跳至

首頁
12345...21

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

禁止訪問

大宅

畀面勳章

原帖由 estherxx 於 09-9-4 15:00 發表

hi,
劉叔叔都幾貴.
我上年由榮福上車. 都收$320

我囝囝係牽晴間上車都係$320, 反而我覺得價錢ok, 因我每程車費~$4, $4*4*20=$320(因來回兩次), 8:30am上車, 12:05pm度落車, 非常方便

大宅

我會買書既光碟..比小朋友自己返到屋企可以溫下學校野
我之前已經有買閱讀筆..
都無用過十次,所以而家買野都好小心。
原來你都唔識其他家長架,慢慢識多啲啦!
我諗esther 同ivy 都係上午校既
等我改左個title等多啲人一齊share下先

大宅

畀面勳章

多謝卓然爸爸咁細心
記得要用透明包書膠包手冊, 我已經好耐冇包過書喇!!

大宅

包左啦... 都係我太太包既.. 不過又見返本手冊.. 就諗起我小學既時代... 成日要抄手冊...
我都未寫卓然幾高幾重... 我諗佢係最細粒嗰個..

原帖由 ivyduck 於 09-9-5 07:28 發表
多謝卓然爸爸咁細心
記得要用透明包書膠包手冊, 我已經好耐冇包過書喇!!

禁止訪問

大宅

嗯...請問你個囡囡入左邊間小學呢?
我見08年k3都派位都ok.
而家都係sweet sweet既一年.
k2都要準備所有野入小一.
今年都唔會點辛苦. 下年就唔知啦..
好似好多野要報. 要去考. 等小一個時profolio 好睇d.... 諗起我要做兩次.. 就真係辛苦....

大宅

畀面勳章

原帖由 marvinliu 於 09-9-5 09:02 發表
包左啦... 都係我太太包既.. 不過又見返本手冊.. 就諗起我小學既時代... 成日要抄手冊...
我都未寫卓然幾高幾重... 我諗佢係最細粒嗰個..

都好似未自我介紹, 我小朋友叫以洛
如果卓然係最細粒, 咁以洛一定係最瘦....
不過, 其實最緊要係身體健康, 高矮肥瘦都係其次

大宅

畀面勳章

原帖由 marvinliu 於 09-9-6 00:39 發表
嗯...請問你個囡囡入左邊間小學呢?
我見08年k3都派位都ok.
而家都係sweet sweet既一年.
k2都要準備所有野入小一.
今年都唔會點辛苦. 下年就唔知啦..
好似好多野要報. 要去考. 等小一個時profolio 好睇d.... 諗起我 ...

諗起個portfolio就驚喇, 完成冇idea, 係時候要開始study下mouth:mouth:mouth:

禁止訪問

大宅

洛媽媽好.. 嗯.. 今年希望佢地又肥又大隻唔好病啦.

esther媽媽..原來係咁..咁你地大家都好有實力. 叩門考入都好難.. 3年時間希望佢學好d啦. 佢而家係超唔聽話. 行路都喊要坐bb車... 我都唔知點.

大宅

畀面勳章

因為洛洛搭校車, 所以學校有本叫"乘車聯絡簿", 方便學校同家長溝通, 我覺得幾好!!
老師講尋日洛洛驚Miss Jenny, 唔肯入課室, 真係冇佢辦法....

大宅

洛洛驚Miss Jenny?? 係唔係因為金色頭髮呀? 咁要帶佢見多d人啦. 去下愉景灣啦...

請問今個星期有無咩特別野學左呀? 有既講我知啦... thanks

大宅

都有學左唱"笑呵呵",英文由Ms. Jenny教佢地讀A Ar Apple發音咁讀,普通話都有教左幾組詞語,如老師、早安、午安、小朋友等等,不過都係由個囡講番,唔知岩唔岩,不過首笑呵呵就一定教左,因為佢返黎教左我唱!另外,噙日茶點食通心粉,凱晴話卓然好鍾意食,添左2次,話佢好叻仔喎!唔知你有無問到卓然依家係唔係掉左同我個囡同一組(月亮)呢?

原帖由 marvinliu 於 09-9-11 00:08 發表
洛洛驚Miss Jenny?? 係唔係因為金色頭髮呀? 咁要帶佢見多d人啦. 去下愉景灣啦...

請問今個星期有無咩特別野學左呀? 有既講我知啦... thanks

大宅

畀面勳章

原帖由 marvinliu 於 09-9-11 00:08 發表

卓然爸爸, 洛洛佢應該就唔係驚外國人, 因為佢係n1時轉過數個英文外籍老師, 冇一個佢驚過, 我估係因為miss jenny始終唔係長註係學校, 之前n1個d係, 所以佢唔當miss jenny係老師而驚佢囉...
唔知聽日要唔要番學呢?

大宅

無返兩日學,卓然成個鬆晒。無晒紀律。卓然話自己係兩組,我都唔知巨真定假。而家好似係月亮組。煩請洛洛睇下卓然

大宅

洛洛媽媽. 卓然今日係屋企玩既時候講左同洛洛玩既野比我聽.. 都好搞笑...

大宅

畀面勳章

原帖由 marvinliu 於 09-9-18 01:37 發表
洛洛媽媽. 卓然今日係屋企玩既時候講左同洛洛玩既野比我聽.. 都好搞笑...

咁搞笑
但佢地唔同班ga bor....可能係有另一個同學仔叫"諾諾"
洛洛好多時問佢佢唔講ga , 俾佢激死, 但佢會自己無啦啦會講, 所以好難觸摸:;pppp::;pppp:

大宅

係呀... 唔同班架.. 我都唔知tim.. 琴日我打開左佢個食物盒. 有個蛋黃係入面. 佢話比我睇架wor...有3本書. 又要係比家長睇... 等我今個星期六睇左佢先...

首頁
12345...21

尾頁

跳至