興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

長老,

我重恐怖........deerdeer 唔係我真名,
我有次在bk度呻我屋企呀...99 d 野....點知比我弟婦點相...打黎問長問短...又話不嬲有看開我d post

不過好彩係我弟婦.....唔係我姑仔(事關我成日呻比99蝦).....

原帖由 hinhinmummy 於 09-8-28 13:17 發表

POLLYW

我曾幾何時, 都好似你甘係bk甘坦白, 但後尾, 試過一次比個fd 問, bk 入邊有個乜乜乜係吾係你黎架........

之後我就收儉左啦, 所以有時, 都係吾好係網上邊講甘多 ...

珍珠宮

原帖由 JLRLCH 於 09-8-28 11:44 發表
我個印就問我佢係咪當放假,因為唔駛take care bb,佢話換返第日Sunday唔放wor...咁又好唔好呢?

咁筍?
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

侯爵府

原帖由 qqqqqq 於 09-8-28 14:48 發表
呢d野經常發生在我家, 尤其"大仔" 成日都搵唔到野. 唔知點解全屋只得我一個知d野放係那處. 咁你工人算係o.k., 起碼無駁咀.

唉, 甘佢係乖既, 即係蠢, 我都知佢無駁咀已經好好, 後尾call 老公, 叫佢今晚吾好gut 個工人甘多, 呵, 我驚佢pat炮吾撈.......

d 細既又無手尾, 個大的又吾用腦......

侯爵府

原帖由 deerdeer 於 09-8-28 15:24 發表
長老,

我重恐怖........deerdeer 唔係我真名,
我有次在bk度呻我屋企呀...99 d 野....點知比我弟婦點相...打黎問長問短...又話不嬲有看開我d post :too ...

我吾知我隻佬屋企果邊d 人有無看, 但佢地無問過我law, 同埋我吾會放相係bk..........暫時相安無事, 但我估隻未婚姑9就吾會啦, 因為盲字都吾識多一隻同屋企無pc

反而係兩個阿嫂.........

侯爵府

呵, 講開又講, 有一次比我見到我同事呀(同group, 但吾同子公司)................

我無篤穿佢, 亦無話佢知我係bk 見到佢, 因為大家都係返工時間偷雞上, 玩篤穿, 大家都吾係甘好.............但佢好蠢, 用真名, + 人地開topic 話係邊樹返工的入黎, 佢就中入去, 甘就比我發現到啦............

子爵府

畀面勳章

好彩你無放相......可惜我已經"黃"左....

原帖由 hinhinmummy 於 09-8-28 15:50 發表

我吾知我隻佬屋企果邊d 人有無看, 但佢地無問過我law, 同埋我吾會放相係bk..........暫時相安無事, 但我估隻未婚姑9就吾會啦, 因為盲字都吾識多一隻同屋企無pc

反而係兩個阿嫂......... ...

子爵府

畀面勳章

你好醒呀~ 呢招佢在明你在暗....好呀~

原帖由 hinhinmummy 於 09-8-28 15:52 發表
呵, 講開又講, 有一次比我見到我同事呀(同group, 但吾同子公司)................

我無篤穿佢, 亦無話佢知我係bk 見到佢, 因為大家都係返工時間偷雞上, 玩篤穿, 大家都吾係甘好.............但佢好蠢, 用真名, + 人 ...

珍珠宮

原帖由 hinhinmummy 於 09-8-28 14:47 發表

我知係吾可以靠佢, 但有時真係好mon, 吾好乜都pat 埋一邊等我執先得架

買返黎d 零食又係pat 埋係廚房一邊, 乜都pat 埋一邊, 真係頂

我都有諗過改名架, 因為阿仔個名, 係學校都比d老師發現 ...

d 工人係好鍾意執嘢...... 曾幾何時, 我bun最鍾意將我寫嚟remind自己帶嘢嘅紙仔「執好」, 唔知去咗邊於是remind唔到自己...... 試過用膠紙stick個note响飯枱都俾佢「執」走!
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 deerdeer 於 09-8-28 15:55 發表
你好醒呀~ 呢招佢在明你在暗....好呀~
“唔踼爆”先至高招。我對亞姐都係咁!

珍珠宮

原帖由 hinhinmummy 於 09-8-28 14:47 發表
我都有諗過改名架, 因為阿仔個名, 係學校都比d老師發現 ...

唔係化....... 我大大話話識起碼5得個人個名有個軒字喎 !

侯爵府

原帖由 SandraLo 於 09-8-28 17:41 發表

唔係化....... 我大大話話識起碼5得個人個名有個軒字喎 !

呵, 阿仔個輔導老師話佢地學校(吾知同吾同級), 有個同阿仔一樣名, 我話無辦法啦, 阿媽又懶, 諗返以前細個比人罰抄自己xxx 以後上堂不談話, 呢d 都驚, 所以幫佢揀個筆劃小, 又易寫的名, 同埋果一排真係慶個軒字

個主任幾衰, 話無辦法, 果期d 樓盤全部同軒字.........

侯爵府

原帖由 SandraLo 於 09-8-28 17:41 發表

有個軒字, 又讀果一間s位, 又講埋d 甘熟悉既野, 就係甘黃左..........呵

侯爵府

原帖由 SandraLo 於 09-8-28 16:33 發表

d 工人係好鍾意執嘢...... 曾幾何時, 我bun最鍾意將我寫嚟remind自己帶嘢嘅紙仔「執好」, 唔知去咗邊於是remind唔到自己...... 試過用膠紙stick個note响飯枱都俾佢「執」走! ...

執吾緊要, 吾好執完問佢係邊又話無見過

我真係慶下, 人又蠢, 又無記性, 又吾用腦

珍珠宮

原帖由 hinhinmummy 於 09-8-28 21:09 發表

有個軒字, 又讀果一間s位, 又講埋d 甘熟悉既野, 就係甘黃左..........呵

i see i see, 因知邊間學挍......

珍珠宮

原帖由 hinhinmummy 於 09-8-28 21:09 發表

執吾緊要, 吾好執完問佢係邊又話無見過

我真係慶下, 人又蠢, 又無記性, 又吾用腦

當年我老公有兩個3呎半書櫃响廳, d bun好鍾意將我地睇緊嗰本書求其是但插番入書櫃, 咁我地就揾餐死!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 Siuchoi 於 09-8-28 14:15 發表
我冇病, 但可唔可以入黎坐下呀.....

醫生,呢度有位疑似緊急嚴重病發者,快d開服藥比佢先.

公爵府

原帖由 sweetcouple 於 09-8-28 15:02 發表
各位, 我轉左頭像, 小祈型嗎?!

我對佢條腿有興趣d.

公爵府

ella,
今晚猶如坐過山車一樣,由7:00-8:15,全班無人清醒,皆因個代課阿sir真係無得頂,佢可以將wong sir做好既故事圖用平音讀出.我從未試過係notes上畫咁多公仔.簡直係練畫功.
但突然wong sir全身濕晒咁趕番黎,佢一開聲就話:唔捨得您地呀.
直頭聽到全班鬆一口氣既聲.雖然wong sir問番我地上半堂既野,全班O晒咀,但係短短幾分鐘,即時有晒生氣.個個都迫d答案出黎,卒之佢教到10:10先放人.

我拎左notes &錄左音比您啦.

p.s. 哨牙珍勁好笑,佢同wong sir講仲未訓醒.

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 sweetcouple 於 09-8-28 15:02 發表
各位, 我轉左頭像, 小祈型嗎?!

wow I love that bike!!

How much does it cost?

How long does it take to fully recharge the battery?

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Fa: Saiwanho....

SWH: Present!!

Fa: Why you report duty so late?

SWH: Traffic Jam in Saiwanho!

Wow, everyone knows that I live in Saiwanho, I wonder if that will be dangerous for me?

Perhaps next time I should change my login name as:

CHINA!!!

首頁

尾頁

跳至