懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇mami係咁?我好唔想開刀,因為復完好慢,想餵母乳會好辛苦...好無奈,無得揀...希望BB ok啦!

大宅

我個B係38週先轉頭,不過我最後都係因為overdue 吾想催生,選擇開刀,開完刀第二日落得床我已經去餵奶,除左落床嗰下係痛D之外,完全無問題,我而家係全人奶,傷口埋得好好,吾好太擔心,而家吾同幾十年前,開刀都可以恢復得好快,加油呀!

複式洋房

多謝你咁快覆呀!
我睇完開刀mami d post好驚,好似開刀會唔郁得咁...希望我好似你咁叻啦!

btw,你邊度開刀架?

大宅

仁安,開刀真係吾使太驚,你越緊張就越覺得痛,放鬆心情,萬一真係要開刀,無問題嘅! 最緊要你忍一忍小小痛,肯落床,未上奶都要及早俾個B埋身啜,咁樣1-2日你就會有得上奶餵個B....我第四日出院,第五日就一日餵12餐啦,我之前對自己超無信心,因為大肚時少少谷奶跡像都無,我得,你都得架,努力呀!^^

子爵府

原帖由 molelee 於 25-8-2009 14:08 發表
有冇mami係咁?我好唔想開刀,因為復完好慢,想餵母乳會好辛苦...好無奈,無得揀...希望BB ok啦!

in my 38 wks 4 days i 開刀 to take out my bb girl in mid june, i bresat feed my bb girl the 2nd day after the operation, n she is 2 mths old
Prayer is both a gift of grace and a determined response on our part.

大宅

我之前同您一樣case,又係咗諗右諗唔想開刀,但最後都開刀生,係落床痛d,但第三日我就餵人奶,又ok喎,諗返轉頭我同您一樣,諗得太多了,放心,我經驗話俾您知,開刀係無問題ga!

複式洋房

好多謝大家鼓勵!

我諗我真係焦慮,可能從來冇expect過開刀掛!尋日睇左一個post有關開刀生仔(有cable tv video果段),成個過程血淋淋映哂,嚇到我一路睇一路喊,好後悔睇左!

我之前係好大胆,冷靜果類人。而家大左肚好似好驚青

大宅

您又係,明知自己可能會開刀就唔好睇啦,我好在當年咩都唔知,先安心生了.我開刀時咩都無諗,好期待見到bb,當時我好精靈咁睇住個鍾,係咩都無諗情況下就見到bb眼碌碌,如果自己生實無咁輕鬆.大肚婆最重要安胎,唔好諗咁多!
原帖由 molelee 於 09-8-26 16:31 發表
好多謝大家鼓勵!

我諗我真係焦慮,可能從來冇expect過開刀掛!尋日睇左一個post有關開刀生仔(有cable tv video果段),成個過程血淋淋映哂,嚇到我一路睇一路喊,好後悔睇左!

我之前係好大胆,冷靜果類人。而家大 ...

複式洋房

今日照阿B,佢轉返頭向下啦!醫生話應該冇位再轉了!

古怪B女,初初30幾週好快轉向下,跟住又向上,而家又兩個禮拜後向下!

希望胎位移正,順利降落!

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

恭喜你
我而家34週都未掉頭, 我個B一路都冇轉過落去, 下星期五番E院檢查都35週, 如果好似你咁有好消息就好啦

原帖由 molelee 於 09-8-00:14 發表
今日照阿B,佢轉返頭向下啦!醫生話應該冇位再轉了!

古怪B女,初初30幾週好快轉向下,跟住又向上,而家又兩個禮拜後向下!

希望胎位移正,順利降落! ...

複式洋房

其實開刀真係冇問題. 我一路諗住順產, 到bb 38 週時, 醫生話bb 係大頭仔, 叫我有心理準備要開刀. 喊死我. 後來, bb 41 週先出來, 當醫生問我試唔試自己生, 在那一刻, 毫不猶疑決定開刀.

When thinking back, feel myself was so stupid to cry severely when my doctor gave me an alert on the possibility of the C-section.

首頁

尾頁

跳至