懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

Sugartinny/10月18/韋張紅醫生/ 養和/ B仔

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

早晨! 早晨!
報到! 報到!

複式洋房

我又報到下先~~~嘻嘻~
呢幾日縮宮都縮得好密...有時縮到好似石頭咁~仲郁得好勁添~~~尋日飲左2碗腐竹白果糖水...good~

別墅

好媽媽勳章

無ONLINE 一天, 已經開新版, 勁!

我昨天去看醫生, 32週, 阿B四磅, 頭仔大大..

唔知可唔可以順產.

大宅

原帖由 angellife 於 09-8-28 09:15 發表
無ONLINE 一天, 已經開新版, 勁!

我昨天去看醫生, 32週, 阿B四磅, 頭仔大大..

唔知可唔可以順產.

喺wo, 你唔講都無留意添, 大家好....

民房

新報到
kikoling/10月26日/廣華/BB囡....

別墅

好媽媽勳章

好羨慕你哋可以食腐竹egg糖水, 綠豆沙去胎毒, 我有妊娠糖尿, 吾可以食糖水呀!

大宅

原帖由 jkfamily 於 09-8-27 22:05 發表
09年10月預產的媽媽List
(Updated on 18 August)

Name/EDC/Hospital/Doctor
emily1118/10月1日/余啟文/仁安
jesscovere/10月1日/屯門
mh1001b/10月1日/方敏豪/QE
angelangelangel/10月1日/廣華
大蛇小蛇/10月1日
wa ...

你仲喺miss 咗我呀, cutefok/預產期27/10/威記/男仔呀

大宅

原帖由 maumeg 於 09-8-28 09:20 發表
好羨慕你哋可以食腐竹egg糖水, 綠豆沙去胎毒, 我有妊娠糖尿, 吾可以食糖水呀!

有我陪你, 我都有煲來食, 但唔落糖囉, 味喺無咁好, 但好過無得食, 我想食芝麻糊, 因街買有糖, 所以要自己磨..

大宅

豬豬~ 我見你個 "補list" for 順產呀~~
但... 因為我唔識煲嘛...
想問... 買哂呢d... 係咪仲有 "藥方" 嫁!??!
可唔可以 share 下呀?

如果方便的... 我都想慳d唔買 "月子康"添...

男爵府

原帖由 cutefok 於 09-8-28 09:28 發表

你仲喺miss 咗我呀, cutefok/預產期27/10/威記/男仔呀

list updated.:lol:

大宅

原來肚硬... = 宮縮呀?!
近來密左好多呀!!!!!

你幾多週呀?!
我都想食腐竹蛋呀 ^^
我宜家只係開始係芝麻糊 & 呢幾日開始食西瓜
每日 3-4啖, 嘻

原帖由 duck1223 於 09-8-28 08:53 發表
我又報到下先~~~嘻嘻~
呢幾日縮宮都縮得好密...有時縮到好似石頭咁~仲郁得好勁添~~~尋日飲左2碗腐竹白果糖水...good~

大宅

少糖 / 走糖 可以嗎?!?!

原帖由 maumeg 於 09-8-28 09:20 發表

男爵府

原帖由 cinderella_mama 於 09-8-28 09:35 發表
原來肚硬... = 宮縮呀?!
近來密左好多呀!!!!!

你幾多週呀?!
我都想食腐竹蛋呀 ^^
我宜家只係開始係芝麻糊 & 呢幾日開始食西瓜
每日 3-4啖, 嘻

係呀,宜家個肚耐唔耐就好硬,阿b又勁郁~~
昨晚老公仲突然話,老婆,點解妳個肚左邊突起左咁多?哈哈,我自己都無留意,原來阿b成個人去晒左邊,左邊肚好似座山咁高!不過,轉個頭佢又番去中間啦~~

我都食過芝麻糊喇,西瓜開始慢慢食,每次食三四小塊,so far so good

大宅

原帖由 cinderella_mama 於 09-8-28 09:35 發表
少糖 / 走糖 可以嗎?!?!

唔好少糖啦, 要走糖, 我都喺走糖自己食, 加糖俾c6食, 我現在煮餸啲汁都喺咁煮

大宅

阿豬仔都係咁的 - 他好鍾意我右邊!
經常性右邊個邊突起左 =0= 勁明顯的!!!

同埋好鍾意撐住我肚臍位附近...
所以宜家肚臍位疼黑左... 我覺得係他踢到我咁的!

原帖由 jkfamily 於 09-8-28 09:41 發表

係呀,宜家個肚耐唔耐就好硬,阿b又勁郁~~
昨晚老公仲突然話,老婆,點解妳個肚左邊突起左咁多?哈哈,我自己都無留意,原來阿b成個人去晒左邊,左邊肚好似座山咁高!不過,轉個頭佢又番去中間啦~~

我都食過芝麻糊喇,西瓜開始慢慢食,每次食 ...

大宅

想回覆part 7, gulolo, "另外...我想問...吉之島sale買combi都有8折+95折+95折架????

如果係...咁之前買左個D大件野就蝕晒lu~"

我只知佢地自己staff 買有7折, 我買咗條"咩"帶先知, 現在會買那架車仔, 因經fd叫咗一個sale代買, 佢肯, 所以買最貴...

大宅

原帖由 cinderella_mama 於 09-8-28 09:54 發表
阿豬仔都係咁的 - 他好鍾意我右邊!
經常性右邊個邊突起左 =0= 勁明顯的!!!

同埋好鍾意撐住我肚臍位附近...
所以宜家肚臍位疼黑左... 我覺得係他踢到我咁的!

...

我同jkfamily一樣, 亞b只like 左邊, 我經常左邊突起咗一大舊, 有時好硬, 之前都唔知叫宫縮,失仲以為亞b用pat pat 撞我添, 昨晚同c6講, 佢問我why, 我同佢解釋, 佢開頭好似好驚咁問,做咩會收縮, 咁快, 我話bk mami個個都喺咁, 佢先無咁驚...

大宅

醒目開學勳章

小小小BB / 10月30 / PMH / B仔

大宅

講開煲豬腳薑, 我提提大家, 我在唔知那個web到見到, 當你第一次落豬腳時, 一定要豬腳同豬手都要落, 示意有手有腳呀, 意頭來咖. 之後你落手or 腳都得.

首頁

尾頁

跳至