跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

前日帶呀仔出荃灣睇完醫生返屋企, 囝囝0向巴士嚎哭,由於放工時間超多人,全車無人出聲淨得佢大喊,仲係反曬腰周圍扭0果種.
點dim都無用. 坐隔離個呀生要用手按住耳仔,見司機dum行油飛車返大埔.

我比佢折磨咗足足1個鐘先落車,成個人軟曬

依家諗起搭巴士都有d驚.

有媽媽試過遇到咁情況, 無方法可以令呀B定D呢?

禁止訪問

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

比餅仔佢食囉, 無計

複式洋房

可能豆豆真係好唔舒服呀~平時見佢玩都好乖呢!! 阿囝冇唔舒服都好扭計~我要不停咁引開佢注意力, 佢又唔中意食零食, 但通常一出動到電話內相片及影片...應該可以靜止一陣既!!

大宅

我會不停比餅仔佢食,等佢開唔到聲,有時會唱下兒歌(要有好大勇氣)先會定一陣....不過我bb多數一開車,架車un un 下就訓..

複式洋房

him him都係咁.一行商場.一小小唔鍾意式或眼瞓大叫大喊.都係反曬腰周圍扭0果種.令到你一定唔可以唔走.真係冇辦法,但一去到公園就笑晒。

大宅

熹熹好多時都係咁..我都係俾餅餅距食..通常都work lor..但豆豆都唔鐘意食..俾餅都無用la..一係你拎定D距鐘意玩既野出街lor..喊就俾距玩..睇下有無幫助..

複式洋房

我個仔上次都係咁呀, 佢想扭瞓既, 但係又瞓唔呀! 由尖沙咀一上車就喊呀! 喊到返到青衣落車先收聲呀, 我試過畀電話佢玩唔要, 餅唔食! 見到佢咁都慘呀!
我最怕就係我個仔要扭瞓, 咁係最煩呀!

大宅

豆豆媽,

玩具如果唔work, 就帶d豆豆未見過既野傍身啦! 新奇野多數work架!
仲想問你豆豆轉左豆奶d濕疹有無好d, 好擔心佢呢.......

大宅

叻叻勳章

好彩我個女最鐘意出街瞓覺, 佢可以一瞓就個幾2個鐘

男爵府

我個女最like去街, 一返到屋企見到門口就喊....出到街眼瞓佢死都要張開眼睇野, 勁好笑....

等待驗證會員

Naxos,

豆豆D濕疹好反覆, 豆奶因為唔係主糧,都唔知係咪WORK,但食牛奶就一定唔掂. 睇西醫話無得醫,等大D希望會退.
醫生話做FOOD TEST無幫助又浪費唔見議.

好似乜都做唔到淨係見佢爛肉,好無奈.或者會試下睇中醫.

原帖由 Naxos 於 09-8-26 09:43 發表
豆豆媽,

玩具如果唔work, 就帶d豆豆未見過既野傍身啦! 新奇野多數work架!
仲想問你豆豆轉左豆奶d濕疹有無好d, 好擔心佢呢.......

等待驗證會員

多謝各位媽咪意見!
總之D 少爺少姐一唔開心就識得投訴, 喊比你睇 !
真係唔講得少.
期待佢地識講嘢,起碼知道做乜事.
不過到時就對耳仔好唔得閒,成日媽咪...媽咪咁呀你啦

首頁

尾頁

跳至