在職全職

跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

酌b真乖, 琴日就到逸希傻左, 返到屋企要砌lego, 好啦...我咪同佢開左叫佢自己砌, 我要同bb沖涼先, 開左個頭比佢, 點知佢就癲左咁喊, 我無理佢啦....同bb沖涼先, 我叫佢喊係砌唔到, 喊又講唔清楚想砌咩......終於喊左30分鐘, 成個人熱到濕晒, 凡搞好bb之後叫佢停一下先....之後拉左去沖涼冷靜下....食左一小粒jelly糖, 出來就可以講清楚想要咩, 咁同佢砌左d之後, 我去整埋d飯比佢食埋先變番正常!

等到爸爸返來之後, 佢自己講話自己"無瞓覺發脾氣"

大宅

星期一我地都多數得, 只怕眼瞓的小朋友 (我有兩件), 係街tea唔知會唔會痴左!

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 10:18 發表
哈哈,我去你屋企無問題呀,我果日都去到天后囉。 不過就好衰囉,己所不欲,無理由走去搗亂你屋企o麻。

咁啦,出來tea下,慶祝我地共同迎接小朋友新學年啦:

1) mf飲茶
2) 太古城tea/其他食店
3) 荷里活廣場(鑽石山)飲茶/food co ...

大宅

OH! 只係半日你地就傾左幾個pages 啦....

大宅

hee...我琴晚有d夜, 部腦又無電, bb又喊醒左....所以一句先.

原帖由 jjtseung 於 09-8-29 09:43 發表

你only寫1句咋!?

大宅

yes yes....想覆都打唔到咁多啦.

原帖由 joannelai930 於 09-8-29 10:22 發表
因為你地太勁, 成日咁多頁 & 每個post 都咁多字
我睇完一頁已經唔得閒啦

大宅

酌媽,

我搵左個張床褥出來啦....係個膠袋有dd爛左, 不過入面仲好新, 我諗你可以洗下個cover就可以再用啦, 咁你要唔要呢?

大宅

逸希就copy我講野的內容, 但是就有爸爸的bit囉....好快!

大宅

逸希的脾氣真係一時時, 依家好的時候多左, 不過差的時候就好難搞, 因為佢知道唔啱但係又抑制唔到要發左先, 同埋多數係發自己脾氣, 自己要求想做好的事做唔到就來啦, 之後正常番就講自己發左脾氣, 真希望大dd會再好d, 我有個朋友個仔都係好固執好堅持的人....去到今年升小三, 佢爸媽先話好左好多!

大宅

heiyee媽,

好好休息, 星期一等你呀!

另外, 你同爸爸的對話真係好搞笑.
其實, 逸希爸爸有時都會係咁, 特別係對擺係屋企d野 (私人野都係), 成日都唔知道擺左去邊....呀仔d衫褲又唔知點放, 好在佢問野同聽野都比我好, 不過學校的事, 我都係自己搞穩當d!

大宅

滔仔好乖呀.....仲叻過逸陶bb呀!

大宅

真係追post追到我呢..........

ka媽,
努力呀! kaka要叻叻快d好番!

大宅

heiyee媽,

好番d就好啦.........飲多幾次啦...個d金桔.

大宅

我地今日都係家長會....好多野講...好多通告.

一班有成30個學生3個老師! 好多人呀!
依家d學校真係勁, 我地都有e class, 就家長可以每日check到學生返左學未, 通告, 學校update的資訊, 學生的情況, 功課.....

佢地好少課本, 因為係老師自己寫的多, 有故事書....我地都係學校包晒d杯, 盒, 茶點唔洗我煩囉!

好在校車係第2 日已經有, 希望到時ok啦, 因為逸希好似好期待坐車的日子啦.

適應期要去到9/14先開始返, 佢學校好早呀8:40就上課....11:55先放學.

第日每天有15mins英文listening, 一星期有兩課英文, 一課普通話, 我都唔知叫多定少.

我地都係9/17毫就要交花燈設計啦....我已經想到第日要好多親子時間, 功課學習的跟進!

大宅

yes yes...佢真係好鍾意逸陶囉! 仲話要問bb識唔識唱個d歌tim!!

原帖由 CottonCandy 於 09-8-30 23:52 發表
我會呀, 我鈡意飲嘛 :)

婆婆Fri帮我帶heiyee返音 樂班, 佢話heiyee一見逸陶都嚟旁聽就開心到癲, 成日掛住同bb玩唔專心... heiyee好鍾意bb咁...

大宅

me too啦, 逸希咪一早已經係細路樣! 我看番佢一歲之前好包好圓個樣不知幾cute!

原帖由 CottonCandy 於 09-8-30 23:47 發表
酌b仲有bb樣咪好囉, 有童真! 我囡個樣太老積, 唔可愛, 我好想揾返少少bb樣呀!

大宅

明天唔出來唔緊要啦...看下9-10月幾時囉! 大家開左學定左d, 一定有更多野想分享!

大宅

酌媽,

張床褥....唔緊要啦...酌爸緊張先立即去買姐!

大宅

今日去完教會, 同表姐飲左茶...去左石殎尾看左jockey club creative art centre, 成個下午....仲食埋晚飯先回家, 大家都好倦早左瞓啦....

good night! 明天再傾!

大宅

汶汶穿校服好精神又靚喎!

滔仔就好大個咁.....佢真係同家姐, 爸爸一樣樣呢!

佢叻過逸陶呀....瞓得咁多同咁好.

原帖由 jjtseung 於 09-8-31 13:24 發表
汶汶返學look!

http://hk.myblog.yahoo.com/lovelyfull-house/article?mid=5885

滔仔滿月look!

http://hk.myblog.yahoo.com/lovelyfull-house/article?mid=5884

大宅

退左都好d, 唔洗擔心多樣先啦, 希望快d出院啦.

原帖由 jjtseung 於 09-8-31 13:23 發表

暫時退佐燒啦! 等緊流感診所的report... 醫生話會幫手追!

首頁
12345...12

尾頁

跳至