽媽緊張到不得了, 往事講完 ! ~^O^~
入正題 ~ 10幾歲唔細啦 ? 青春期, 大家明白啦 !
有黑頭~代表皮膚表皮層被汚垢塞住, 在角質層形成黑頭, 再不處理就就會形成暗瘡, 暗瘡處理不好就會不斷反覆生長而漫延…o
我點解要成為"美容師" 因為想認識如何護理皮膚和如何挑選合適的產品, 不用唔信廣告宣傳,而浪費金錢(己浪費很多啦!) 有興趣 pm 我, 提供有效的去黑頭方法和特效針對黑頭粉刺的精華素 。好長好倦呀! ~ ^ - ^ ~

大宅

原帖由 Szemm 於 09-9-2 19:48 發表

Hoikiuqq : 我10幾歲時, 青春無敵(油脂分泌旺盛), 成面暗瘡, 自己又唔識用什麼清潔護膚品去護理,於是經常用手去"即"暗瘡, 結果攪到毛孔粗大, 現在不惡化己屬大幸, 細時那有現在的小朋友這樣幸福呢 ! 有飯食有衫著 ...

I haven't receive your pm, can you sent me once again, thanks a lot!!

大宅

原帖由 YVONNE2607 於 09-9-2 20:08 發表

I haven't receive your pm, can you sent me once again, thanks a lot!!

Yvonne2607 : I have pm you..~^o^~

首頁

尾頁

跳至