跳至

首頁

尾頁

大宅

我上胎係順產......有剪會陰....但生完個零月到傷口已經好番晒~~
我今個星期發覺...上胎剪會陰位有時會谷漲左...同埋有d"且"住痛...有冇媽媽有依個情況??

唔知係咪呀b壓得底...我依2日feel到有生個陣"勁急大便"個種感覺,聚住pat pat位,又唔係去廁所wor~
之前好想佢快d出世,大女都早左2星期...但唔知點解反而依家開始好驚好緊張....

別墅

上胎剪會陰位有時會谷漲左...同埋有d"且"住痛...有冇媽媽有依個情況??
--> No wor..

唔知係咪呀b壓得底...我依2日feel到有生個陣"勁急大便"個種感覺,聚住pat pat位,又唔係去廁所wor~
--> I also have "勁急大便" feeling these days too, but when I sit down, I can't have poo poo......

大宅

我尋日行路時都有輕微好似上次生B時既急大便感覺,但急既程度當然係少好多。
不過,我諗係我地有左經驗先會為意呢個感覺,唔係會早出世。我上星期5先去過產檢,醫生話我胎盤未成熟,都係要預產期左右時間先會生。所以你唔好咁擔心啦!

大宅

你幾多週啦.我34週5了,第一次生BB.我想知成唔成熟是怎樣知,照超聲波定普通睇政府就知

原帖由 CoffeeCake 於 09-8-28 09:38 發表
我尋日行路時都有輕微好似上次生B時既急大便感覺,但急既程度當然係少好多。
不過,我諗係我地有左經驗先會為意呢個感覺,唔係會早出世。我上星期5先去過產檢,醫生話我胎盤未成熟,都係要預產期左右時間先會生。所以你唔好咁 ...

大宅

上胎剪會陰位有時會谷漲左...同埋有d"且"住痛...有冇媽媽有依個情況??
--> 我的會陰位都有谷漲的情況, 仲好似有一粒痔瘡咁,我覺得係上次縫針的傷口谷左一粒野咁。

--> 我有時會有, 但唔厲害。 bb而家大左, 壓住膀胱都會有咁既反應。

原帖由 PrincessFiFi 於 09-8-27 17:44 發表
--> No wor..

--> I also have "勁急大便" fe ...

大宅

我上胎係順產......有剪會陰....但生完個零月到傷口已經好番晒~~
我今個星期發覺...上胎剪會陰位有時會谷漲左...同埋有d"且"住痛...有冇媽媽有依個情況??

Yes yes, I have!! Same as what "CHERRYIEONG " described tim!! Why? I am thinking of asking doctor next week.

之前好想佢快d出世,大女都早左2星期...但唔知點解反而依家開始好驚好緊張....

This I don't. But I have difficulties in 大便. Only little bit every time.....

首頁

尾頁

跳至